Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

13 C-Ουρία (13 C-Urea)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 01.10.04

Eνδείξεις: Ανίχνευση in vivo της λοίμωξης στομάχου και δωδεκαδακτύλου με ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori).

Αντενδείξεις: Γνωστή ή πιθανή γαστρική λοίμωξη.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Καμμία γνωστή.

Προσοχή στη χορήγηση: Η δοκιμασία δεν πρέπει να διενεργείται τις πρώτες 4 εβδομάδες μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά ή 2 εβδομάδες μετά από θεραπεία με ανασταλτικά της γαστρικής έκκρισης φάρμακα. Μία και μόνη θετική δοκιμασία δεν συνεπάγεται ανάγκη θεραπείας εκρίζωσης και καλόν είναι να επιβεβαιώνεται και ενδοσκοπικώς, διότι διάφορες άλλες παθήσεις του στομάχου μπορεί να δώσουν λανθασμένη έκβαση της δοκιμασίας. Ανεπαρκή τα δεδομένα για την αξιοπιστία της δοκιμασίας σε γαστρεκτομή και σε ασθενείς < 12 ετών.

Δοσολογία: Ο ασθενής να είναι νηστικός για τουλάχιστον 6 ώρες. Μετά τη λήψη 200ml χυμού πορτοκαλιού ή 1g κιτρικού οξέος διαλυμένου σε 200ml νερού, λαμβάνεται το περιεχόμενο ενός βάζου των 75 mg διαλυμένου σε νερό συλλέγονται δείγματα αναπνοής όπου μετράται η στάθμη του 13CO2 της αναπνοής (τεχνικές λεπτομέρειες βλ. εγκεκριμένο κείμενο των όρων χορήγησης του προϊόντος).

Φαρμακευτικά προϊόντα

ΗΕLICOBACTER TEST INFAI/Infai: pd.or.sd 75 mg/jar jar x 10ml

Εθνικό συνταγολόγιο

01 Φάρμακα παθήσεων πεπτικού συστήματος

01.10 Διαγνωστικές ουσίες

01.10.04 13 C-Ουρία (13 C-Urea)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Ουρία ¹³C

Η 13C-ουρία χορηγείται κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας αναπνοής. Μετά τη λήψη από το στόμα η συγκεκριμένη ουρία φτάνει στο γαστρική βλεννώδη μεμβράνη. Με την παρουσία του βακτηριδίου Helicobacter pylori η 13C-ουρία μεταβολίζεται από το ένζυμο ουρεάση του Helicobacter pylori.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.