Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Nutrisante Nutricap Anti-Chute Prosilium 60 Caps

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Γενικές πληροφορίες

Περιγραφή

Εμπορική ονομασία NUTRISANTE NUTRICAP ANTI-CHUTE PROSILIUM
Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας Κώστας Παπαέλληνας Α.Ε.Β.Ε.
Κατηγορία προϊόντος Συμπληρώματα διατροφής
Φαρμακοτεχνική μορφή Καψάκιο (CAP)
Συγκέντρωση 5MG/CAP (1) + 0.8MG/CAP (2) + 9MG/CAP (3) + 1MG/CAP (4) + 0.075MG/CAP (5) + 3MG/CAP (6) + 6MG/CAP (7) + 7.5MG/CAP (8) + 125MG/CAP (9) + 65MG/CAP (10) + 30MG/CAP (11)
Συσκευασία 1 BOX * 2 BLPK * 30 CAP
Οδοί χορήγησης Από του στόματος (ORAL)
Αριθμός δόσεων 60 CAP

Φωτογραφία σκευάσματος

• Γαληνός 23390

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων μεταξύ ουσιών και νόσων

Προχωρήστε στον έλεγχο

Ενεργά συστατικά

H4N855PNZ1 - .ALPHA.-TOCOPHEROL

H βιταμίνη E (vitamin E) δρα ως βιολογικό αντιοξειδωτικό προλαμβάνοντας την αυτόματη οξείδωση πολυακόρεστων ενώσεων προς επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες καθώς και στη δημιουργία καρκινογόνων νιτροζαμινών. Η βιταμίνη Ε διατηρεί τη σταθερότητα των βιολογικών μεμβρανών προφυλάσσοντας τες από την υπεροξείδωση, συντηρεί την ακεραιότητα των τοιχωμάτων των ερυθρών αιμοσφαιρίων και τα προστατεύει από αιμόλυση.

TLM2976OFR - RIBOFLAVIN

Η ριβοφλαβίνη είναι βασικό στοιχείο πολλών ενζυμικών εξεργασιών. Επίσης, από πειραματικές έρευνες φαίνεται ότι είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου.

Η ριβοφλαβίνη μετατρέπεται σε δύο συνένζυμα, Flavin Mononucleotide (FMN) και Flavin Adenine Dinucleotide (FAD), τα οποία είναι απαραίτητα στη φυσιολογική αναπνοή των ιστών. Επίσης είναι απαραίτητη για την ενεργοποίηση της πυριδοξίνης και πιθανόν συμβάλλει στην διατήρηση της ακεραιότητας των ερυθροκυττάρων.

2679MF687A - NIACIN

Το νικοτινικό οξύ είναι ένα βασικό σύμπλοκο της Β βιταμίνης (Β3), της οποίας η ανεπάρκεια οδηγεί στο κλινικό σύνδρομο γνωστό ως πελλάγρα. Το νικοτιναμίδιο (νιασιναμίδη), το δραστικό συστατικό, είναι η φυσιολογικώς ενεργός μορφή της νιασίνης και είναι η χημική μορφή της βιταμίνης Β3 που βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα προϊόντα πολυβιταμινών. Αν και το νικοτινικό οξύ και το νικοτιναμίδιο είναι τόσο στενά συνδεδεμένα χημικά, διαφέρουν κάπως στις φαρμακολογικές ιδιότητες.

KV2JZ1BI6Z - PYRIDOXINE

Η πυριδοξίνη (Pyridoxine) λειτουργεί ως συνένζυμο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών. Πιο συγκεκριμένα, κατά το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, συμμετέχει στην αποκαρβοξυλίωση των αμινοξέων, τη μετατροπή της τρυπτοφάνης σε νιασίνη ή σεροτονίνη και στην απαμίνωση και θείωση των αμινοξέων.

4L6452S749 - INOSITOL
19F5HK2737 - PANTOTHENIC ACID

Το παντοθενικό οξύ (pantothenic acid) είναι πρόδρομο μόριο του συνενζύμου Α, που συνδέεται με τον οξειδωτικό μεταβολισμό των υδατανθράκων, τη γλυκονεογένεση, τη σύνθεση λιπαρών οξέων, στερολών, στεροειδών ορμονών και πορφυρινών.

7 Fer
E1UOL152H7 - IRON

Ο σακχαρούχος σίδηρος αποτελείται από έναν πολυπυρηνικό πυρήνα υδροξειδίου του τρισθενούς σιδήρου που περιβάλλεται από έναν μεγάλο αριθμό μη ομοιοπολικά συνδεδεμένων μορίων σακχαρόζης. Ο πυρήνας πολυπυρηνικού σιδήρου έχει δομή παρόμοια με εκείνη του πυρήνα της φυσιολογικής πρωτεΐνης αποθήκευσης του σιδήρου, της φερριτίνης. Το σύμπλοκο είναι σχεδιασμένο να παρέχει, με ελεγχόμενο τρόπο, χρησιμοποιήσιμο σίδηρο για τις πρωτεΐνες μεταφοράς και αποθήκευσης σιδήρου στον οργανισμό (δηλαδή, την τρανσφερρίνη και τη φερριτίνη αντίστοιχα).

8 Zinc
J41CSQ7QDS - ZINC

Ο ψευδάργυρος (zinc) αποκλείει την εντερική απορρόφηση χαλκού από τις τροφές και την επαναρρόφηση του ενδογενούς εκκριθέντος χαλκού. Ο ψευδάργυρος προκαλεί μέσα στα εντερικά κύτταρα την παραγωγήμεταλλοθειονίνης, μιας πρωτεΐνης που δεσμεύει το χαλκό, αποτρέποντας έτσι την διέλευσή του στο αίμα. Ο δεσμευμένος χαλκός απομακρύνεται στη συνέχεια στα κόπρανα κατόπιν απόπτωσης των εντερικών κυττάρων.

9 Wheat extract
4J2I0SN84Y - WHEAT
10 Citrus extract
8CZS546954 - LIME (CITRUS)
11 Horsetail extract
1DP6Y6B65Z - EQUISETUM ARVENSE TOP

Τρόποι και περιορισμοί διάθεσης

Έχει δοθεί από τις αρμόδιες αρχές ο αριθμός γνωστοποίησης 46526 στις 13/07/2006.

Συσκευασία και συγκέντρωση

Το σκεύασμα παρουσιάζει τον εξής τρόπο συσκευασίας:

1 κυτία, που περιέχουν 2 φυσαλιδώδη πακέτα ανά 1 κυτία, που περιέχουν 30 καψάκιο ανά 1 φυσαλιδώδη πακέτα

Η συγκέντρωση των δραστικών ουσιών αναλύεται ως εξής:

(1): 5 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (2): 0,8 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (3): 9 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (4): 1 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (5): 0,075 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (6): 3 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (7): 6 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (8): 7,5 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (9): 125 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (10): 65 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (11): 30 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο

Η συνολική ποσότητα δραστικών ουσιών ανά σκεύασμα είναι:

(1): 300 χιλιοστογραμμάρια και (2): 48 χιλιοστογραμμάρια και (3): 540 χιλιοστογραμμάρια και (4): 60 χιλιοστογραμμάρια και (5): 4,5 χιλιοστογραμμάρια και (6): 180 χιλιοστογραμμάρια και (7): 360 χιλιοστογραμμάρια και (8): 450 χιλιοστογραμμάρια και (9): 7.500 χιλιοστογραμμάρια και (10): 3.900 χιλιοστογραμμάρια και (11): 1.800 χιλιοστογραμμάρια
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.