Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Πρόγραμμα συνδρομητών Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Γαληνός Mobile Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και απολαύστε τις υπηρεσίες του Galinos.gr σε κινητό ή tablet
Γνωρίζατε οτι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα
®
 Περιεχόμενα  Φάρμακα Α - Ζ  Συγχορήγηση

MYCOMYCEN VAG.SUP 100MG/SUP BT x 14(STRIPS 2x7 )

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
MYCOMYCEN
Μορφή
Κολπικό υπόθετο
Συγκέντρωση
100MG/SUPP

Φαρμακοδυναμική

Το Mycomycen περιέχει ένα νέο δραστικό συστατικό, την ciclopiroxolamine, επικεφαλής μίας νέας κατηγορίας αντιμυκητιασικών φαρμάκων: τα οξοπυριδινικά. Κατέχει ένα ιδιαίτερο μηχανισμό δράσης και ένα ευρύ αντιβακτηριακό φάσμα. Το Mycomycen ως αντιμυκητιασικό φάρμακο αναστέλλει την ανάπτυξη του μεγαλύτερου μέρους των παθογόνων ζυμομυκήτων, συμπεριλαμβανομένων των δερματόφυτων και της Candida albicans. Το Mycomycen αρνητικοποιεί τις καλλιέργειες και επιφέρει ταχεία εξάλειψη των συμπτωμάτων. Το Mycomycen επίσης αποδείχθηκε φάρμακο υψηλού βαθμού ανεκτικότητας.

Φαρμακοκινητική

Μετά από του στόματος χορήγηση η απορρόφηση κυμαίνεται στο 75% της χορηγούμενης δόσης. Η απορροφηθείσα ποσότητα αποβάλλεται μέσω της νεφρικής οδού, υπό μορφή συζευγμένων παραγώγων του γλυκουρονικού οξέος. Κατά την τοπική χορήγηση η Ciclopiroxolamine παρουσιάζει άκρως περιορισμένη συστηματική απορρόφηση με ασήμαντα πλασματικά επίπεδα.

Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια

Η LD50 στον αρουραίο και στον ποντικό είναι μεγαλύτερη από 2.000 mg/kgr χορηγούμενη από του στόματος. Επίσης, η από του στόματος χορήγηση στον αρουραίο δόσεων έως και 3 mg/kg επί 4 εβδομάδες αποδείχθηκε καλώς ανεκτή. Δεν διαπιστώθηκαν εκδηλώσεις τοξικότητας κατά τη διάρκεια θεραπείας δια της κολπικής οδού με δόσεις των 12.5 mg/kg για διάστημα περίπου 3 μηνών. Η χορήγηση στον αρουραίο και στο κουνέλι δεν εκδήλωσε τερατογενετικά φαινόμενα, ούτε επηρέασε τη γονιμότητα και την αναπαραγωγική ικανότητα. Δεν παρατηρήθηκαν ευρήματα μεταλλαξιογόνου δράσης. Η ενδοφλέβια χορήγηση δεν επηρέασε την καρδιοαγγειακή και αναπνευστική λειτουργικότητα στα διάφορα είδη που υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Ενεργά συστατικά

50MD4SB4AP - CICLOPIROX OLAMINE

Σχετικό SPC

MYCOMYCEN.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : MYCOMYCEN Κολπικά υπόθετα