Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

NICORETTE TTS 10MG/16HR 7TEMx20CM2

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
NICORETTE
Μορφή
Διαδερμικό έμπλαστρο
Συγκέντρωση
10MG/PLASTER

Ενδείξεις

Ενδείκνυται για αντιμετώπιση των συμπτωμάτων εξάρτησης από τη διακοπή του καπνίσματος σε νικοτινοεξαρτώμενα άτομα στα πλαίσια προγράμματος διακοπής του καπνίσματος.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Το άτομο πρέπει να σταματήσει εντελώς το κάπνισμα, πριν από την έναρξη θεραπείας υποκατάστασης.

Το έμπλαστρο πρέπει να επικολλάται το πρωί σε στεγνή, καθαρή, χωρίς τριχοφυΐα περιοχή του δέρματος στο ισχίο, στο στήθος ή στο βραχίονα και αφαιρείται μετά από 16 ώρες, συνήθως πριν την κατάκλιση.

Το επόμενο έμπλαστρο πρέπει να επικολληθεί σε διαφορετική περιοχή του σώματος. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε την ίδια περιοχή για μερικές ημέρες.

Η θεραπεία με τα διαδερμικά έμπλαστρα νικοτίνης προσομοιάζει προς τις διακυμάνσεις της νικοτίνης στους καπνιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς χορήγηση νικοτίνης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θεραπεία με ημερήσιο έμπλαστρο νικοτίνης δεν προκαλεί τις διαταραχές στον ύπνο που παρατηρούνται με τη χορήγηση νικοτίνης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Στους καπνιστές που καπνίζουν πάνω από 20 τσιγάρα ημερησίως, συνιστάται να ξεκινούν με το Βήμα 1 των 25 mg/16 ώρες και να χρησιμοποιούν ένα έμπλαστρο την ημέρα για 8 εβδομάδες. Μετά την περίοδο αυτή, πρέπει να ξεκινήσει σταδιακή αποκοπή από τα διαδερμικά έμπλαστρα και τη νικοτίνη. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα έμπλαστρο των 15 mg/16 ώρες ημερησίως για τις επόμενες 2 εβδομάδες και ακολούθως ένα έμπλαστρο των 10 mg/16 ώρες ημερησίως για τις 2 τελευταίες εβδομάδες.

Οι καπνιστές που καπνίζουν λιγότερο από 20 τσιγάρα ημερησίως, συνιστάται να ξεκινούν με το Βήμα 2 των 15 mg/16 ώρες για 8 εβδομάδες και μείωση της δόσης στο Βήμα 3 των 10 mg/16 ώρες για τις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Η συνολική διάρκεια θεραπείας να μην υπερβαίνει τους 3 μήνες.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1:

Καπνιστές άνω των 20 τσιγάρων/ημέραΚαπνιστές κάτω των 20 τσιγάρων/ημέρα
ΔοσολογίαΔιάρκειαΔοσολογίαΔιάρκεια
Βήμα 1Nicorette Clear Patch 25mg/16hΠρώτες 8 εβδομάδες
Βήμα 2Nicorette Clear Patch 15 mg/16 hΕπόμενες 2 εβδομάδεςΒήμα 2Nicorette Clear Patch 15 mg/16 hΠρώτες 8 εβδομάδες
Βήμα 3Nicorette Clear Patch 10 mg/16 hΤελευταίες 2 εβδομάδεςΒήμα 3Nicorette Clear Patch 10 mg/16 hΤελευταίες 4εβδομάδες

Χρήση σε παιδιά

Η μορφή του διαδερμικού εμπλάστρου δεν χρησιμοποιείται σε παιδιά και εφήβους κάτω από 18 ετών.

Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι οι ποσότητες νικοτίνης, που γίνονται ανεκτές από τους ενήλικες καπνιστές, στα παιδιά μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα δηλητηρίασης, κάποτε και με θανατηφόρα κατάληξη.

Δια τούτο οι περιέκτες, καθώς και τα προς χρήση διαδερμικά έμπλαστρα πρέπει να φυλάσσονται επιμελώς από βρέφη και παιδιά σε μέρος απρόσιτο (ή να καταστρέφονται και να απορρίπτονται) διότι υπάρχει κίνδυνος σοβαρής δηλητηρίασης.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Υπερδοσολογία από νικοτίνη μπορεί να συμβεί, εάν ο ασθενής έχει μικρή εξάρτηση από τη νικοτίνη ή χρησιμοποιεί ταυτόχρονα άλλες μορφές νικοτίνης (συμπεριλαμβανομένου και του καπνίσματος).

