Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ντοσεταξέλη (Docetaxel)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 08.06.03.01

Eνδείξεις: Προχωρημένος τοπικώς ή µεταστατικός καρκίνος µαστού σε συνδυασµό µε δοξορουβικίνη ως αρχική θεραπεία ή ως μονοθεραπεία µετά από αποτυχία χηµειοθεραπείας με ανθρακυκλίνες ή αλκυλιούντες παράγοντες ή σε συνδυασµό µε καπεσιταβίνη µετά την αποτυχία χηµειοθεραπείας που περιελάµβανε ανθρακυκλίνη. Σε συνδυασµό µε δοξορουβικίνη και κυκλοφωσφαµίδη για την επικουρική θεραπεία ασθενών µε εγχειρίσιµο και θετικούς λεµφαδένες καρκίνο µαστού. Σε συνδυασµό µε τραστουζουμάμπη για τη θεραπεία ασθενών µε µεταστατικό καρκίνο µαστού, των οποίων οι όγκοι υπερεκφράζουν το HER2 και οι οποίοι δεν είχαν λάβει προηγουµένως χηµειοθεραπεία για µεταστατική νόσο.

Προχωρημένος τοπικώς ή µεταστατικός µη µικροκυτταρικός καρκίνος πνεύµονα, µετά την αποτυχία προηγούµενης χηµειοθεραπείας ή σε συνδυασµό µε σισπλατίνη σε ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν λάβει προηγουµένως χηµειοθεραπεία για αυτή τη νόσο. Σε ορµονοάντοχο µεταστατικό καρκίνο προστάτη σε συνδυασµό µε πρεδνιζόνη ή πρεδνιζολόνη.

Σε συνδυασµό µε σισπλατίνη και 5-φθοριοουρακίλη για τη θεραπεία µεταστατικού αδενοκαρκινώματος στοµάχου, συµπεριλαµβανοµένου του αδενοκαρκινώµατος της γαστροοισοφαγικής συµβολής, οι οποίοι δεν έχουν λάβει προηγουµένως χηµειοθεραπεία για µεταστατική νόσο.

Aντενδείξεις: Κύηση, γαλουχία. Aριθμός λευκοκυττάρων < 1500/mm 3. Σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια.

Aνεπιθύμητες ενέργειες

Mυελοκαταστολή.

Aντιδράσεις υπερευαισθησίας: Υπόταση, βρογχόσπασμος, δύσπνοια, πόνοι στον θώρακα, πυρετός, εξανθήματα, αλλοιώσεις των νυχιών. Kατακράτηση υγρών.

Πεπτικές διαταραχές: Ναυτία, έμετοι, κλπ. Aισθητικοκινητικές νευρικές διαταραχές. Aνωμαλίες καρδιακού ρυθμού. Aύξηση ηπατικών ενζύμων. Aλωπεκία, βλεννογονίτιδα, αρθραλγίες, μυαλγίες.

Προσοχή στη χορήγηση: Mείωση της δόσης σε εμπύρετη ουδετεροπενία, σε μέτρια ηπατική ανεπάρκεια. H προληπτική επί 3ήμερο χορήγηση δεξαμεθαζόνης αρχίζοντας μια μέρα πριν τη χορήγηση του φαρμάκου μπορεί να περιορίσει την κατακράτηση των υγρών και τις αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Παρακολούθηση των εμμόρφων στοιχείων του αίματος και της ηπατικής λειτουργίας.

Δοσολογία: Ανάλογα με την ένδειξη και τα τυχόν συγχορηγούμενα φάρμακα. Συμβουλευθείτε τους εγκεκριμένους όρους χορήγησης του προϊόντος.

Φαρμακευτικά προϊόντα

TAXOTERE/Αventis France: inj.co.inf 20mg/0.5mlvial x 1 + 1vial x 1.5ml-solv, 80mg/2ml-vial x 1+1vial x 6ml-solv

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.06 Άλλα αντινεοπλασματικά φάρμακα

08.06.03 Ταξάνες

08.06.03.01 Ντοσεταξέλη (Docetaxel)

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
ARITAXEL Δοσηταξέλη Ariti Α.Ε.
DEMOTAXEL Δοσηταξέλη Demo Α.Β.Ε.Ε.
DOTAXEL Δοσηταξέλη Faran Α.Β.Ε.Ε.
TAXOTERE Docetaxel trihydrate Aventis Pharma S.A.
ZAKOTAX Δοσηταξέλη Pharmazac Α.Ε.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.