Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Omiage 30 Caps

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Γενικές πληροφορίες

Περιγραφή

Εμπορική ονομασία OMIAGE
Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας AM Health
Κατηγορία προϊόντος Συμπληρώματα διατροφής
Φαρμακοτεχνική μορφή Καψάκιο (CAP)
Συγκέντρωση 33MG/CAP (1) + 241MG/CAP (2) + 57MG/CAP (3) + 20MG/CAP (4) + 20MG/CAP (5) + 15MG/CAP (6) + 400UG/CAP (7) + 150UG/CAP (8) + 30UG/CAP (9) + 7.5UG/CAP (10) + 2.2UG/CAP (11)
Συσκευασία 1 BOX * 1 VIAL * 30 CAP
Οδοί χορήγησης Από του στόματος (ORAL)
Αριθμός δόσεων 30 CAP
Λοιπές πληροφορίες

Περιέχει DHA, βιταμίνες και ανόργανα άλατα.

Φωτογραφία σκευάσματος

• Γαληνός 21136

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων μεταξύ ουσιών και νόσων

Προχωρήστε στον έλεγχο

Ενεργά συστατικά

AAN7QOV9EA - ICOSAPENT

Το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (eicosapentaenoic acid) ανήκει στα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και η συνεχής λήψη του στη δίαιτα οδηγεί σε παρατεταμένη πτώση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων στο πλάσμα, με διατήρηση των τιμών τους σε σταθερό επίπεδο. O μηχανισμός δράσης φαίνεται να γίνεται δια μέσου της αναστολής σύνθεσης των τριγλυκεριδίων, αλλά δεν είναι εντελώς καθορισμένος.

ZAD9OKH9JC - DOCONEXENT

Το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (docosahexaenoic acid) ανήκει στα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και η συνεχής λήψη του στη δίαιτα οδηγεί σε παρατεταμένη πτώση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων στο πλάσμα, με διατήρηση των τιμών τους σε σταθερό επίπεδο. O μηχανισμός δράσης φαίνεται να γίνεται δια μέσου της αναστολής σύνθεσης των τριγλυκεριδίων, αλλά δεν είναι εντελώς καθορισμένος.

I38ZP9992A - MAGNESIUM

Το οξείδιο του μαγνησίου (magnesium oxide), ή μαγνησία, είναι μια εμπειρική φόρμουλα του οξείδιο του μαγνησίου και αποτελείται από ένα πλέγμα ιόντων Mg2 + και ιόντων O2− που συγκρατούνται μαζί με ιοντική σύνδεση. Το κατιόν είναι συμπαράγοντας όλων των ενζύμων τα οποία συμμετέχουν στη μεταφορά του φωσφόρου και παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη νευροχημική διαβίβαση και στη ρύθμιση της μυϊκής διέγερσης.

4 Iron
G7036X8B5H - FERROUS OXIDE

Ο σακχαρούχος σίδηρος αποτελείται από έναν πολυπυρηνικό πυρήνα υδροξειδίου του τρισθενούς σιδήρου που περιβάλλεται από έναν μεγάλο αριθμό μη ομοιοπολικά συνδεδεμένων μορίων σακχαρόζης. Ο πυρήνας πολυπυρηνικού σιδήρου έχει δομή παρόμοια με εκείνη του πυρήνα της φυσιολογικής πρωτεΐνης αποθήκευσης του σιδήρου, της φερριτίνης. Το σύμπλοκο είναι σχεδιασμένο να παρέχει, με ελεγχόμενο τρόπο, χρησιμοποιήσιμο σίδηρο για τις πρωτεΐνες μεταφοράς και αποθήκευσης σιδήρου στον οργανισμό (δηλαδή, την τρανσφερρίνη και τη φερριτίνη αντίστοιχα).

H4N855PNZ1 - .ALPHA.-TOCOPHEROL

H βιταμίνη E (vitamin E) δρα ως βιολογικό αντιοξειδωτικό προλαμβάνοντας την αυτόματη οξείδωση πολυακόρεστων ενώσεων προς επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες καθώς και στη δημιουργία καρκινογόνων νιτροζαμινών. Η βιταμίνη Ε διατηρεί τη σταθερότητα των βιολογικών μεμβρανών προφυλάσσοντας τες από την υπεροξείδωση, συντηρεί την ακεραιότητα των τοιχωμάτων των ερυθρών αιμοσφαιρίων και τα προστατεύει από αιμόλυση.

6 Zinc
J41CSQ7QDS - ZINC

Ο ψευδάργυρος (zinc) αποκλείει την εντερική απορρόφηση χαλκού από τις τροφές και την επαναρρόφηση του ενδογενούς εκκριθέντος χαλκού. Ο ψευδάργυρος προκαλεί μέσα στα εντερικά κύτταρα την παραγωγήμεταλλοθειονίνης, μιας πρωτεΐνης που δεσμεύει το χαλκό, αποτρέποντας έτσι την διέλευσή του στο αίμα. Ο δεσμευμένος χαλκός απομακρύνεται στη συνέχεια στα κόπρανα κατόπιν απόπτωσης των εντερικών κυττάρων.

