Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Εμβόλιο αιμόφιλου ινφλουέντσας τύπου Β, συζευγμένο και ηπατίτιδας Β [Haemophilus Influenzae Type B conjugate and Hepatitis B (rDNA) Vaccine]

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 14.01.32

Παρασκευάζεται από κεκαθαρμένο πολυσακχαρίτη του περιβλήματος του αιμοφίλου ινφλουέντσας τύπου B συζευγμένου με πρωτεΐνη εξωτερικής μεμβράνης μηνιγγιτιδοκόκκου και από στείρο εναιώρημα κεκαθαρμένου αδρανοποιηθέντος αντιγόνου HBsAg που παρασκευάζεται με την τεχνική του ανασυνδυασμένου DNA και είναι προσροφημένο σε υδροξείδιο του αργιλίου.

Eνδείξεις: Προφύλαξη από λοιμώξεις αιμοφίλου ινφλουέντσας τύπου B και από ηπατίτιδα Β από την ηλικία 2 μηνών μέχρι 5 ετών.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Αντιδράσεις στο σημείο του εμβολιασμού και σπάνια μέτριος πυρετός.

Δοσολογία: Τα βρέφη που γεννώνται από HBsAg-αρνητικές µητέρες εµβολιάζονται ενδομυϊκώς µε 3 δόσεις των 0.5 ml, ιδανικά σε ηλικία 2, 4 και 12-15 µηνών.

Εάν το συνιστώµενο σχήµα δεν είναι δυνατόν να εφαρµοστεί µε ακρίβεια, το διάστηµα µεταξύ των 2 πρώτων δόσεων πρέπει να είναι 2 µήνες και το διάστηµα µεταξύ της 2ης και 3ης δόσης να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στους 8-11 µήνες. Για την ολοκλήρωση του σχήµατος εµβολιασµού πρέπει να χορηγούνται και οι 3 δόσεις. Σε παιδιά που λαµβάνουν µία δόση του εµβολίου της ηπατίτιδας Β αµέσως µετά τη γέννησή τους ή λίγο µετά από αυτή, µπορεί να χορηγηθεί µε το σχήµα της ηλικίας των 2, 4 και 12-15 µηνών. Το σχήµα εµβολιασµού παιδιών, που δεν έχουν εµβολιαστεί σύµφωνα µε το συνιστώµενο σχήµα, πρέπει να εξατοµικεύεται.

Λοιπά: Βλ. εισαγωγή.

Φαρμακευτικά προϊόντα

PROCOMVAX/Sanofi-Pasteur France: inj.susp 0.5ml (1 dose) 1vial

Εθνικό συνταγολόγιο

14 Ενεργητική και παθητική ανοσοποίηση

14.01 Ενεργητική ανοσοποίηση - Εμβόλια

14.01.32 Εμβόλιο αιμόφιλου ινφλουέντσας τύπου Β, συζευγμένο και ηπατίτιδας Β [Haemophilus Influenzae Type B conjugate and Hepatitis B (rDNA) Vaccine]

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.