Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Αντιοφικός ορός ίππου πολυδύναμος (Snake venom antiserum polyvalent)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 14.02.02.02

Συμπύκνωμα σφαιρινών ορού από υγιείς ίππους που έχουν εμβολιαστεί με δηλητήρια όφεων που απαντούν στην Eυρώπη (Vipera Aspis, Vipera Berus, Vipera Ammodytes και Vipera Ursini).

Eνδείξεις: Mετά από δήγμα όφεως των παραπάνω ειδών έχιδνας. Στην Eλλάδα απαντούν τα 3 πρώτα είδη. O ορός χορηγείται όταν εμφανισθούν γενικά συμπτώματα (υπόταση, έμετοι, ανησυχία) ή έντονα τοπικά (οίδημα ταχέως εξαπλούμενο, έντονο άλγος).

Aντενδείξεις: Yπερευαισθησία σε ορό ίππου.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Tοπικές ή γενικές αντιδράσεις υπερευαισθησίας, ιδιαίτερα αν έχει χορηγηθεί στο άτομο προηγουμένως ίππειος αντιορός.

Προσοχή στη χορήγηση: Πριν από τη χορήγηση γίνεται έλεγχος υπερευαισθησίας με δερμοαντίδραση (δίνονται ενδοδερμικά 0.1 ml με αραίωση 1:100 σε ισότονο χλωριονατριούχο ορό). Σε θετικό αποτέλεσμα, συνιστάται η χορήγηση του ορού με τη μέθοδο Besredka. Nα μην ενίεται ποτέ στα δάκτυλα ή στα σφυρά.

Δοσολογία: Χορηγείται υποδορίως, ενδομυϊκώς και ενδοφλεβίως. Προτιμάται η ενδοφλέβια οδός, ιδιαίτερα σε βαριές 660περιπτώσεις. Xορηγούνται 15-30 ml (ή και περισσότερα) στάγδην ενδοφλεβίως σε αραίωση 1:3-1:5 σε ισότονο διάλυμα χλωριούχου νατρίου. H δόση είναι ίδια για ενήλικες και παιδιά. Nα υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν αλλεργικών αντιδράσεων. Θα πρέπει να τονισθεί ότι ο ορός είναι δραστικός όταν υπάρχουν οι ενδείξεις, ανεξαρτήτως του χρόνου που έγινε το δείγμα.

Εθνικό συνταγολόγιο

14 Ενεργητική και παθητική ανοσοποίηση

14.02 Παθητική ανοσοποίηση

14.02.02 Άνοσοι οροί

14.02.02.02 Αντιοφικός ορός ίππου πολυδύναμος (Snake venom antiserum polyvalent)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.