Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Απρεπιτάντη (Aprepitant)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 04.14.02

Eνδείξεις: Ως μέρος συνδυασμένης θεραπείας με δεξαμεθαζόνη και ονδανσετρόνη για την πρόληψη της οξείας και καθυστερημένης φάσης ναυτίας και του εμέτου στη χημειοθεραπεία με σισπλατίνη ή για την πρόληψη της ναυτίας και του εμέτου που σχετίζονται με μετρίως εμετογόνο χημειοθεραπεία.

Aντενδείξεις: Συγχορήγηση με πιμοζίδη, τερφεναδίνη, αστεμιζόλη ή σισαπρίδη. Γαλουχία.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Εξασθένηση/κόπωση, αύξηση τρανσαμινασών, δυσκοιλιότητα, διάρροια, δυσπεψία, ξηροστομία, λόξυγγας, εντεροκολίτιδα, μετεωρισμός, στοματίτιδα, φαρυγγίτιδα, κοιλιακό άλγος, πτάρνισμα, βήχας, οπισθορινική καταρροή, επιπεφυκίτιδα, κεφαλαλγία, ζάλη, ανορεξία, αύξηση βάρους, αποπροσανατολισμός, ευφορία, ανησυχία, μη φυσιολογικά όνειρα, βραδυκαρδία, αυξημένη αλκαλική φωσφατάση, υπεργλυκαιμία, εξάνθημα, ακμή, φωτοευαισθησία, υπερίδρωση, λιπαρό δέρμα, κνησμός κ.ά.

Αλληλεπιδράσεις: Αφορούν γενικά σε αρκετά φάρμακα (συμβουλευθείτε τους εγκεκριμένους όρους χορήγησης του προϊόντος). Ειδικά η επίδρασή της στο σύστημα του CYP3A4 του κυτοχρώματος P450 μπορεί να οδηγήσει σε τροποποίηση των συγκεντρώσεων πολλών φαρμάκων στο πλάσμα και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή αντιδράσεις (βλέπε Αντενδείξεις).

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ηπατική ανεπάρκεια.

Δοσολογία

Μόνο για ενήλικες > 18 ετών: Ισχυρή εμετογόνος χημειοθεραπεία 125 mg την ημέρα 1 μία ώρα πριν από την χορήγηση της χημειοθεραπείας και 80 mg μία φορά την ημέρα κατά τις ημέρες 2 και 3, μετρίως εμετογόνος χημειοθεραπεία 125 mg την ημέρα 1 μία ώρα πριν από την χορήγηση της χημειοθεραπείας και κατά τα πρωινά της ημέρας 2 και 3. Για τις δόσεις της δεξαμεθαζόνης και της ονδανσετρόνης συμβουλευθείτε τους εγκεκριμένους όρους χορήγησης του προϊόντος.

Φαρμακευτικά προϊόντα

EMEND/Merck Sharp & Dohme U.K.: caps 125mg x 1

Εθνικό συνταγολόγιο

04 Φάρμακα παθήσεων κεντρικού νευρικού συστήματος

04.14 Αντιεμετικά - αντιιλιγγικά

04.14.02 Απρεπιτάντη (Aprepitant)

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
EMEND Απρεπιτάντη Merck Sharp & Dohme Ltd
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.