Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

NICORETTE 10MG/UNIT BTx18 ΜΟΝΑΔΕΣ

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
NICORETTE
Μορφή
Εισπνοές από το στόμα
Συγκέντρωση
10MG/INSERT

Ενδείξεις

Ενδείκνυται για αντιμετώπιση των συμπτωμάτων εξάρτησης από τη διακοπή του καπνίσματος σε νικοτινοεξαρτώμενα άτομα στα πλαίσια προγράμματος διακοπής του καπνίσματος.

Σε καπνιστές που στην παρούσα φάση δεν μπορούν ή δεν αισθάνονται έτοιμοι να διακόψουν το κάπνισμα απότομα, το Nicorette Inhaler μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός προγράμματος ελάττωσης του καπνίσματος πριν την πλήρη διακοπή.

Η χρήση των εισπνοών συνιστάται στους βαρείς καπνιστές.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Διακοπή του καπνίσματος

Η συνιστώμενη δοσολογία είναι κατά βούληση - όχι λιγότερο από 3 μονάδες ημερησίως και όχι περισσότερο από 6 μονάδες ημερησίως. Η μεγίστη δόση επιτυγχάνεται μετά από 40 λεπτά έντονης χρήσης (συνεχούς εισπνοής). Ωστόσο, ανάλογα με τον τρόπο εισπνοής καπνού του κάθε ατόμου, ο χρόνος εισπνοής μπορεί να επεκταθεί.

Η δοσολογία εξατομικεύεται αναλόγως της ανάγκης για υποκατάστατο ώστε να μειωθούν τα στερητικά συμπτώματα που σχετίζονται με τη διακοπή του καπνίσματος. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όταν το άτομο αναπτύσσει την τεχνική που το βοηθάει καλύτερα.

Ο συνιστώμενος χρόνος θεραπείας ανέρχεται σε 2 μήνες. Μετά από αυτήν την αρχική περίοδο, οι ασθενείς θα πρέπει να αρχίσουν να μειώνουν σταδιακά την ημερήσια δόση για διάστημα 4 εβδομάδων μέχρι την πλήρη διακοπή της θεραπείας. Η χρήση του Nicorette δεν πρέπει να συνεχισθεί πέρα από διάστημα 3 μηνών.

Ελάττωση του καπνίσματος

Η χρήση του Nicorette Inhaler γίνεται στα διαλείμματα της κατανάλωσης τσιγάρων με σκοπό να υποκαταστήσει το κάπνισμα και να επιμηκύνει τα διαστήματα χωρίς τσιγάρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν μετά τις 6 εβδομάδες χρήσης δεν έχει επιτευχθεί ελάττωση του καπνίσματος θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική συμβουλή.

Η προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος θα πρέπει να γίνει αμέσως μόλις ο καπνιστής νιώσει έτοιμος, αλλά όχι μετά τους 6 μήνες από την έναρξη της θεραπείας. Εάν η προσπάθεια διακοπής δεν πραγματοποιηθεί μέσα στους 9 μήνες από την έναρξη της θεραπείας, θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική συμβουλή.

Η ελάττωση του καπνίσματος πρέπει να έχει ως απώτερο στόχο την διακοπή του καπνίσματος.

Τρόπος χορήγησης

Μετά την αφαίρεση του επιστομίου και του σφραγισμένου δίσκου από το κουτί, το επιστόμιο διαχωρίζεται σε δύο μέρη και η επισφράγιση αφαιρείται από τον δίσκο.

Μία σφραγισμένη μονάδα (σωληνάριο που περιέχει βύσμα νικοτίνης) αφαιρείται από τον δίσκο και εισάγεται στο επιστόμιο. Ο δίσκος με τις υπόλοιπες μονάδες επανατοποθετείται στο κουτί.

Αφού ξανασυναρμολογηθεί το επιστόμιο, σπάει η επισφράγιση στα δύο άκρα της μονάδας.

Με την εισπνοή του αέρα, η νικοτίνη εξατμίζεται και απορροφάται στο στόμα.

Μετά τη χρήση της, η μονάδα αφαιρείται από το επιστόμιο και απορρίπτεται σε ασφαλές μέρος μακριά από παιδιά και από κατοικίδια ζώα. Το επιστόμιο πρέπει να φυλάσσεται στο κουτί για περαιτέρω χρήση.

