Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Πρόγραμμα συνδρομητών Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Γαληνός Mobile Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και απολαύστε τις υπηρεσίες του galinos.gr σε κινητό ή tablet
Γνωρίζατε οτι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα
 

Φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 07.06.03

Τα τελευταία χρόνια έχουν εισαχθεί στη θεραπευτική φάρμακα τα οποία προορίζονται για τη συμπτωματική αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Η τελευταία δυνατόν να οφείλεται σε πολλά αίτια, ψυχογενή, νευρογενή, ενδοκρινικά, φαρμακευτικά, αγγειακά κ.ά. Η διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας θα πρέπει να περιλαμβάνει τον καθορισμό της πιθανής αιτιολογίας και την απαραίτητη κλινική εξέταση του υποψηφίου για θεραπεία ατόμου.

Τα φάρμακα της κατηγορίας αυτής δρουν με ποικίλους μηχανισμούς. Η αποτελεσματικότητά τους προϋποθέτει σεξουαλική διέγερση.

Η αγγειοδραστική ουσία αλπροσταδίλη (προσταγλανδίνη Ε1) χορηγείται με ένεση εντός των σηραγγωδών σωμάτων ή της ουρήθρας.

Η βαρντεναφίλη, η σιλντεναφίλη και η τανταλαφίλη ανήκουν στους αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5. Η φωσφοδιεστεράση τύπου 5 είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της γουανυλικής κυκλάσης στην ανενεργό μορφή της. Η αναστολή της φωσφοδιεστεράσης προκαλεί αύξηση των ενδοκυττάριων επιπέδων της κυκλικής μονοφωσφορικής γουανοσίνης (cGMP). Η τελευταία προκαλεί χάλαση των λείων μυϊκών ινών και εισροή αίματος στα σηραγγώδη σώματα.

Περιεχόμενα κεφαλαίου

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία
Σύντομη περιγραφή

Η σιλδεναφίλη (sildenafil) αποτελεί έναν ισχυρό και εκλεκτικό αναστολέα της ειδικής για την κυκλική μονοφωσφορική γουανοσίνη (cGMP)-φωσφωδιεστεράση τύπου 5 (PDE5), το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την αποικοδόμηση της cGMP. Εκτός από την παρουσία του ενζύμου στα ενδοσηραγγώδη τοιχώματα του πέους, η PDE5 είναι επίσης παρούσα και στο πνευμονικό αγγειακό σύστημα. Επομένως, η σιλδεναφίλη αυξάνει τη cGMP εντός των κυττάρων του λείου μυ των αγγείων με αποτέλεσμα τη χάλαση. Επίσης, η σιλδεναφίλη αποτελεί μία από του στόματος θεραπεία για τη δυσλειτουργία στύσης. Σε φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή σε κατάσταση σεξουαλικής διέγερσης, αποκαθιστά την ανεπαρκή στύση αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο πέος.

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
SPEDRA Αβαναφίλη Menarini International Operations Luxembourg S.A.