Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

CARBOSYLANE GR.CAP (140+45)MG/CAP (ΚΟΚΚΙΝΕΣ) BTx48 CAPS (BLIST 4x12 CAPS)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
CARBOSYLANE
Μορφή
Καψάκιο, εντεροδιαλυτό
Συγκέντρωση
140MG/CAP (1) + 45MG/CAP (2)

Φαρμακοδυναμική

Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία: Συνδυασμοί φαρμακευτικού άνθρακα
Κωδικός ATC: A07ΒΑ51

Το Carbosylane συνδυάζει 2 δραστικά συστατικά:

  • τον ενεργό άνθρακα, που έχει προσροφητικές ιδιότητες,
  • τη σιμεθικόνη, που δρα τροποποιώντας την επιφανειακή τάση των φυσαλίδων των αερίων, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο τη συνένωσή τους.

Η δράση των δύο συστατικών είναι συμπληρωματική: η σιμεθικόνη απελευθερώνει τα αέρια από τα γαστρεντερικά υγρά και ο ενεργός άνθρακας τα απομακρύνει προσροφώντας τα.

Φαρμακοκινητική

Και τα δύο καψάκια που συνιστούν τη δόση αυτού του φαρμάκου περιέχουν τα ίδια δραστικά συστατικά: ενεργό άνθρακα και σιμεθικόνη.

Αυτό το φάρμακο δρα σε δύο συμπληρωματικά επίπεδα: το μπλε καψάκιο απελευθερώνει τα δραστικά συστατικά του στο στομάχι, ενώ το κόκκινο καψάκιο διαλύεται στο έντερο.

Κανένα από τα δύο δραστικά συστατικά του φαρμάκου δεν απορροφάται από τον γαστρεντερικό βλεννογόνο και δεν βιομετασχηματίζεται, ενώ και τα δύο απεκκρίνονται με τα κόπρανα.

Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια

Ο ενεργός άνθρακας είναι τελείως αδρανής και δεν απορροφάται ή βιομετασχηματίζεται και, ως εκ τούτου, περνά αναλλοίωτος όλο το πεπτικό σύστημα.

Επειδή δεν απορροφάται, ακόμη και σε μικρές ποσότητες, δεν μπορούν να υποτεθούν κλασικές τοξικές επιδράσεις συστηματικού τύπου. Επιπλέον, δεδομένου ότι είναι αδρανής, στερείται βλαπτικής επίδρασης στον γαστρεντερικό βλεννογόνο. Είναι δυνατές μόνο καθαρά μηχανικές επιδράσεις μετά από χορήγηση σε ζώα μεγάλων όγκων ενεργού άνθρακα από του στόματος.

Η σιμεθικόνη, χορηγούμενη σε διαφορετικές δόσεις για περιόδους έως και τρία χρόνια σε διάφορα ζωικά είδη, δεν έχει προκαλέσει ανωμαλίες στη συμπεριφορά και στις καμπύλες ανάπτυξης των ζώων. Σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, οι αιματολογικές παράμετροι παρέμειναν εντός φυσιολογικών ορίων. Μετά τη θυσία των ζώων, καμία αλλαγή δεν βρέθηκε, ούτε σε μακροσκοπικές ούτε σε ιστολογικές εξετάσεις. Επιπλέον, καμία ένδειξη τερατογόνου δράσης ή περι- και μεταγεννητικής τοξικότητας δεν έχει δειχθεί σε αρουραίους που έλαβαν θεραπεία για 3 γενεές. Τέλος, κατά τη διάρκεια των μελετών επαναλαμβανόμενης δόσης, δεν υπήρχαν ιστολογικά ευρήματα ή βιοχημικά δεδομένα που θα μπορούσαν να υπονοούν πιθανή καρκινογόνο δράση.

Ενεργά συστατικά

2P3VWU3H10 - ACTIVATED CHARCOAL
92RU3N3Y1O - DIMETHICONE

Σχετικό SPC

Carbosylane (140+45) mg καψάκια, σκληρά.

Carbosylane (140+45) mg γαστροανθεκτικά καψάκια, σκληρά.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : CARBOSYLANE Γαστροδιαλυτό καψάκιο / Γαστροανθεκτικό καψάκιο

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.