Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Μιζολαστίνη (Mizolastine)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 03.05.05.05

Ενδείξεις: Συμπτωματική αντιμετώπιση της χρόνιας και εποχιακής αλλεργικής ρινοεπιπεφυκίτιδας (πυρετού εκ χόρτου) και της κνίδωσης.

Αντενδείξεις: Ασθενείς με βαριά καρδιοπάθεια ή ιστορικό αρρυθμιών ιδιαίτερα οι συνοδευόμενες από επιμήκυνση του διαστήματος QT, βραδυκαρδία, υποκαλιαιμία, σημαντική ηπατική ανεπάρκεια, συγχορήγηση με αντιαρρυθμικά τάξης Ι και ΙΙΙ, αντιβιοτικά μακρολίδια και συστηματικώς χορηγούμενα αντιμυκητιασικά ιμιδαζόλης (βλ. Αλληλεπιδράσεις).

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Υπνηλία, κεφαλαλγία, αύξηση της όρεξης και παχυσαρκία, ξηρότητα στόματος, διάρροια και δυσπεψία. Σπανίως υπόταση, άγχος ή κατάθλιψη, ουδετεροπενία και αύξηση των ηπατικών ενζύμων.

Αλληλεπιδράσεις-Προσοχή στη χορήγηση: Εξαιτίας της πιθανότητας επιμήκυνσης του διαστήματος QT δεν συγχορηγείται με φάρμακα με παρόμοιες ιδιότητες (αντιαρρυθμικό τάξης Ια και ΙΙΙ, σισαπρίδη, αστεμιζόλη, τερφεναδίνη κ.λ.π.). Επίσης δεν συγχορηγείται, λόγω αύξησης της συγκέντρωσής της στο πλάσμα, με αντιβιοτικά μακρολίδια και συστηματικώς χορηγούμενα αντιμυκητιασικά ιμιδαζόλης. Να αποφεύγεται η ταυτόχρονη χορήγηση με φάρμακα που μεταβολίζονται μέσω του κυτοχρώματος P-450 (σιμετιδίνη, κυκλοσπορίνη, νιφεδιπίνη κ.λ.π.). Δεν συνιστάται σε κύηση και γαλουχία. Προσοχή σε ηλικιωμένα άτομα.

Δοσολογία: Eνήλικοι και παιδιά > 12 ετών 10 mg εφάπαξ ημερησίως.

Λοιπά: Bλ. εισαγωγή 03.05 .

Φαρμακευτικά προϊόντα

MIZOLLEN/Sanofi-Aventis: s.r.f.c.ta 10mg x 15, x 30
ORIENS/Galenica: s.r.f.c.ta 10mg x 15, x 30

Εθνικό συνταγολόγιο

03 Φάρμακα παθήσεων αναπνευστικού συστήματος

03.05 Αντιισταμινικά

03.05.05 Πιπεριδίνες

03.05.05.05 Μιζολαστίνη (Mizolastine)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.