Για την αποτελεσματική καταπολέμηση των στερητικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη διακοπή του καπνίσματος, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 3 μονάδες ημερησίως, και οι μονάδες δεν πρέπει να υπερβούν τις 6 ημερησίως.

Το Nicorette πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε φορά που ο ασθενής αισθανθεί έντονη επιθυμία για κάπνισμα ή αισθάνεται την έναρξη στερητικών συμπτωμάτων.

Ο αριθμός, η συχνότητα, ο χρόνος και η τεχνική εισπνοής καπνού ανά εισπνοή ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Από μελέτες καταδεικνύεται ότι οι διάφοροι τρόποι εισπνοής παρέχουν όμοια αποτελέσματα, π.χ. βαθειά εισπνοή (τρόπος που το άτομο καπνίζει τσιγάρο) ή ρηχή εισροή καπνού (τρόπος που το άτομο καπνίζει πίπα).

Η ποσότητα της νικοτίνης από την εισπνοή είναι μικρότερη από εκείνη που προέρχεται από ένα τσιγάρο. Για την αντιστάθμιση της μικρότερης παροχής νικοτίνης η εισπνοή θα πρέπει να γίνεται συχνότερα από ότι με το κάπνισμα τσιγάρου, δηλ. η χρήση του Nicorette θα πρέπει να γίνεται για μακρύτερο χρονικό διάστημα). Μετά από τη χρήση μερικών μονάδων, το άτομο θα βρει τον τρόπο που του ταιριάζει και που παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Παιδιά

Το Nicorette Inhaler δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Συνοδοί νόσοι

Μόνον η σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια αναμένεται ότι επηρεάζει την κάθαρση της νικοτίνης ή των μεταβολιτών της από την κυκλοφορία του αίματος. ΄Εχουν παρατηρηθεί υψηλά επίπεδα νικοτίνης σε καπνιστές που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Η από του στόματος οξεία θανατηφόρα δόση νικοτίνης αναφέρεται ότι είναι 40 έως 60mg.

Σημεία και Συμπτώματα Τοξικότητας Νικοτίνης

Τα σημεία και τα συμπτώματα της υπερδοσολογίας νικοτίνης αναμένεται ότι θα είναι ναυτία, σιάλωση, κοιλιακό άλγος, διάρροια, ίδρωτας, κεφαλαλγία, ζάλη, διαταραχή ακοής και αίσθημα αδυναμίας.

Σε περίπτωση μεγάλης υπερδοσολογίας μπορεί να ακολουθήσει κατάπτωση, υπόταση, γρήγοροι ή αδύναμοι ή ακανόνιστοι παλμοί, αναπνευστική ανεπάρκεια, κατάρευση κυκλοφορικού και σπασμοί. Οι θανατηφόρες δόσεις προκαλούν γρήγορα σπασμούς και ακολουθεί θάνατος ως αποτέλεσμα περιφερικής ή κεντρικής αναπνευστικής παράλυσης ή, λιγότερο συχνά, καρδιακής ανεπάρκειας.

Αντιμετώπιση της υπερδοσολογίας

Κάθε πρόσληψη νικοτίνης θα πρέπει να σταματήσει αμέσως και ο ασθενής θα πρέπει να υποβληθεί σε συμπτωματική θεραπεία. Αν απαιτηθεί, θα πρέπει να αρχίσει αμέσως η εφαρμογή τεχνητής αναπνοής με οξυγόνο. Ο ενεργός άνθρακας μειώνει τη γαστρεντερική απορρόφηση της νικοτίνης.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

ΒΤ Χ 4 βύσματα (σε συσκευασία blister) και ένα επιστόμιο (πιπάκι).
ΒΤ Χ 20 βύσματα ( σε συσκευασία blister) και ένα επιστόμιο (πιπάκι).

Η παροχή της νικοτίνης από το Nicorette Inhaler μπορεί να μειωθεί σε κρύο περιβάλλον. Επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε θερμοκρασίες κάτω των 15°C.

Προϊόν που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή άλλα απορρίματα θα πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Θερμοκρασία μέχρι 25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 24 μήνες.

Σχετικό SPC

NICORETTE, Inhaler 15mg.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : NICORETTE Για εισπνοές από το στόμα

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.