Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ετανερσέπτη (Etanercept)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 13.07.02

Eνδείξεις: Μέτρια έως σοβαρή κατά πλάκας ψωρίαση σε ενήλικες που απέτυχαν να ανταποκριθούν ή έχουν αντένδειξη ή έχουν μη ανεκτικότητα σε άλλη συστηματική θεραπεία συμπεριλαμβανομένης της κυκλοσπορίνης, της μεθοτρεξάτης ή της PUVA. Χρόνια σοβαρή κατά πλάκας ψωρίασης σε παιδιά και εφήβους 8 ετών και άνω των οποίων η νόσος είναι ανεπαρκώς ελεγχόμενη από (ή έχουν μη ανεκτικότητα σε) άλλες συστηματικές θεραπείες ή φωτοθεραπείες. Λοιπές βλ. κεφ. 10.05.04 .

Δοσολογία: 25 mg δύο φορές ή 50 mg μία φορά εβδομαδιαίως. Εναλλακτικά 50 mg δύο φορές εβδομαδιαίως μέχρι και για 12 εβδομάδες, ακολουθούμενα, εάν είναι απαραίτητο, από μια δόση των 25mg δύο φορές ή 50 mg μία φορά εβδομαδιαίως. Η θεραπεία συνεχίζεται έως ότου επιτευχθεί ύφεση, μέχρι και για 24 εβδομάδες. Παιδιά και έφηβοι 8 ετών και άνω 0.8 mg/kg (μέγιστο 50 mg ανά δόση) μία φορά εβδομαδιαίως μέχρι και για 24 εβδομάδες. Η θεραπεία διακόπτεται σε ασθενείς που δεν έχουν ανταπόκριση μετά από 12 εβδομάδες.

Λοιπά: Βλ. κεφ. 10.05.04 .

Εθνικό συνταγολόγιο

13 Φάρμακα παθήσεων δέρματος

13.07 Ανοσοτροποποιητικά φάρμακα

13.07.02 Ετανερσέπτη (Etanercept)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.