Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Τρεπροστινίλη (Treprostinil)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 02.05.06.07

Ενδείξεις: Πρωτοπαθής πνευμονική υπέρταση κατηγορίας ΙΙΙ.

Αντενδείξεις: Πνευμονική υπέρταση σχετιζόμενη με φλεβοαποφρακτική νόσο, βαλβιδοπάθειες που δεν συνδέονται με πνευμονική υπέρταση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία ανεπάρκεια ή ασταθής στηθάγχη ή έμφραγμα μυοκαρδίου εντός των τελευταίων 6 μηνών, σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια, αιμορραγία πεπτικού, ενδοκρανιακή ή άλλη αιμορραγική κατάσταση, μη αντιρροπούμενη καρδιακή ανεπάρκεια εφόσον δεν παρακολουθείται στενά, σοβαρές αρρυθμίες ή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο εντός των τελευταίων 3 μηνών. Κύηση και γαλουχία.
Ανεπιθύμητες ενέργειες: Κεφαλαλγία, ζάλη, αγγειοδιαστολή, υπόταση, ναυτία, διάρροια, εξανθήματα, οίδημα, άλγος κάτω σιαγόνας, τοπικές αντιδράσεις στα σημεία των ενέσεων, αιμορραγικές εκδηλώσεις.

Αλληλεπιδράσεις-Προσοχή στη χορήγηση: Η συγχορήγηση του φαρμάκου με διουρητικά, αντιυπερτασικά και αγγειοδιασταλτικά αυξάνει τον κίνδυνο υπότασης. Απότομη διακοπή της χορήγησης ενδέχεται να προκαλέσει αντιδραστική αύξηση της πνευμονικής υπέρτασης. Η συγχορήγηση αναστολέων της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, ΜΣΑΦ και αντιπηκτικών ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγιών. Η κάθαρση της ουσίας στο πλάσμα ελαττώνεται σε ταυτόχρονη λήψη φουροσεμίδης. Σε περιπτώσεις κύησης να σταθμίζεται το δυνητικό όφελος για τη μητέρα με τον ενδεχόμενο κίνδυνο για το έμβρυο. Εξαιτίας της πιθανής ζάλης να αποφεύγεται η οδήγηση.

Δοσολογία: Συνεχής υποδόρια έγχυση με ρυθμό 1.25ng/kg/λεπτό. Εάν η δόση αυτή δεν είναι καλώς ανεκτή μειώνεται στο ήμισυ (0.625ng/kg/λεπτό). Ακολουθεί βαθμιαία αύξηση ανά εβδομάδα κατά 1.25ng/kg/λεπτό για 4 εβδομάδες και στη συνέχεια 2.5ng/kg/λεπτό ανά εβδομάδα. Σκοπός να καθοριστεί η μικρότερη δόση η οποία προκαλεί βελτίωση της πνευμονικής υπέρτασης με τις λιγότερες παρενέργειες. Δεν υπάρχει επαρκής εμπειρία σε άτομα > 65 ετών, παιδιά και εφήβους < 18 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

REMODULIN/Ferrer-Galenica: sol.inf 1mg/ml 1vial x 20ml, 2.5mg/ml 1vial x 20ml, 5mg/ml 1vial x 20ml, 10mg/ml 1vial x 20ml

Εθνικό συνταγολόγιο

02 Φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος

02.05 Αντιυπερτασικά

02.05.06 Αγγειοδιασταλτικά αντιυπερτασικά

02.05.06.07 Τρεπροστινίλη (Treprostinil)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Τρεπροστινίλη

Η τρεπροστινίλη (treprostinil) είναι ένα ανάλογο της προστακυκλίνης. Ασκεί άμεση αγγειοδιασταλτική δράση στην πνευμονική και τη συστηματική κυκλοφορία και αναστέλλει τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.