Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ατοσιβάνη (Atosiban)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 07.04.01

Ενδείξεις: Αναστολή πρόωρου τοκετού.

Αντενδείξεις: Ηλικία κύησης < 24 και > 33 εβδομάδων, πρώιμη ρήξη μεμβρανών μετά από 30 εβδομάδες κύησης, εκλαμψία και σοβαρή προεκλαμψία, ενδομήτρια λοίμωξη, ενδομήτριος θάνατος του εμβρύου, προδρομικός πλακούντας ή αποκόλληση πλακούντα, αιμορραγία της μήτρας που απαιτεί άμεσο τοκετό, ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης του εμβρύου, παθήσεις της μητέρας ή του εμβρύου στις οποίες κρίνεται επικίνδυνη η συνέχιση της κύησης.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Κεφαλαλγία, ζάλη, αίσθημα καύσου, έμετοι, ταχυκαρδία, υπόταση, υπεργλυκαιμία, αντίδραση στο σημείο της ένεσης, σπανιότερα πυρετός, ερύθημα, κνησμός, αϋπνία.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες.

Προσοχή στη χορήγηση: Να παρακολουθείται η τυχόν απώλεια αίματος μετά τον τοκετό. Εάν πιθανολογείται πρόωρη ρήξη των μεμβρανών να σταθμιστούν τα οφέλη από την καθυστέρηση του τοκετού έναντι του κινδύνου της χοριοαμνιίτιδας. Σε επιβράδυνση της ενδομήτριας ανάπτυξης να αξιολογείται η ωριμότητα του εμβρύου προκειμένου να συνεχιστεί ή να ξαναρχίσει η χορήγηση του φαρμάκου.

Δοσολογία: Αρχικώς 6.75mg σε ταχεία ενδοφλέβια χορήγηση και στη συνέχεια συνεχής ενδοφλέβια έγχυση 18mg/ώρα για 3 ώρες και μετά 6mg/ώρα μέχρι 48 ώρες. Μέγιστη διάρκεια θεραπείας 48 ώρες.

Φαρμακευτικά προϊόντα

TRACTOCILE/Ferring Sweden: inj.sol 7.5mg/ml 1vial x 0.9ml- c/s.sol.in 7.5mg/ml 1vial x 5ml

Εθνικό συνταγολόγιο

07 Φάρμακα χρησιμοποιούμενα στη γυναικολογία, μαιευτική και επί διαταραχών της ούρησης

07.04 Χαλαρωτικά του μυομητρίου

07.04.01 Ατοσιβάνη (Atosiban)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Ατοσιμπάνη

Η ατοσιμπάνη (atosiban) είναι ένα συνθετικό πεπτίδιο που είναι συναγωνιστικός ανταγωνιστής της ανθρώπινης ωκυτοκίνης στο επίπεδο του υποδοχέα. Σε πρόωρο τοκετό σε ανθρώπους, η ατοσιμπάνη στη συνιστωμένη δοσολογία ανταγωνίζεται τις συστολές της μήτρας και επάγει την ηρεμία (ακινησία) της μήτρας.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.