Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Αδενοκαρκίνωμα του προστάτη

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Παδελιπορφίνη

Κωδικός I-489679
Φύλο Μόνο άντρες
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω)

Σύντομη περιγραφή

Η παδελιπορφίνη ενδείκνυται ως μονοθεραπεία για ενήλικους ασθενείς με ετερόπλευρο, χαμηλού κινδύνου αδενοκαρκίνωμα του προστάτη χωρίς προηγούμενη θεραπεία, με προσδόκιμο ζωής ≥10 ετών και:

  • Κλινικό στάδιο T1c ή T2a
  • Βαθμολογία Gleason ≤6, βάσει μεθόδων βιοψίας υψηλής ακρίβειας
  • PSA ≤10 ng/mL
  • 3 ιστοτεμάχια βιοψίας θετικά για καρκίνο με μέγιστο μήκος 5 mm σε οποιοδήποτε ιστοτεμάχιο βιοψίας καρκίνου Ή 1–2 ιστοτεμάχια βιοψίας θετικά για καρκίνο με ≥50% καρκινική διήθηση σε οποιοδήποτε ιστοτεμάχιο βιοψίας ή πυκνότητα PSA ≥0,15 ng/mL/cm³.

Αδενοκαρκίνωμα του προστάτη

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Ενδοφλέβια – όλες οι ηλικίες – 3,66 mg/kg εφάπαξ

3,66 mg/kg εφάπαξ
Συνολική ημερήσια δόση 3,66 - 3,66 mg ανά κιλό σωματικού βάρους
Δοσολογικό σχήμα Από 3,66 έως 3,66 mg ανά κιλό σωματικού βάρους μία φορά καθημερινά για 1 ημέρες
Λεπτομερής περιγραφή

Η συνιστώμενη δοσολογία είναι μία εφάπαξ δόση 3,66 mg/kg παδελιπορφίνης.

Η παδελιπορφίνη χορηγείται στο πλαίσιο εστιακής θεραπείας VTP. Η διαδικασία VTP διενεργείται υπό γενική αναισθησία, μετά από προετοιμασία του ορθού. Μπορούν να χορηγηθούν προφυλακτικά αντιβιοτικά και α-αποκλειστές κατά την κρίση του ιατρού.

Δεν συνιστάται επανάληψη της θεραπείας στον ίδιο λοβό ή διαδοχική θεραπεία του αντίπλευρου λοβού του προστάτη.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Το διάλυμα χορηγείται με ενδοφλέβια ένεση επί 10 λεπτά. Στη συνέχεια ο προστάτης φωτίζεται αμέσως επί 22 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα με φως λέιζερ στα 753 nm, το οποίο εκπέμπεται από διάμεσες οπτικές ίνες από συσκευή λέιζερ ισχύος 150 mW/cm που παρέχει ενέργεια 200 J/cm. Ο σχεδιασμός της τοποθέτησης των οπτικών ινών πρέπει να πραγματοποιείται κατά την έναρξη της διαδικασίας με χρήση του λογισμικού καθοδήγησης της θεραπείας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο αριθμός και το μήκος των οπτικών ινών επιλέγονται ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος του προστάτη και οι οπτικές ίνες τοποθετούνται διαπερινεϊκά στον προστάτη αδένα υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση για την επίτευξη δείκτη οπτικής πυκνότητας (LDI) ≥1 στον στοχευόμενο ιστό. Η θεραπεία δεν πρέπει να διενεργείται σε ασθενείς στους οποίους δεν μπορεί να επιτευχθεί LDI ≥1.

Η παδελιπορφίνη (padeliporfin) διατηρείται εντός του αγγειακού συστήματος. Κατά την ενεργοποίησή της με φως λέιζερ μήκους κύματος 753 nm, η παδελιπορφίνη ενεργοποιεί μια σειρά παθοφυσιολογικών συμβάντων που οδηγούν σε εστιακή νέκρωση εντός λίγων ημερών.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.