935E97BOY8 - FOLIC ACID

Το φυλλικό οξύ (folic acid) είναι απαραίτητο δια την σύνθεση του DNA και λειτουργία του πυρήνος των κυττάρων. Έλλειψη φυλλικού οξέως έχει σαν αποτέλεσμα την μη ταυτόχρονο ωρίμανση και λειτουργία του πυρήνος σε σύγκριση με την σύνθεση του DNA και της πρωτεΐνης του κυτταροπλάσματος.

8 Iodine
9679TC07X4 - IODINE

Το ιώδιο (iodine) είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο στην ανθρώπινη διατροφή, απαραίτητο για το σχηματισμό θυρεοειδικών ορμονών και χρησιμοποιείται σε καταστάσεις ενδείας ιωδίου και διαταραχές του θυρεοειδούς. Για την προφύλαξη και τη θεραπεία των διαταραχών έλλειψης ιωδίου μπορεί να χορηγηθεί ως ιωδιούχο κάλιο ή νάτριο, ιωδιούχο έλαιο ή ιωδιούχο κάλιο. Στην προ-χειρουργική αντιμετώπιση του υπερθυρεοειδισμού χρησιμοποιούνται ιώδιο και ιωδιούχα σε συνδυασμό με αντιθυρεοειδή φάρμακα όπως καρβιμαζόλη, θειαμαζόλη ή προπυλοθειουρακίλη.

Το ιώδιο έχει επίσης ισχυρή βακτηριοκτόνο δράση. Εμφανίζει δραστικότητα έναντι μυκήτων, ιών, πρωτόζωων, κύστεων και σπόρων. Το ιώδιο χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό και απολυμαντικό γενικά ως διάλυμα 2% ή 2,5%.

H6241UJ22B - SELENIUM
1C6V77QF41 - CHOLECALCIFEROL

Η χοληκαλσιφερόλη (D3) σχηματίζεται στο δέρμα με την έκθεση στο υπεριώδες (UV) φως και μετατρέπεται στη βιολογικά ενεργή μορφή της, 1,25-διυδροξυ-χοληκαλσιφερόλη, σε δύο στάδια υδροξυλίωσης, πρώτα στο ήπαρ (θέση 25) και κατόπιν στο νεφρικό ιστό (θέση 1). Μαζί με την παραθορμόνη και την καλσιτονίνη, η 1,25-διυδροξυ-χοληκαλσιφερόλη έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ρύθμιση του μεταβολισμού του ασβεστίου και του φωσφόρου.

P6YC3EG204 - CYANOCOBALAMIN

Η υδροξυκοβαλαμίνη (hydroxocobalamin) χρησιμοποιείται στη θεραπεία και πρόληψη της ανεπάρκειας βιταμίνης Β12. Για τους ενήλικες, η καθημερινή απαίτηση της βιταμίνης Β12 είναι πιθανώς περίπου 1 έως 2 μικρογραμμάρια και αυτή η ποσότητα υπάρχει στις περισσότερες κανονικές δίαιτες. Ωστόσο, η βιταμίνη Β12 εμφανίζεται μόνο σε ζωικά προϊόντα και όχι σε λαχανικά και ως εκ τούτου οι αυστηρές χορτοφαγικές ή βιγανικές δίαιτες που αποκλείουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να παρέχουν ανεπαρκή ποσότητα, αν και η ανεπάρκεια μπορεί να μην είναι εμφανής εδώ και πολλά χρόνια.

Τρόποι και περιορισμοί διάθεσης

Έχει δοθεί από τις αρμόδιες αρχές ο αριθμός γνωστοποίησης 85426 στις 14/12/2010.

Συσκευασία και συγκέντρωση

Το σκεύασμα παρουσιάζει τον εξής τρόπο συσκευασίας:

1 κυτία, που περιέχουν 1 φιαλίδια ανά 1 κυτία, που περιέχουν 30 καψάκιο ανά 1 φιαλίδια

Η συγκέντρωση των δραστικών ουσιών αναλύεται ως εξής:

(1): 33 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (2): 241 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (3): 57 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (4): 20 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (5): 20 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (6): 15 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (7): 400 μικρογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (8): 150 μικρογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (9): 30 μικρογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (10): 7,5 μικρογραμμάρια ανά 1 καψάκιο και (11): 2,2 μικρογραμμάρια ανά 1 καψάκιο

Η συνολική ποσότητα δραστικών ουσιών ανά σκεύασμα είναι:

(1): 990 χιλιοστογραμμάρια και (2): 7.230 χιλιοστογραμμάρια και (3): 1.710 χιλιοστογραμμάρια και (4): 600 χιλιοστογραμμάρια και (5): 600 χιλιοστογραμμάρια και (6): 450 χιλιοστογραμμάρια και (7): 12.000 μικρογραμμάρια και (8): 4.500 μικρογραμμάρια και (9): 900 μικρογραμμάρια και (10): 225 μικρογραμμάρια και (11): 66 μικρογραμμάρια
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.