Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Δοξορουβικίνη λιποσωμιακή (Doxorubicin Liposomal)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 08.03.03

Eνδείξεις

Προϊόν CAELYX: Μεταστατικός καρκίνος µαστού, όπου υπάρχει αυξηµένος καρδιακός κίνδυνος. Προχωρηµένου σταδίου καρκίνος ωοθηκών σε αποτυχία χηµειοθεραπευτικού σχήµατος με πλατίνα. Σάρκωµα Kaposi σχετιζόµενο µε AIDS, χαµηλού βαθµού CD4 και παρατεταµένη βλεννογονοδερµατική ή σπλαγχνική νόσο, ως πρώτη επιλογή ή ως δεύτερη επιλογή σε τέτοιο σάρκωµα προχωρηµένου σταδίου ή σε μη ανοχή συνδυασµένης συστηµατικής χηµειοθεραπείας που αποτελείται τουλάχιστον από δύο από τους παράγοντες αλκαλοειδή της Vinca, μπλεομυκίνη και κλασική δοξορουβικίνη (ή άλλες ανθρακυκλίνες).

Προϊόν MYOCET: Σε συνδυασµό µε κυκλοφωσφαµίδη για µεταστατικό καρκίνο µαστού.

Aντενδείξεις: Κύηση, γαλουχία. Το προϊόν CAELYX δεν πρέπει να χρησιµοποιείται σε σάρκωµα Kaposi σχετιζόμενο με AIDS, το οποίο µπορεί να θεραπευτεί αποτελεσµατικά µε τοπική θεραπεία ή συστηµατική θεραπεία µε ιντερφερόνη άλφα.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Ερυθροδυσαισθησία παλαμών-πελμάτων. Λοιπά βλ. Δοξορουβικίνη.

Αλληλεπιδράσεις: Απαιτείται προσοχή στη συγχορήγηση φαρµάκων τα οποία είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρούν µε την κλασική υδροχλωρική δοξορουβικίνη. Είναι δυνατόν να ενισχύει την τοξικότητα άλλων κυτταροστατικών θεραπειών, ιδιαίτερα των μυελοτοξικών.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς µε καρδιακή ή ηπατική ανεπάρκεια. Ολοι οι ασθενείς να υποβάλλονται συστηµατικά σε ΗΚΓικό έλεγχο.Η εκτίµηση της λειτουργίας της αριστερής κοιλίας θεωρείται υποχρεωτική πριν από κάθε επιπλέον χορήγηση που υπερβαίνει την αθροιστική δόση ανθρακυκλίνης κατά τη διάρκεια της ζωής του ασθενή των 450 mg/m 2. Εξαιτίας του ενδεχόµενου καταστολής του µυελού των οστών, περιοδικές µετρήσεις αίµατος πρέπει να γίνονται συχνά κατά τη διάρκεια της θεραπείας και τουλάχιστον πριν από κάθε χορήγηση.

Μπορεί να εµφανισθούν σοβαρές αντιδράσεις κατά την έγχυση, που μπορούν να ελαχιστοποιηθούν όταν η αρχική δόση χορηγείται µε ρυθµό ≤ 1mg/λεπτό.

Συνιστάται στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, να αποφύγουν να µείνουν έγκυες κατά τη διάρκεια που αυτές ή ο σύντροφός τους λαµβάνουν το φάρμακο, καθώς και 6 µήνες µετά την διακοπή της θεραπείας με αυτό.

Δοσολογία

Προϊόν CAELYX: Σάρκωµα Kaposi 20 mg/m 2 ενδοφλεβίως σε διάστημα 30 λεπτών κάθε 2-3 εβδομάδες. Καρκίνος µαστού/καρκίνος ωοθηκών 50 mg/m 2 µία φορά κάθε 4 εβδοµάδες.

Προϊόν MYOCET: Σε συνδυασµό µε κυκλοφωσφαµίδη 600 mg/m , αρχική συνιστώµενη δόση 60-75 mg/m 2 κάθε τρεις εβδοµάδες με ενδοφλέβια έγχυση, σε διάστηµα 1ώρας. Τα προϊόντα δεν χορηγούνται σε ασθενείς < 18 ετών.

Λοιπά: Βλ. Δοξορουβικίνη.

Φαρμακευτικά προϊόντα

Doxorubicin Hydrochloride, pegylated, encapsulated in liposomes:

CAELYX/SΡ Belgium: inj.co.inf 2mg/ml 1vial x 10ml

Doxorubicin Hydrochloride as doxorubicin-ccitrate complex, encapsulated in liposomes:

MYOCET/Zeneus U.K.: pd.pm.c.li 2mg/ml 2 σετ

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.03 Κυτταροτοξικά αντιβιοτικά

08.03.03 Δοξορουβικίνη λιποσωμιακή (Doxorubicin Liposomal)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.