Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Γκαλανταμίνη υδροβρωμική (Galantamine Hydrobromide)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 04.13.01

Ενδείξεις: Συμπτωματική θεραπεία της ήπιας έως μέτριας βαρύτητας άνοιας της νόσου του Alzheimer.

Aντενδείξεις: Σοβαρή ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ναυτία, έμετοι, διάρροια, κοιλιακά άλγη, δυσπεψία, ανορεξία, κόπωση, ίλιγγοι, κεφαλαλγία, υπνηλία και απώλεια βάρους. Σπανιότερα σύγχυση, αϋπνία, ρινίτιδα και λοιμώξεις του ουροποιητικού. έχουν επίσης αναφερθεί τρόμος, βραδυκαρδία και συγκοπτικά επεισόδια. ένα έκδοχο των δισκίων μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Αλληλεπιδράσεις: Αύξηση της στάθμης της με αναστολείς του CYP2D6 και του CYP3A4 (παροξετίνη, κετοκοναζόλη, ερυθρομυκίνη, κινιδίνη, φλουοξετίνη, ριτοναβίρη) και ενίσχυση της δράσης της σε συγχορήγηση με άλλα παρασυμπαθητικομιμητικά (χολινεργικά) φάρμακα. Πιθανή αύξηση της δράσης φαρμάκων που μειώνουν τον καρδιακό ρυθμό (διγοξίνη, β-αποκλειστές).

Προσοχή στη χορήγηση: Σε σοβαρή ηπατική ή νεφρική ανεπάρκεια. Σε ασθενείς με σύνδρομο νοσούντος φλεβοκόμβου ή άλλες υπερκοιλιακές διαταραχές της αγωγιμότητας , σε άτομα που πάσχουν ή έχουν προδιάθεση για πεπτικό έλκος, σε βρογχικό άσθμα, σε αποφρακτική νόσο των πνευμόνων ή των ουροφόρων οδών ή σε ειλεό. Μπορεί να προκαλέσει υπερβολική μϋική χάλαση στη διάρκεια της αναισθησίας. Σε άτομα με δυσανεξία στη γαλακτόζη. Σε κύηση και γαλουχία (δεν υπάρχουν κλινικά δεδομένα). Κατά τη διάρκεια της θεραπείας πρέπει να εξασφαλισθεί επαρκής λήψη υγρών. Λόγω της υπνηλίας μπορεί να επηρεάσει την οδήγηση ή τον χειρισμό μηχανημάτων. Βλ. και Αλληλεπιδράσεις.

Δοσολογία: Αρχικά 4 mg δύο φορές (ή 8mg άπαξ) την ημέρα για 4 εβδομάδες και μετέπειτα δόση συντήρησης 8 mg δύο φορές (ή 16mg άπαξ) την ημέρα για 4 εβδομάδες. Ενδεχομένως αύξηση της δόσης σε 24 mg ημερησίως μετά από αξιολόγηση του αποτελέσματος. Σε μέτριου βαθμού ανεπάρκεια της ηπατικής λειτουργίας, συνιστάται έναρξη με 4mg ημερησίως (ή 8mg κάθε δεύτερη μέρα) το πρωί, για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Κατόπιν 4mg δύο φορές την ημέρα(ή 8mg άπαξ), για τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Μέγιστο 8mg δύο φορές (ή 16mg άπαξ) την ημέρα. Οι δόσεις σε παρένθεση αφορούν στη μορφή τροποπ/νης αποδέσμευσης.

Φαρμακευτικά προϊόντα

REMINYL/Janssen – Cilag: f.c tab 4 mg x 14, 8mg x 14, x 56, 12mg x 56- oral sol 4 mg / ml bottle x 100 ml- pr.cap 8mg x 28, 16mg x 28, 24mg x 28, (8+16)mg x (28 × 8mg+28 x16mg)

Εθνικό συνταγολόγιο

04 Φάρμακα παθήσεων κεντρικού νευρικού συστήματος

04.13 Φάρμακα κατά της άνοιας

04.13.01 Γκαλανταμίνη υδροβρωμική (Galantamine Hydrobromide)

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
GALANTAMINE Γαλανταμίνη
MICOL-RALDEX Γαλανταμίνη Raldex Enterprises Ltd
REMINYL Γαλανταμίνη Janssen-Cilag Φαρμακευτική A.B.E.E.
ZOROFLOG Γαλανταμίνη Provident Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.