Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Richelet Selenium DHA Memory 30 Caps

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Γενικές πληροφορίες

Περιγραφή

Εμπορική ονομασία RICHELET SELENIUM DHA MEMORY
Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας Πετσιάβας Α.Ε.
Κατηγορία προϊόντος Συμπληρώματα διατροφής
Φαρμακοτεχνική μορφή Καψάκιο (CAP)
Συγκέντρωση 50UG/CAP (1) + 60MG/CAP (2) + 75MG/CAP (3) + 15MG/CAP (4) + 120MG/CAP (5) + 2MG/CAP (6) + 200UG/CAP (7) + 1UG/CAP (8)
Συσκευασία 1 BOX * 1 BLPK * 30 CAP
Οδοί χορήγησης Από του στόματος (ORAL)
Αριθμός δόσεων 30 CAP

Φωτογραφία σκευάσματος

3401547314563
Γραμμωτός κωδικός 3401547314563

• Γαληνός 23366

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων μεταξύ ουσιών και νόσων

Προχωρήστε στον έλεγχο

Ενεργά συστατικά

H6241UJ22B - SELENIUM
19FUJ2C58T - GINKGO

Το ginkgo biloba παρουσιάζει τις εξής παρακάτω δράσεις: αύξηση στην ανεκτικότητα στην υποξία, βελτίωση της απόδοσης της μνήμης και της ικανότητας μάθησης, αύξηση στην αιματική ροή, ειδικά στην περιοχή της μικροκυκλοφορίας, βελτίωση των ρεολογικών χαρακτηριστικών του αίματος, απενεργοποίηση των τοξικών ριζών του οξυγόνου, PAF-ανταγωνισμός, νευροπροστατευτικές δράσεις.

3 Guarana extract
52U584F1CA - GUARANA
4 Zinc
J41CSQ7QDS - ZINC

Ο ψευδάργυρος (zinc) αποκλείει την εντερική απορρόφηση χαλκού από τις τροφές και την επαναρρόφηση του ενδογενούς εκκριθέντος χαλκού. Ο ψευδάργυρος προκαλεί μέσα στα εντερικά κύτταρα την παραγωγήμεταλλοθειονίνης, μιας πρωτεΐνης που δεσμεύει το χαλκό, αποτρέποντας έτσι την διέλευσή του στο αίμα. Ο δεσμευμένος χαλκός απομακρύνεται στη συνέχεια στα κόπρανα κατόπιν απόπτωσης των εντερικών κυττάρων.

ZAD9OKH9JC - DOCONEXENT

Το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (docosahexaenoic acid) ανήκει στα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και η συνεχής λήψη του στη δίαιτα οδηγεί σε παρατεταμένη πτώση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων στο πλάσμα, με διατήρηση των τιμών τους σε σταθερό επίπεδο. O μηχανισμός δράσης φαίνεται να γίνεται δια μέσου της αναστολής σύνθεσης των τριγλυκεριδίων, αλλά δεν είναι εντελώς καθορισμένος.

KV2JZ1BI6Z - PYRIDOXINE

Η πυριδοξίνη (Pyridoxine) λειτουργεί ως συνένζυμο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών. Πιο συγκεκριμένα, κατά το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, συμμετέχει στην αποκαρβοξυλίωση των αμινοξέων, τη μετατροπή της τρυπτοφάνης σε νιασίνη ή σεροτονίνη και στην απαμίνωση και θείωση των αμινοξέων.

935E97BOY8 - FOLIC ACID

Το φυλλικό οξύ (folic acid) είναι απαραίτητο δια την σύνθεση του DNA και λειτουργία του πυρήνος των κυττάρων. Έλλειψη φυλλικού οξέως έχει σαν αποτέλεσμα την μη ταυτόχρονο ωρίμανση και λειτουργία του πυρήνος σε σύγκριση με την σύνθεση του DNA και της πρωτεΐνης του κυτταροπλάσματος.

P6YC3EG204 - CYANOCOBALAMIN

Η υδροξυκοβαλαμίνη (hydroxocobalamin) χρησιμοποιείται στη θεραπεία και πρόληψη της ανεπάρκειας βιταμίνης Β12. Για τους ενήλικες, η καθημερινή απαίτηση της βιταμίνης Β12 είναι πιθανώς περίπου 1 έως 2 μικρογραμμάρια και αυτή η ποσότητα υπάρχει στις περισσότερες κανονικές δίαιτες. Ωστόσο, η βιταμίνη Β12 εμφανίζεται μόνο σε ζωικά προϊόντα και όχι σε λαχανικά και ως εκ τούτου οι αυστηρές χορτοφαγικές ή βιγανικές δίαιτες που αποκλείουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να παρέχουν ανεπαρκή ποσότητα, αν και η ανεπάρκεια μπορεί να μην είναι εμφανής εδώ και πολλά χρόνια.

Τρόποι και περιορισμοί διάθεσης

Έχει δοθεί από τις αρμόδιες αρχές ο αριθμός γνωστοποίησης 17846 στις 16/03/2010.

Συσκευασία και συγκέντρωση

Το σκεύασμα παρουσιάζει τον εξής τρόπο συσκευασίας:

1 κυτία, που περιέχουν 1 φυσαλιδώδη πακέτα ανά 1 κυτία, που περιέχουν 30 καψάκιο ανά 1 φυσαλιδώδη πακέτα

Η συγκέντρωση των δραστικών ουσιών αναλύεται ως εξής:

(1): 50 μικρογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (2): 60 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (3): 75 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (4): 15 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (5): 120 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (6): 2 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (7): 200 μικρογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (8): 1 μικρογραμμάρια ανά 1 καψάκιο

Η συνολική ποσότητα δραστικών ουσιών ανά σκεύασμα είναι:

(1): 1.500 μικρογραμμάρια και (2): 1.800 χιλιοστογραμμάρια και (3): 2.250 χιλιοστογραμμάρια και (4): 450 χιλιοστογραμμάρια και (5): 3.600 χιλιοστογραμμάρια και (6): 60 χιλιοστογραμμάρια και (7): 6.000 μικρογραμμάρια και (8): 30 μικρογραμμάρια
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.