Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

REGAINE CUT.SOL 5% W/V FL x 60 ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
REGAINE
Μορφή
Διάλυμα δερματικό
Συγκέντρωση
50MG/ML

Ενδείξεις

Το REGAINE ενδείκνυται για τη θεραπεία της ανδρογενετικής αλωπεκίας (φαλάκρα άρρενος ή θήλεος τύπου).

Το REGAINE ενδείκνυται για την αναστολή της επέκτασης της φαλάκρας που οφείλεται σε ανδρογενετική αλωπεκία.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Για εξωτερική χρήση μόνο. Χρησιμοποιείστε το REGAINE σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην εφαρμόσετε το REGAINE σε καμία άλλη περιοχή του σώματος. Μια ολική δόση 1 ml REGAINE πρέπει να εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα στο τριχωτό της κεφαλής αρχίζοντας από το κέντρο της πάσχουσας περιοχής και απλώστε το με τα άκρα των δακτύλων καλύπτοντας όλη τη φαλακρή περιοχή. Αυτή η δόση πρέπει να χρησιμοποιείται ανεξάρτητα από το μέγεθος της πάσχουσας περιοχής. Η συνολική ημερήσια δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 ml.

Η μέθοδος εφαρμογής ποικίλλει ανάλογα με τον εφαρμοστή που χρησιμοποιείται. Μετά την εφαρμογή του REGAINE να πλένετε καλά τα χέρια. Εφαρμόζετε το REGAINE όταν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής είναι τελείως στεγνά. Να μη χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα των μαλλιών για να επισπεύσετε το στέγνωμα από το διάλυμα του REGAINE, διότι το φύσημα του αέρα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να μειώσει τη δραστικότητα του REGAINE.

Η κλινική εμπειρία με το REGAINE έδειξε ότι μπορεί να απαιτηθεί τοπική εφαρμογή δύο φορές την ημέρα, τουλάχιστον για 4 ή περισσότερους μήνες ώστε να φανεί η πρώτη ένδειξη διέγερσης της ανάπτυξης της τριχοφυΐας. Η έναρξη και ο βαθμός μπορεί να είναι διάφορος ανάμεσα στους ασθενείς. Υποτροπή στην προθεραπευτική εμφάνιση έχει αναφερθεί, μέσα σε 3-4 μήνες μετά τη διακοπή του φαρμάκου. Εάν μετά από θεραπεία μέχρι 12 μηνών δεν έχει σημειωθεί επανεμφάνιση της τριχοφυΐας η εφαρμογή πρέπει να διακοπεί.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Αυξημένη συστηματική απορρόφηση μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν δόσεις μεγαλύτερες των συνιστώμενων σε μεγάλες επιφάνειες του σώματος, εκτός της κεφαλής. Δεν είναι γνωστές περιπτώσεις υπερδοσολογίας από τοπική χρήση minoxidil.

Η συμπτωματική λήψη από του στόματος μπορεί να προκαλέσει συστηματικές επιδράσεις, που έχουν σχέση με την αγγειοδιασταλτική δράση της minoxidil (5 ml Δερματικό Διάλυμα 2%. 2 ml Δερματικό Διάλυμα 5% περιέχουν 100 mg minoxidil, τη μεγαλύτερη δόση, η οποία συνιστάται σε ενήλικα για τη θεραπεία της υπέρτασης). Τα πιο πιθανά σημεία και συμπτώματα της υπερδοσολογίας είναι καρδιαγγειακή συμπτωματολογία, η οποία σχετίζεται με κατακράτηση υγρών, πτώση της πίεσης του αίματος ή ταχυκαρδία. Η κατακράτηση υγρών μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη διουρητική θεραπεία. Η ταχυκαρδία ελέγχεται με χορήγηση ενός β-αναστολέα. Η υπόταση μπορεί να αντιμετωπισθεί με ενδοφλέβια χορήγηση φυσιολογικού ορού. Τα συμπαθητικομιμητικά φάρμακα, όπως η νορεπινεφρίνη και η επινεφρίνη πρέπει να αποφεύγονται, λόγω της διεγερτικής ενέργειας που έχουν στην καρδιά.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Το Δερματικό Διάλυμα του REGAINE 2% που περιέχει 20 mg minoxidil ανά ml και το Δερματικό Διάλυμα του REGAINE 5% που περιέχει 50 mg minoxidil ανά ml αντίστοιχα, διατίθενται σε διάλυμα των 60 ml, εντός φιαλιδίων των 75 ml με τους ακόλουθους βαθμολογημένους εφαρμοστές: εφαρμοστής ψεκασμού (Σπρέι), επέκταση του ψεκαστικού εφαρμοστή (Σπρέι) και εφαρμοστής επαλείψεων.

