Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

NUROFEN (MINT) OR.DISP.TA 200MG/TAB BTx 12 (BLIST 2 x 6)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
NUROFEN
Μορφή
Δισκίο, στοματικώς αποσυντιθέμενο (ή υπογλώσσιο)
Συγκέντρωση
200MG/TAB

Ενδείξεις

Συμπτωματική ανακούφιση από ήπιας έως μέτριας εντάσεως άλγος, όπως κεφαλαλγία, οδονταλγία και δυσμηνόρροια.

Πυρετός.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Από του στόματος χρήση.

Τοποθετήστε το δισκίο στην γλώσσα, αφήστε το να διαλυθεί και μετά καταπιείτε το. Δεν χρειάζεται νερό.

Να μη χορηγείται σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ενήλικες και έφηβοι άνω των 12 ετών: Η αρχική δόση είναι 200 mg – 400 mg ιβουπροφαίνης, εάν χρειαστεί 200 mg ή 400 mg ιβουπροφαίνης κάθε 4-6 ώρες. Μην υπερβαίνετε τα 1200 mg ιβουπροφαίνης στο 24ωρο.

Ηλικιωμένοι: Δεν απαιτείται ειδική ρύθμιση της δοσολογίας.

Για βραχεία χρήση μόνο.

Στους έφηβους εάν απαιτείται για 3 ημέρες ή εάν τα συμπτώματα χειροτερέψουν ο ασθενής πρέπει να ενημερώσει τον γιατρό. Εάν το προϊόν αυτό απαιτείται στους ενήλικες για περισσότερες από 3 ημέρες σε περίπτωση πυρετού ή για περισσότερες από 4 ημέρες για την ανακούφιση του πόνου, ή εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν, ο ασθενής συνιστάται να συμβουλευθεί ένα γιατρό.

Η εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας την χαμηλότερη δυνατή δόση για το βραχύτερο χρονικό διάστημα για έλεγχο των συμπτωμάτων (βλέπε παράγραφο 4.4).

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Στα παιδιά η κατάποση ιβουπροφαίνης, περισσότερης από 400mg/kg, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα. Στους ενήλικες η σχέση δόσης αποτελέσματος είναι λιγότερο ευκρινής. Ο χρόνος ημιζωής στην υπερδοσολογία είναι 1.5-3 ώρες.

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν καταναλώσει κλινικά μεγάλες ποσότητες ΜΣΑΦ θα παρουσιάσουν ναυτία, έμετος, κοιλιακός πόνος ή σπανιότερα διάρροια. Εμβοές, κεφαλαλγία και αιμορραγία του γαστρεντερικού είναι επίσης δυνατές. Σε πιο σοβαρές δηλητηριάσεις, τοξικότητα παρατηρείται στο κεντρικό νευρικό σύστημα, εκδηλώνεται ως ίλιγγος, ζάλη, υπνηλία ενίοτε διέγερση και αποπροσανατολισμό ή κώμα. Περιστασιακά οι ασθενείς εμφανίζουν σπασμούς. Σε σοβαρή δηλητηρίαση υπερκαλιαιμία και μεταβολική οξέωση μπορεί να παρουσιαστεί και ο χρόνος προθρομβίνης / INR μπορεί να παραταθεί, πιθανώς λόγω της παρεμβολής με τις δράσεις των κυκλοφορούντων παραγόντων πήξης. Οξεία νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική βλάβη, υπόταση, αναπνευστική καταστολή και κυάνωση μπορεί να σημειωθούν. Επιδείνωση του άσθματος είναι δυνατή σε ασθματικούς. Νυσταγμό, θάμβος όρασης, σπάνια υπόταση, και απώλεια των αισθήσεων.

Αντιμετώπιση

Δεν υπάρχει ειδικό αντίδοτο. Η αντιμετώπιση μπορεί να είναι συμπτωματική και υποστηρικτική και περιλαμβάνει την συντήρηση της βατότητας του αεραγωγού και την παρακολούθηση των καρδιακών και ζωτικών λειτουργιών μέχρι να σταθεροποιηθούν. Συνιστάται η από του στόματος χρήση ενεργού άνθρακα εάν ο ασθενής παρουσιάσει μέσα σε μία ώρα από την κατανάλωση τοξικά ποσά.

Εάν η ιβουπροφαίνη έχει ήδη απορροφηθεί, αλκαλικά διαλύματα μπορούν να χορηγηθούν για να επιταχύνουν την έκκριση της ιβουπροφαίνης από τα ούρα. Εάν υπάρχουν συχνοί ή παρατεταμένοι σπασμοί, μπορούν να αντιμετωπιστούν με ενδοφλέβια diazepam ή lorazepam. Χορηγήστε βρογχοδιασταλτικά στο άσθμα. Επικοινωνήστε με το τοπικό κέντρο δηλητηρίασης για ιατρικές συστάσεις.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

PVC/aluminium/polyamide blister.

Μεγέθη συσκευασίας: 4, 6, 10, 12, 18, 20, 24, 30, 36, 40 και 48 δισκία.

Μπορεί να μην κυκλοφορήσουν όλες οι συσκευασίες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Μην φυλάσσετε πάνω από 25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια.

Σχετικό SPC

Nurofen Mint.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2015: NUROFEN Disp. Tab. (Mint)

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.