Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Φάρμακα κατά του κυτταρομεγαλοϊού

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 05.03.03

Η βαλακυκλοβίρη και η βαλγκανκυκλοβίρη έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της λοίμωξης από τον ιό CMV σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης συμπαγούς οργάνου. Η βαλγκανκυκλοβίρη χρησιμοποιείται επίσης σε αμφιβληστροειδοπάθεια από κυτταρομεγαλοϊό σε πάσχοντες από επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια.

Η γκανκυκλοβίρη , συγγενής ουσία της ακυκλοβίρης, είναι περισσότερο δραστική εναντίον του κυτταρομεγαλοϊού (CMV) και περισσότερο τοξική. Χρησιμοποιείται σε απειλητικές για τη ζωή και την όραση λοιμώξεις από τον ιό σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς και για την πρόληψη λοίμωξης από κυτταρομεγαλοϊό στις περιπτώσεις που αναφέρονται κατωτέρω αναλυτικά.

Περιεχόμενα κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

05 Φάρμακα κατά των λοιμώξεων

05.03 Αντιιικά

05.03.03 Φάρμακα κατά του κυτταρομεγαλοϊού

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Φοσκαρνέτη

Η φοσκαρνέτη (foscarnet) ασκεί την αντι-ιική δράση της με μια επιλεκτική αναστολή στο σημείο σύνδεσης πυροφωσφορικού σε συγκεκριμένες θέσεις των πολυμερασών του DNA των ιών σε συγκεντρώσεις οι οποίες δεν επηρεάζουν τις κυτταρικές DNA πολυμεράσες.

Γκανσικλοβίρη

Η γκανσικλοβίρη (ganciclovir), 9-[(1,3-dihydroxy-2-propoxy)methyl]guanine ή DHPG, είναι ένα συνθετικό ανάλογο νουκλεοτιδίου της γουανίνης που αναστέλλει τον αναδιπλασιασμό των ανθρωπίνων ιών της ομάδας του έρπητα (Herpes) in vitro και in vivo. Ενδείκνυται για τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή ή την όραση λοιμώξεων από τον κυτταρομεγαλοϊό (CMV) σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.