Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Quest Cal-Mag Plus Multiminerals 60 Tabs

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Γενικές πληροφορίες

Περιγραφή

Εμπορική ονομασία QUEST CAL-MAG PLUS MULTIMINERALS
Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας Douni Health Products A.E.
Κατηγορία προϊόντος Συμπληρώματα διατροφής
Φαρμακοτεχνική μορφή Δισκίο (TAB)
Συγκέντρωση 100MG/TAB (1) + 6MG/TAB (2) + 100MG/TAB (3) + 4MG/TAB (4) + 40UG/TAB (5) + 0.4MG/TAB (6) + 400UG/TAB (7) + 10UG/TAB (8) + 10UG/TAB (9) + 12.5UG/TAB (10) + 13UG/TAB (11)
Συσκευασία 1 BOX * 1 VIAL * 60 TAB
Οδοί χορήγησης Από του στόματος (ORAL)
Αριθμός δόσεων 60 TAB
Λοιπές πληροφορίες

Πολυ-μεταλλική σύνθεση, η οποία παρέχει 100mg ασβεστίου, 100mg μαγνησίου μαζί με σίδηρο, ψευδάργυρο, ιώδιο, μαγγάνιο, χαλκό, μολυβδαίνιο, χρώμιο, σελήνιο και βανάδιο.

Φωτογραφία σκευάσματος

• Γαληνός 20880

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων μεταξύ ουσιών και νόσων

Προχωρήστε στον έλεγχο

Ενεργά συστατικά

SY7Q814VUP - CALCIUM

Το ασβέστιο (calcium) διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη φυσιολογία και τη βιοχημεία των οργανισμών και του κυττάρου. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα μονοπάτια μεταγωγής σήματος, όπου ενεργεί ως ένα δεύτερο αγγελιοφόρο, στην απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών από τους νευρώνες, στη συρρίκνωση όλων των τύπων μυϊκών κυττάρων, και τη γονιμοποίηση. Πολλά ένζυμα απαιτούν ιόντα ασβεστίου ως συμπαράγοντες. Το εξωκυτταρικό ασβέστιο είναι επίσης σημαντικό για τη διατήρηση της διαφοράς δυναμικού σε όλη την ευερέθιστη κυτταρικη μεμβράνη καθώς και στην κατάλληλη διαμόρφωση των οστών.

G7036X8B5H - FERROUS OXIDE

Ο σακχαρούχος σίδηρος αποτελείται από έναν πολυπυρηνικό πυρήνα υδροξειδίου του τρισθενούς σιδήρου που περιβάλλεται από έναν μεγάλο αριθμό μη ομοιοπολικά συνδεδεμένων μορίων σακχαρόζης. Ο πυρήνας πολυπυρηνικού σιδήρου έχει δομή παρόμοια με εκείνη του πυρήνα της φυσιολογικής πρωτεΐνης αποθήκευσης του σιδήρου, της φερριτίνης. Το σύμπλοκο είναι σχεδιασμένο να παρέχει, με ελεγχόμενο τρόπο, χρησιμοποιήσιμο σίδηρο για τις πρωτεΐνες μεταφοράς και αποθήκευσης σιδήρου στον οργανισμό (δηλαδή, την τρανσφερρίνη και τη φερριτίνη αντίστοιχα).

3A3U0GI71G - MAGNESIUM OXIDE

Το οξείδιο του μαγνησίου (magnesium oxide), ή μαγνησία, είναι μια εμπειρική φόρμουλα του οξείδιο του μαγνησίου και αποτελείται από ένα πλέγμα ιόντων Mg2 + και ιόντων O2− που συγκρατούνται μαζί με ιοντική σύνδεση. Το κατιόν είναι συμπαράγοντας όλων των ενζύμων τα οποία συμμετέχουν στη μεταφορά του φωσφόρου και παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη νευροχημική διαβίβαση και στη ρύθμιση της μυϊκής διέγερσης.

J41CSQ7QDS - ZINC

Ο ψευδάργυρος (zinc) αποκλείει την εντερική απορρόφηση χαλκού από τις τροφές και την επαναρρόφηση του ενδογενούς εκκριθέντος χαλκού. Ο ψευδάργυρος προκαλεί μέσα στα εντερικά κύτταρα την παραγωγήμεταλλοθειονίνης, μιας πρωτεΐνης που δεσμεύει το χαλκό, αποτρέποντας έτσι την διέλευσή του στο αίμα. Ο δεσμευμένος χαλκός απομακρύνεται στη συνέχεια στα κόπρανα κατόπιν απόπτωσης των εντερικών κυττάρων.

