Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

VOLTAFLEX GLUCOSAMINE F.C.TAB 625MG/TAB BTx60 (σε BLISTERS)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
VOLTAFLEX
Μορφή
Δισκίο, επικαλυμμένο με υμένιο
Συγκέντρωση
625MG/TAB

Αντενδείξεις

Γνωστή υπερευαισθησία στη γλυκοζαμίνη ή σε οποιοδήποτε από τα έκδοχα (ειδικά σε φυστίκια (αραχίδες) ή στη σόγια, καθώς αυτό το φαρμακευτικό προϊόν περιέχει παράγωγο σόγιας).

Το Voltaflex glucosamine δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς οι οποίοι είναι αλλεργικοί στα οστρακοειδή, καθώς η δραστική ουσία προέρχεται από οστρακοειδή.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Ο ασθενής θα πρέπει να συμβουλεύεται γιατρό, ώστε να αποκλεισθεί η παρουσία αρθροπαθειών για τις οποίες θα πρέπει να εξεταστεί άλλη θεραπεία.

Σε ασθενείς με δυσανεξία στη γλυκόζη, συστήνεται παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης αίματος και, εφόσον ισχύει, των απαιτήσεων σε ινσουλίνη πριν από την έναρξη της θεραπείας και περιοδικά κατά την διάρκεια αυτής.

Σε ασθενείς με γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, συστήνεται παρακολούθηση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, καθώς έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις υπερχοληστερολαιμίας σε ασθενείς που ελάμβαναν γλυκοζαμίνη.

Έχουν αναφερθεί συμπτώματα παροξυσμού άσθματος μετά την έναρξη της θεραπείας με γλυκοζαμίνη (τα συμπτώματα υποχώρησαν μετά τη διακοπή της χορήγησης γλυκοζαμίνης).

Οι ασθματικοί ασθενείς που ξεκινούν θεραπεία με γλυκοζαμίνη θα πρέπει άρα να είναι ενήμεροι για την πιθανότητα επιδείνωσης των συμπτωμάτων.

Πληροφορίες σχετικά με τα έκδοχα

To προϊόν αυτό περιέχει “sunset yellow FCF aluminum lake (E110)”, η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Ασυμβατότητες

Δεν εφαρμόζεται.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη χορήγηση γλυκοζαμίνης είναι ναυτία, κοιλιακό άλγος, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα και διάρροια. Επίσης, έχουν αναφερθεί κεφαλαλγία, κόπωση, εξάνθημα, κνησμός και ερυθρότητα. Οι αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθως ήπιας βαρύτητας και παροδικές.

Στον παρακάτω πίνακα όλες οι αιτιολογημένες ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρονται βάσει οργανικού συστήματος και συχνότητας: πολύ συχνές >1/10, συχνές (>1/100 έως <1/10), όχι συχνές (>1/1.000 έως <1/100), σπάνιες (>1/1.0000 έως <1/1000), πολύ σπάνιες <1/10.000, μη γνωστή (δεν μπορούν να εκτιμηθούν από τα διαθέσιμα στοιχεία)).

Διαταραχές μεταβολισμού και θρέψης

Μη γνωστή: Ανεπαρκής έλεγχος σακχαρώδους διαβήτη

Διαταραχές του νευρικού συστήματος

Συχνές: Κεφαλαλγία, Κόπωση

Μη γνωστή: Ζάλη

Διαταραχές αναπνευστικού, θωρακικού και μεσοθωράκιου

Μη γνωστή: Επιδείνωση άσθματος

Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος

Συχνές: Ναυτία, Κοιλιακό άλγος, Δυσπεψία, Διάρροια, Δυσκοιλιότητα

Μη γνωστή: Έμετος

Διαταραχές του ήπατος και των χοληφόρων

Μη γνωστή: Αύξηση ηπατικών ενζύμων, ίκτερος

Διαταραχές του δέρματος και του υποδόριου ιστού

ΌΧι συχνές: Εξάνθημα, Κνησμός, Ερυθρότητα

Μη γνωστή: Αγγειοοίδημα, Κνίδωσις

Γενικές διαταραχές και συνθήκες τόπου χορήγησης

Μη γνωστή: Οίδημα, Περιφερικό οίδημα

Αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών

Η αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του φαρμακευτικού προϊόντος είναι σημαντική. Επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της σχέσης οφέλους-κινδύνου του φαρμακευτικού προϊόντος. Ζητείται από τους επαγγελματίες του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να αναφέρουν οποιεσδήποτε πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες μέσω του εθνικού συστήματος αναφοράς. Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, Μεσογείων 284, GR-15562, Χολαργός, Αθήνα, Τηλ: +30 21 32040380/337, Φαξ: +30 21 06549585, Ιστότοπος: http://www.eof.gr

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Αυξημένες επιδράσεις με αντιπηκτικά παράγωγα κουμαρίνης (π.χ. βαρφαρίνη) κατά την διάρκεια ταυτόχρονης θεραπείας με γλυκοζαμίνη έχουν αναφερθεί. Οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά παράγωγα κουμαρίνης θα πρέπει άρα να παρακολουθούνται στενά κατά την έναρξη ή κατά τη λήξη της θεραπείας με γλυκοζαμίνη.

Η συγχορήγηση με γλυκοζαμίνη μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση και τη συγκέντρωση των τετρακυκλινών στον ορό, ωστόσο η κλινική σχετικότητα αυτής της αλληλεπίδρασης είναι πιθανώς περιορισμένη.

Λόγω περιορισμένης τεκμηρίωσης σχετικά με τις δυνητικές αλληλεπιδράσεις της γλυκοζαμίνης με άλλα φάρμακα, ο ασθενής και ο γιατρός θα πρέπει να είναι γενικά ενήμεροι για το ενδεχόμενο τροποποίησης της ανταπόκρισης ή της συγκέντρωσης των συγχορηγούμενων φαρμακευτικών προϊόντων.

Κύηση

Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία από τη χρήση της γλυκοζαμίνης σε έγκυες γυναίκες. Τα διαθέσιμα στοιχεία από μελέτες σε ζώα είναι ανεπαρκή. Η γλυκοζαμίνη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της κύησης.

Γαλουχία

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την απέκκριση της γλυκοζαμίνης στο μητρικό γάλα. Συνεπώς, δεν συνιστάται η χρήση της γλυκοζαμίνης κατά τη διάρκεια της γαλουχίας, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για την ασφάλεια του νεογνού.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Δεν πραγματοποιήθηκαν μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανών. Εάν αισθανθείτε ζάλη ή υπνηλία, δεν συνιστάται η οδήγηση και ο χειρισμός μηχανών.

Σχετικό SPC

Voltaflex glucosamine 625mg – Eπικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2015: VOLTAFLEX GLUCOSAMINE Επικαλυμμένο με υμένιο δισκίο

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.