Το Δερματικό Διάλυμα REGAINE είναι διαυγές, άχρωμο ως υποκίτρινο. Το χρώμα δεν επηρεάζει τη δραστικότητά του.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Εφαρμοστής ψεκασμού (Σπρέι):

  1. Αυτός ο εφαρμοστής χρησιμοποιείται για την καλύτερη εφαρμογή του REGAINE σε μεγάλες επιφάνειες του τριχωτού της κεφαλής.
  2. Αφαιρείτε το μεγάλο εξωτερικό πώμα. Αφαιρείτε στη συνέχεια και το μικρό εσωτερικό πώμα και το πετάτε.
  3. Εισάγετε τον εφαρμοστή τύπου ψεκαστή (Σπρέι) στο φιαλίδιο και το βιδώνετε καλά.
  4. Αφού σημαδέψετε το κέντρο της φαλακρής περιοχής της κεφαλής με το Σπρέι, πιέστε μια φορά και απλώστε το REGAINE με τα άκρα των δακτύλων καλύπτοντας όλη τη φαλακρή περιοχή. Μια δόση 1 ml αντιστοιχεί σε 6 ψεκασμούς, δια τούτο επαναλαμβάνετε συνολικά 6 φορές για να χρησιμοποιήσετε μια δόση διαλύματος. Αποφεύγετε την εισπνοή των σταγονιδίων του ψεκασμού.

Τοποθετείτε το μεγάλο εξωτερικό πώμα στο φιαλίδιο όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Επέκταση του Ψεκαστικού Εφαρμοστή (Σπρέι):

  1. Αυτός ο εφαρμοστής χρησιμοποιείται για την καλύτερη εφαρμογή του REGAINE σε μικρές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής και κάτω από τις τρίχες.
  2. Ο εφαρμοστής τύπου ψεκαστή (Σπρέι) πρέπει να είναι πάνω στο φιαλίδιο για να χρησιμοποιηθεί η επέκταση του ψεκαστικού. Ακολουθούμε τα στάδια 2 και 3 της παραγράφου Α (Εφαρμοστής τύπου ψεκαστή-Σπρέι).
  3. Αφαιρέστε τη μικρή κεφαλή του ψεκαστήρα από το κάλυμμα του εφαρμοστή τύπου Σπρέι. Εφαρμόστε την επέκταση του ψεκαστικού στον κορμό του ψεκαστήρα και πιέστε τον προς τα κάτω γερά. Αφαιρέστε το μικρό πώμα από το άκρο της επέκτασης του ψεκαστικού.
  4. Μετά σημαδεύοντας με τον εφαρμοστή προς το κέντρο της φαλακρής περιοχής της κεφαλής πιέζετε την αντλία μία φορά και απλώνετε το REGAINE με τα άκρα των δακτύλων για να καλύψετε όλη τη φαλακρή περιοχή. Μια δόση 1 ml αντιστοιχεί σε 6 ψεκασμούς, δια τούτο επαναλαμβάνετε συνολικά 6 φορές για να χρησιμοποιήσετε μια δόση διαλύματος. Αποφεύγετε την εισπνοή των σταγονιδίων του ψεκασμού.

Εάν θέλετε μπορείτε να επανατοποθετήσετε το μικρό πώμα στο άκρο της επέκτασης του εφαρμοστή όταν δεν χρησιμοποιείται.

Εφαρμοστής Επαλείψεων:

  1. Αυτός ο εφαρμοστής χρησιμοποιείται όταν το REGAINE εφαρμόζεται σε μικρές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής.
  2. Αφαιρέστε το μεγάλο εξωτερικό πώμα. Αφαιρέστε και το μικρό εσωτερικό πώμα και πετάξτε το.
  3. Εισάγετε τον εφαρμοστή επαλείψεων στο φιαλίδιο και βιδώστε το καλά.
  4. Κρατώντας το φιαλίδιο προς τα πάνω, το πιέζετε μία φορά για να γεμίσει ο επάνω θάλαμος μέχρι τη μαύρη γραμμή. Ο θάλαμος τώρα περιέχει μία πλήρη δόση (1 ml από το διάλυμα).
  5. Κρατώντας το φιαλίδιο ανεστραμμένο κάνετε επάλειψη με τον εφαρμοστή καλύπτοντας όλη τη φαλακρή περιοχή, μέχρις ότου ο θάλαμος αδειάσει τελείως. Τοποθετείτε το μεγάλο εξωτερικό πώμα στο φιαλίδιο, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Η κλινική εμπειρία με το REGAINE έδειξε ότι μπορεί να απαιτηθεί τοπική εφαρμογή δύο φορές την ημέρα, τουλάχιστον για 4 ή περισσότερους μήνες ώστε να φανεί η πρώτη ένδειξη διέγερσης της ανάπτυξης της τριχοφυΐας. Η έναρξη και ο βαθμός μπορεί να είναι διάφορος ανάμεσα στους ασθενείς. Υποτροπή στην προθεραπευτική εμφάνιση έχει αναφερθεί, μέσα σε 3-4 μήνες μετά τη διακοπή του φαρμάκου. Εάν μετά από θεραπεία μέχρι 12 μηνών δεν έχει σημειωθεί επανεμφάνιση της τριχοφυΐας η εφαρμογή πρέπει να διακοπεί.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Διατηρείται σε θερμοκρασία όχι πάνω από 25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής

Δερματικό Διάλυμα 2%:

Διάρκεια ζωής ετοίμου προϊόντος: 48 μήνες.

Δερματικό Διάλυμα 5%:

Διάρκεια ζωής ετοίμου προϊόντος: 24 μήνες.

Σχετικό SPC

REGAINE.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2010: REGAINE Δερματικό διάλυμα

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.