Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ενφουβιρτίδη (Enfuvirtide)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 05.03.02.04.01

Ενδείξεις: Επίκτητη ανοσοανεπάρκεια από τον ιό HIV-1 σε συνδυασμό με άλλα αντιρετροϊκά φάρμακα, σε ασθενείς στους οποίους απέτυχαν θεραπευτικά σχήματα, τα οποία περιείχαν τουλάχιστον ένα φαρμακευτικό προϊόν εκάστης κατηγορίας από τα υπάρχοντα ή που έχουν εμφανίσει δυσανεξία σε αυτά.

Αντενδείξεις: Γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Διάφορες λοιμώξεις από βακτήρια (ιδιαίτερα πνευμονία) μύκητες, ιούς. Ανορεξία, απώλεια βάρους, κεφαλαλγία, κατάθλιψη, αϋπνία, περιφερική νευροπάθεια, κοιλιακά άλγη, δυσκοιλιότητα, παγκρεατίτιδα, μυαλγίες, αρθραλγίες, μυϊκές κράμπες, λεμφαδενοπάθεια, κνησμός, εφιδρώσεις ή ξηροδερμία, γριππώδες σύνδρομο, αλλεργικές αντιδράσεις και τοπικές αντιδράσεις στα σημεία των ενέσεων (ερύθημα, πόνος, οζίδια, εκχυμώσεις, σκλήρυνση). Εργαστηριακώς: ηωσινοφιλία, αύξηση αμυλάσης, λιπάσης και φωσφοκινάσης της κρεατίνης. Bλ. και εισαγωγή.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν υπήρξαν κλινικά σημαντικές στις διενεργηθείσες μελέτες.

Προσοχή στη χορήγηση: Διακοπή της θεραπείας εάν υπάρξουν έντονες αλλεργικές αντιδράσεις. Οι πάσχοντες και από ηπατίτιδα Β και C διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο βαριάς ηπατικής ανεπάρκειας. Σε κύηση να σταθμιστεί το πιθανό όφελος με τους κινδύνους.

Δοσολογία: Ενήλικες και έφηβοι > 16 ετών 90mg δύο φορές την ημέρα υποδορίως. Παιδιά και έφηβοι 6-15 ετών 2mg/kg, μέγιστο 90mg δύο φορές την ημέρα ανάλογα με το σωματικό βάρος. Δεν υπάρχει εμπειρία για παιδιά < 6 ετών και ηλικιωμένους > 65 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

FUZEON/Roche U.K.: ps.inj.sol 90mg/ml 60 vials+60vials solv+60syr x 3ml+60syr x 1ml+180 τολύπια εμποτισμένα με οινόπνευμα

Εθνικό συνταγολόγιο

05 Φάρμακα κατά των λοιμώξεων

05.03 Αντιιικά

05.03.02 Αντιρετροϊκά

05.03.02.04 Άλλα αντιρετροϊκά

05.03.02.04.01 Ενφουβιρτίδη (Enfuvirtide)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Ενφουβιρτίδη

Η ενφουβιρτίδη αποτελεί μέλος της θεραπευτικής κατηγορίας με την ονομασία αναστολείς σύντηξης. Είναι ένας αναστολέας της δομικής αναδιάρθρωσης της gp41 του HIV-1 και δρα δεσμευόμενη εξωκυττάρια ειδικά με αυτή την ιική πρωτεΐνη, εμποδίζοντας έτσι τη σύντηξη μεταξύ της κυτταρικής μεμβράνης του ιού και της κυτταρικής μεμβράνης του στόχου, παρεμποδίζοντας την είσοδο του RNA του ιού στο κύτταρο-στόχο.

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
FUZEON Ενφουβιρτίδη Roche Registration GmbH
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.