Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Αδαλιμουμάμπη (Adalimumab)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 01.06.03.01

Eνδείξεις: Σοβαρή ενεργή νόσος του Crohn σε άτομα που δεν έχουν ανταποκριθεί σε επαρκή αγωγή με κορτικοστεροειδές και/ή ανοσοκατασταλτικό ή εμφάνισαν μη ανοχή ή αντένδειξη για τέτοιες θεραπείες. Χορηγείται σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή ή ως μονοθεραπεία σε περίπτωση μη ανοχής σε αυτά ή όταν η συνεχιζόμενη θεραπεία με κορτικοστεροειδή δεν ενδείκνυται. Λοιπές βλ. κεφ. 10.05.01 ΑΔΑΛΙΜΟΥΜΑΜΠΗ (Adalimumab) και 13.07.01 ΑΔΑΛΙΜΟΥΜΑΜΠΗ (Adalimumab).

Δοσολογία: Σε ενήλικες υποδορίως 80 mg την εβδομάδα 0, ακολουθούμενο από 40 mg την εβδομάδα 2 ή όταν είναι αναγκαία πιο γρήγορη ανταπόκριση στη θεραπεία 160 mg την εβδομάδα 0 (έως 4 ενέσεις σε μία μέρα ή έως 2 ενέσεις ημερησίως για δύο συνεχείς ημέρες) και 80 mg την εβδομάδα 2. Μετά την αρχική θεραπεία, συνιστάται δόση 40 mg κάθε 2η εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας συντήρησης, τα κορτικοστεροειδή μπορούν να διακοπούν σταδιακά. Σε μειωμένη ανταπόκριση εξετάζεται η αύξηση της δόσης στα 40 mg κάθε εβδομάδα.

Λοιπά: Βλ. κεφ. 10.05.01 ΑΔΑΛΙΜΟΥΜΑΜΠΗ (Adalimumab).

Εθνικό συνταγολόγιο

01 Φάρμακα παθήσεων πεπτικού συστήματος

01.06 Φάρμακα κατά των ιδιοπαθών φλεγμονωδών νόσων του εντέρου

01.06.03 Aναστολείς κυτοκίνης

01.06.03.01 Αδαλιμουμάμπη (Adalimumab)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Αδαλιμουμάμπη

Η αδαλιμουμάμπη (adalimumab) προσδένεται ειδικά στον TNF και εξουδετερώνει τη βιολογική λειτουργία του TNF παρεμποδίζοντας την αλληλεπίδρασή του με τους p55 και p75 υποδοχείς TNF στη επιφάνεια των κυττάρων. Η αδαλιμουμάμπη τροποποιεί επίσης τις βιολογικές ανταποκρίσεις που επάγονται ή ρυθμίζονται από τον TNF, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στα επίπεδα των μορίων προσκόλλησης που ευθύνονται για τη μετακίνηση των λευκοκυττάρων (ELAM-1, VCAM-1 και ICAM-1 με ένα IC50 των 0,1-0,2 nM).

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.