Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Αδαλιμουμάμπη (Adalimumab)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 10.05.01

Ενδείξεις: Μέτρια έως σοβαρή μορφή ρευματοειδούς αρθρίτιδας, εάν δεν έχει υπάρξει ή είναι ανεπαρκής η ανταπόκριση σε τροποποιητικά της νόσου φάρμακα περιλαμβανομένης και της μεθοτρεξάτης ή σοβαρή μορφή εξελισσόμενης ρευματοειδούς αρθρίτιδας όταν δεν έχει χορηγηθεί μεθοτρεξάτη ή ως μονοθεραπεία σε δυσανεξία στη μεθοτρεξάτη. Ενεργή εξελισσόμενη ψωριασική αρθρίτιδα σε μη ανταπόκριση σε τροποποιητικά της νόσου φάρμακα.

Αντενδείξεις: Βλ. Ινφλιξιμάμπη.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι πιο συχνές είναι: Λοιμώξεις, ιδιαίτερα του αναπνευστικού, φυματίωση, άλλων οργάνων, ενίοτε βαριές ή και θανατηφόρες. Ναυτία, έμετοι, διάρροια, κυτταροπενίες αίματος, λεμφαδενοπάθεια, υπερλιπιδαιμία, κεφαλαλγία, ζάλη, κατάθλιψη, αϋπνία ή υπνηλία, εξανθήματα, κνησμός, νεοπλασίες (ιδιαίτερα του δέρματος), γριππώδες σύνδρομο, ανάπτυξη αυτοαντισωμάτων και, συχνά, τοπικές αντιδράσεις στα σημεία των ενέσεων (άλγος, αιμορραγίες, ερύθημα, κνησμός, οίδημα).

Αλληλεπιδράσεις: Δεν υπάρχει ικανή εμπειρία. Δεν συνιστάται ταυτόχρονος εμβολιασμός με ζώντες μικροοργανισμούς. Να μη συγχορηγείται με ανακίνρα.

Προσοχή στη χορήγηση: Να μην αρχίζει η αγωγή εάν υπάρχει ενεργή λοίμωξη. Σε βαριά λοίμωξη ή σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας να διακόπτεται η χορήγηση. Πριν την έναρξη της θεραπείας έλεγχος για τυχόν λανθάνουσα φυματίωση. Σε πάσχοντες από απομυελινωτικές παθήσεις έχουν αναφερθεί περιπτώσεις επιδείνωσης. Σε πάσχοντες από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης. Διακοπή της θεραπείας σε εμφάνιση σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας και σοβαρών αιματολογικών διαταραχών.

Δοσολογία: 40mg υποδορίως κάθε 2η εβδομάδα. Σε μονοθεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας με ανακίνρα, εάν απαιτηθεί, αύξηση σε 40 mg την εβδομάδα. Δεν συνιστάται η χρήση του σε άτομα < 18 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

HUMIRA/Abbott England: inj.sol 40mg/0.8mlpf.syr x 1 +1επίθεμα

Εθνικό συνταγολόγιο

10 Φάρμακα αρθροπαθειών και μυοσκελετικών παθήσεων

10.05 Φάρμακα επηρεάζοντα την εξέλιξη ορισμένων ρευματικών παθήσεων

10.05.01 Αδαλιμουμάμπη (Adalimumab)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Αδαλιμουμάμπη

Η αδαλιμουμάμπη (adalimumab) προσδένεται ειδικά στον TNF και εξουδετερώνει τη βιολογική λειτουργία του TNF παρεμποδίζοντας την αλληλεπίδρασή του με τους p55 και p75 υποδοχείς TNF στη επιφάνεια των κυττάρων. Η αδαλιμουμάμπη τροποποιεί επίσης τις βιολογικές ανταποκρίσεις που επάγονται ή ρυθμίζονται από τον TNF, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στα επίπεδα των μορίων προσκόλλησης που ευθύνονται για τη μετακίνηση των λευκοκυττάρων (ELAM-1, VCAM-1 και ICAM-1 με ένα IC50 των 0,1-0,2 nM).

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
HUMIRA Αδαλιμουμάμπη
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.