9679TC07X4 - IODINE

Το ιώδιο (iodine) είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο στην ανθρώπινη διατροφή, απαραίτητο για το σχηματισμό θυρεοειδικών ορμονών και χρησιμοποιείται σε καταστάσεις ενδείας ιωδίου και διαταραχές του θυρεοειδούς. Για την προφύλαξη και τη θεραπεία των διαταραχών έλλειψης ιωδίου μπορεί να χορηγηθεί ως ιωδιούχο κάλιο ή νάτριο, ιωδιούχο έλαιο ή ιωδιούχο κάλιο. Στην προ-χειρουργική αντιμετώπιση του υπερθυρεοειδισμού χρησιμοποιούνται ιώδιο και ιωδιούχα σε συνδυασμό με αντιθυρεοειδή φάρμακα όπως καρβιμαζόλη, θειαμαζόλη ή προπυλοθειουρακίλη.

Το ιώδιο έχει επίσης ισχυρή βακτηριοκτόνο δράση. Εμφανίζει δραστικότητα έναντι μυκήτων, ιών, πρωτόζωων, κύστεων και σπόρων. Το ιώδιο χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό και απολυμαντικό γενικά ως διάλυμα 2% ή 2,5%.

42Z2K6ZL8P - MANGANESE

Το μαγγάνιο (manganese) απαιτείται για τη σύνθεση των βλεννοπολυσακχαριτών του χόνδρου, την χρήσης της γλυκόζης, την βιοσύνθεση των στεροειδών και για τη δράση της πυροσταφυλικής καρβοξυλάσης. Δεσμεύεται στην αργινάση του ήπατος και ενεργοποιεί πολλά ένζυμα.

789U1901C5 - COPPER

Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο που βρίσκεται σε όλο το σώμα. Ο χαλκός βοηθά το σώμα να απορροφήσει τον σίδηρο. Είναι επίσης σημαντικός για τη λειτουργία των νεύρων, την ανάπτυξη των οστών και για να βοηθήσετε το σώμα σας να χρησιμοποιεί τη ζάχαρη. Βοηθά επίσης στο σχηματισμό κολλαγόνου, ένα βασικό συστατικό των οστών και του συνδετικού ιστού. Ο χαλκός μπορεί επίσης να δράσει ως αντιοξειδωτικό, μειώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και το DNA.

81AH48963U - MOLYBDENUM

Το χημικό στοιχείο Μολυβδαίνιο με χημικό σύμβολο Mo, είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 42. Ίχνη μολυβδαινίου είναι απαραίτητα σε όλους σχεδόν τους οργανισμούς.

0R0008Q3JB - CHROMIUM
H6241UJ22B - SELENIUM
00J9J9XKDE - VANADIUM

Το χημικό στοιχείο Βανάδιο είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 23. Ίχνη βαναδίου χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό για τον κυτταρικό μεταβολισμό και για τον σχηματισμό των οστών και των δοντιών.

Τρόποι και περιορισμοί διάθεσης

Έχει δοθεί από τις αρμόδιες αρχές ο αριθμός γνωστοποίησης 64049 στις 12/11/2004.

Συσκευασία και συγκέντρωση

Το σκεύασμα παρουσιάζει τον εξής τρόπο συσκευασίας:

1 κυτία, που περιέχουν 1 φιαλίδια ανά 1 κυτία, που περιέχουν 60 δισκίο ανά 1 φιαλίδια

Η συγκέντρωση των δραστικών ουσιών αναλύεται ως εξής:

(1): 100 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 δισκίο και (2): 6 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 δισκίο και (3): 100 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 δισκίο και (4): 4 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 δισκίο και (5): 40 μικρογραμμάρια ανά 1 δισκίο και (6): 0,4 χιλιοστογραμμάρια ανά 1 δισκίο και (7): 400 μικρογραμμάρια ανά 1 δισκίο και (8): 10 μικρογραμμάρια ανά 1 δισκίο και (9): 10 μικρογραμμάρια ανά 1 δισκίο και (10): 12,5 μικρογραμμάρια ανά 1 δισκίο και (11): 13 μικρογραμμάρια ανά 1 δισκίο

Η συνολική ποσότητα δραστικών ουσιών ανά σκεύασμα είναι:

(1): 6.000 χιλιοστογραμμάρια και (2): 360 χιλιοστογραμμάρια και (3): 6.000 χιλιοστογραμμάρια και (4): 240 χιλιοστογραμμάρια και (5): 2.400 μικρογραμμάρια και (6): 24 χιλιοστογραμμάρια και (7): 24.000 μικρογραμμάρια και (8): 600 μικρογραμμάρια και (9): 600 μικρογραμμάρια και (10): 750 μικρογραμμάρια και (11): 780 μικρογραμμάρια

Κατάλογος εκδόχων

Περιγραφή Κωδικός UNII
Διοξείδιο του πυριτίου ETJ7Z6XBU4 SILICON DIOXIDE
Μη γενετικά τροποποιημένη λεκιθίνη σόγιας 1DI56QDM62 LECITHIN, SOYBEAN
Στεατικό μαγνήσιο 70097M6I30 MAGNESIUM STEARATE
Υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη 3NXW29V3WO HYPROMELLOSE, UNSPECIFIED
Μικροκρυσταλλική κυτταρίνη OP1R32D61U MICROCRYSTALLINE CELLULOSE
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.