Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

MALARONE

Ευρετήριο Αναφορές

Φάρμακο

Ενεργά συστατικά

Y883P1Z2LT - ATOVAQUONE

Η ατοβακουόνη είναι ένας εκλεκτικός και ισχυρός αναστολέας της αλύσου μεταφοράς ηλεκτρονίων των μιτοχονδρίων των ευκαριωτικών κυττάρων σε ένα αριθμό παρασιτικών πρωτοζώων και του παρασιτικού μύκητα P. jiroveci. Το σημείο δράσης της φαίνεται ότι είναι το σύμπλεγμα του κυττοχρώματος bc1 (σύμπλεγμα III).

R71Y86M0WT - PROGUANIL HYDROCHLORIDE

Η προγουανίλη μεταβολίζεται στον δραστικό της μεταβολίτη, την κυκλογουανίλη, η οποία προκαλεί αναστολή της διυδροφυλικής αναγωγάσης, με αποτέλεσμα την αναστολή της σύνθεσης του deoxythymidylate. Η προγουανίλη είναι ένα ανθελονοσιακό φάρμακο και αναστολέας της διυδροφολικής αναγωγάσης. Δρα όπως τα άλλα αντιφολικά ανθελονοσιακά, παρεμβαίνοντας στα συστήματα φολικού-φυλλινικού οξέος και έτσι ασκεί την επίδρασή του κυρίως τη στιγμή που ο πυρήνας διαιρείται. Η προγουανίλη είναι αποτελεσματική έναντι των εξωερυθροκυτταρικών μορφών ορισμένων στελεχών του plasmodium falciparum αλλά έχει μικρή ή καθόλου δράση έναντι των εξωερυθροκυτταρικών μορφών του plasmodium Vivax.

Ανατομική/θεραπευτική/χημική (ATC) ταξινόμηση

Κωδικός Τίτλος Κατηγοριοποίηση
P01BB51 Proguanil and atovaquone P Αντιπαρασιτικά φάρμακα, εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά → P01 Αντιπρωτοζωϊκά → P01B Ανθελονοσιακά → P01BB Διγουανίδια

Ενότητες εθνικού συνταγολογίου

Αριθμός Τίτλος Κατηγοριοποίηση
05.04.01.02 Προγουανίλη + Ατοβακόνη (Proguanil + Atovaquone) 05 Φάρμακα κατά των λοιμώξεων → 05.04 Λοιμώξεις από πρωτόζωα → 05.04.01 Ανθελονοσιακά

Τρόποι και περιορισμοί διάθεσης

Αμοιβαία αναγνώριση άδειας Φάρμακο που έχει εγκριθεί σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναγνωρίζεται η άδεια κυκλοφορίας του από τον Ε.Ο.Φ. με την ίδια ακριβώς φαρμακευτική και κλινική τεκμηρίωση.
Θετικός κατάλογος Φαρμακευτικά σκευάσματα που ανήκουν στον θετικό κατάλογο συνταγογραφούμενων φαρμάκων της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του Ν. 3816/2010, όπως αυτός καταρτίστηκε από την αρμόδια Ειδική Επιτροπή Κατάρτισης του Θετικού Καταλόγου του ΥΥΚΑ.
Πρωτότυπο φάρμακo Φάρμακο που χαρακτηρίστηκε πρωτότυπο από τον Ε.Ο.Φ. σύμφωνα με την 3η έκδοση του ενημερωτικού καταλόγου κυκλοφορούντων πρωτότυπων και αντιγράφων φαρμάκων.

Υπεύθυνος κυκλοφορίας

GlaxoSmithKline Α.Β.Ε.Ε. - Λεωφόρος Κηφισίας 266, 152 32 Χαλάνδρι

Χαρακτηριστικά προϊοντος, οδηγίες χρήσης και λοιπή τεκμηρίωση

Τύπος Έτος Τίτλος Εκδότης
ΠΧΠ 2022 MALARONE PAEDIATRIC Επικαλυμμένο με υμένιο δισκίο
ΠΧΠ 2022 MALARONE Επικαλυμμένο με υμένιο δισκίο GlaxoSmithKline Α.Ε.Β.Ε.

Φαρμακευτικά σκευάσματα

Δισκίο, επικαλυμμένο με υμένιο

Κωδικός Όνομα Κ Ν.Τ. Χ.Τ. Λ.Τ. Κάτοχος άδειας
24875.01.01 MALARONE F.C.TAB (250+100)MG/TAB BTx12 (Blister PVC/ALU/Paper) 10,92 12,55 17,30 GlaxoSmithKline Α.Β.Ε.Ε.
24875.02.01 MALARONE PAEDIATRIC F.C.TAB (62,5+25)MG/TAB BTx12 (Blister PVC/ALU/Paper) 7,34 8,43 11,62 GlaxoSmithKline Α.Β.Ε.Ε.
91814.01.01 MALARONE PAEDIATRIC F.C.TABS 62.5MG/25MG BT x 12 Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.

Έκδοχα: Στεατικό μαγνήσιο, Διοξείδιο τιτανίου Ε171, Μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, Υδροξυπροπυλική κυτταρίνη (χαμηλής περιεκτικότητας σε υποκαταστάτες), Υπρομελλόζη, Ποβιδόνη Κ30, Οξείδιο του σιδήρου ερυθρό, Ε172, Πολυαιθυλενογλυκόλη 400, Πολυαιθυλενογλυκόλη 8000, Πολοξαμέρη 188, Άμυλο καρβοξυμεθυλιωμένο νατριούχο (Τύπου Α)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.