Ένδειξη για Κλοπιδογρέλη
Κωδικός | I-354334 |
---|---|
Φύλο | Χωρίς διάκριση φύλου |
Ηλικία | Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω) |
Πρόθεση | Προληπτική πρόθεση |
Σύντομη περιγραφή
Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου με ανάσπαση του διαστήματος ST, σε συνδυασμό με ΑΣΟ σε ασθενείς που υποβάλλονται σε διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση (συμπεριλαμβανομένων των ασθενών που υποβάλλονται σε τοποθέτηση stent).
Αγωγές
Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:
Από του στόματος – μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω) – 600 ή 300 mg δόση φόρτισης και μετέπειτα 75 mg άπαξ ημερησίως
600 ή 300 mg δόση φόρτισης και μετέπειτα 75 mg άπαξ ημερησίως | |
---|---|
Χορήγηση | Σχήμα A: Από του στόματος, 600 χιλιοστογραμμάρια κλοπιδογρέλη, 1 εφάπαξ, για χρονική διάρκεια 1 ημέρα. Στη συνέχεια, από του στόματος, 75 χιλιοστογραμμάρια κλοπιδογρέλη, μία φορά ημερησίως. Σχήμα B: Από του στόματος, 300 χιλιοστογραμμάρια κλοπιδογρέλη, 1 εφάπαξ, για χρονική διάρκεια 1 ημέρα. Στη συνέχεια, από του στόματος, 75 χιλιοστογραμμάρια κλοπιδογρέλη, μία φορά ημερησίως. |
Λεπτομερής περιγραφή |
Όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση (PCI):
Η θεραπεία με κλοπιδογρέλη θα πρέπει να συνεχίζεται στα 75 mg μία φορά την ημέρα με ΑΣΟ 75 mg – 100 mg ημερησίως. Η συνδυασμένη θεραπεία θα πρέπει να ξεκινά το συντομότερο συνατόν μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και να συνεχίζεται έως και 12 μήνες. Εάν ξεχαστεί μια δόση:
|
Δραστική ουσία
Η κλοπιδογρέλη είναι ένα προφάρμακο, ένας από τους μεταβολίτες του οποίου είναι αναστολέας της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων. Η κλοπιδογρέλη πρέπει να μεταβολιστεί από τα ένζυμα του CYP450 για να παράξει το δραστικό μεταβολίτη που αναστέλλει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων.
Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.