Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Δεξκετοπροφαίνη (Dexketoprofen)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 10.02.03.07

Ενδείξεις: Μέτριας έως έντονης έντασης άλγος λ.χ. σε κολικό νεφρού, οσφυαλγία ή μετεγχειρητικά, όταν η από του στόματος χορήγηση δεν είναι κατάλληλη.

Αντενδείξεις: Βλ. 10.02.03.03 . Επίσης νόσος Crohn και ελκώδης κολίτιδα, αιμορραγική διάθεση, 3ο τρίμηνο κύησης, γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ναυτία, έμετοι, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, γαστρορραγία, στοματίτιδα, έξαρση κολίτιδας και νόσου του Crohn, οίδημα, υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια, αναιμία, δερματικές εκδηλώσεις, πόνος και τοπική αντίδραση στο σημείο της ένεσης.

Αλληλεπιδράσεις: Επιτείνει τη δράση των αντιπηκτικών, όπως είναι η βαρφαρίνη και η ηπαρίνη. Αυξάνει την τοξικότητα του λιθίου, της μεθοτρεξάτης και της ζιδοβουδίνης. Αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης έλκους και αιμορραγίας από τον πεπτικό σωλήνα σε συγχορήγηση με κορτικοστεροειδή ή άλλα ΜΣΑΦ. Ενδέχεται να μειώσει τη δράση των διουρητικών, μερικών αντιυπερτασικών φαρμάκων και β-αποκλειστών. Αυξάνει την υπογλυκαιμική δράση των σουλφονυλουριών.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς με ιστορικό υπέρτασης ή με ήπια καρδιακή ανεπάρκεια, σε ηλικιωμένους (αυξημένος κίνδυνος γαστρεντερικών επιπλοκών), σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά ή αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα και σε άτομα που πάσχουν από παθήσεις του κολλαγόνου. Παρακολούθηση της ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας και τυχόν πεπτικών διαταραχών. Μπορεί να επιδράσει στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων (πιθανότητα εμφάνισης υπνηλίας και ζάλης).

Δοσολογία: 50mg κάθε 8-12 ώρες ενδομυϊκώς ή ενδοφλεβίως με μέγιστη ημερήσια δόση 150mg. Δεν χορηγείται σε παιδιά και εφήβους.

Φαρμακευτικά προϊόντα

Dexketoprofen Trometamol:

NOSATEL/Guidotti: in.so.cr 50mg/2ml-amp x 6
VIAXAL/Menarini: in.so.cr 50mg/2ml-amp x 6

Εθνικό συνταγολόγιο

10 Φάρμακα αρθροπαθειών και μυοσκελετικών παθήσεων

10.02 Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη

10.02.03 Παράγωγα του προπιονικού οξέος

10.02.03.07 Δεξκετοπροφαίνη (Dexketoprofen)

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
VIAXAL Δεξοκετοπροφαίνη Laboratorios Menarini S.A.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.