Η από του στόματος οξεία θανατηφόρα δόση νικοτίνης αναφέρεται ότι είναι 40 έως 60mg.

Σημεία και συμπτώματα τοξικότητας νικοτίνης

Τα σημεία και τα συμπτώματα της υπερδοσολογίας νικοτίνης αναμένεται ότι θα είναι ωχρότητα, κρύος ιδρώτας, ναυτία, σιάλωση, εμετός, κοιλιακό άλγος, διάρροια, κεφαλαλγία, ζάλη, διαταραχή ακοής και όρασης, τρόμος, διανοητική σύγχυση και αδυναμία. Σε περίπτωση μεγάλης υπερδοσολογίας μπορεί να ακολουθήσει κατάπτωση, υπόταση, και αναπνευστική ανεπάρκεια. Οι θανατηφόρες δόσεις προκαλούν γρήγορα σπασμούς και ακολουθεί θάνατος ως αποτέλεσμα περιφερικής ή κεντρικής αναπνευστικής παράλυσης ή, λιγότερο συχνά, καρδιακής ανεπάρκειας.

Αντιμετώπιση της υπερδοσολογίας από κατάποση θεραπείας υποκατάστασης νικοτίνης

Αν δεν έχει εκδηλωθεί εμετός, θα πρέπει να προκληθεί στους ασθενείς που διατηρούν τις αισθήσεις τους, με το κατάλληλο εμετικό ή να γίνει πλύση στομάχου ακολουθούμενη από την κατάλληλη δόση ενεργοποιημένου ξυλάνθρακα. Σε ασθενείς με ασφαλή αεραγωγό που έχουν χάσει τις αισθήσεις τους, θα πρέπει να ενσταλάξετε ενεργοποιημένο ξυλάνθρακα μέσω ρινογαστρικού σωλήνα. Μπορεί να προστεθεί αλατούχο καθαρτικό ή σορβιτόλη στην πρώτη δόση ενεργοποιημένου ξυλάνθρακα.

Άλλα μέτρα υποστήριξης περιλαμβάνουν διαζεπάμη ή βαρβιτουρικά για τις κρίσεις επιληψίας, ατροπίνη για τις υπερβολικές βρογχικές εκκρίσεις ή τη διάρροια, αναπνευστική υποστήριξη για την αναπνευστική ανεπάρκεια, και ισχυρή υποστήριξη με υγρά για την υπόταση και την καρδιαγγειακή κατέρρειψη.

Υπερδοσολογία νικοτίνης από τη χρήση διαδερμικού εμπλάστρου

Μπορεί να συμβεί εάν πολλά αυτοκόλλητα χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα ή εάν ο ασθενείς έχει μικρή εξάρτηση από τη νικοτίνη ή αν χρησιμοποιεί άλλες μορφές νικοτίνης ταυτόχρονα (ή αν καπνίζει).

Αντιμετώπιση: Αφαιρέστε το έμπλαστρο αμέσως. Πλύνετε το μέρος που ήταν επικολλημένο με νερό. Μη χρησιμοποιήσετε σαπούνι, γιατί αυξάνει την απορρόφηση φαρμάκου από το δέρμα. Η νικοτίνη θα συνεχίσει να απορροφάται από το δέρμα για αρκετές ώρες μετά την αφαίρεση του εμπλάστρου, λόγω προηγούμενης εναπόθεσής της στο δέρμα. Επίσης συμβουλευθείτε όσα αναφέρονται παραπάνω.

Κατάποση διαδερμικού εμπλάστρου

Εάν το διαδερμικό έμπλαστρο καταπωθεί ο κίνδυνος δηλητηρίασης είναι μικρός, εξαιτίας της αργής αποδέσμευσης της νικοτίνης από το σύστημα και του υψηλού μεταβολισμού πρώτης διόδου.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Τα διαδερμικά έμπλαστρα 25 mg/16 ώρες περιέχονται σε χάρτινο κουτί των 7 και 14 ή 28 τεμαχίων.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Βλ. λήμμα 4.2.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Φυλάσσεται σε θερμοκρασία μέχρι 25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 36 μήνες.

Σχετικό SPC

NICORETTE Clear Patch.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2010: NICORETTE Clear Patch Διαδερμικό έμπλαστρο

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.