Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Εφαλιζουμάμπη (Efalizumab)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 13.07.08

Ενδείξεις: Μέτρια έως σοβαρή κατά πλάκας ψωρίαση, σε ασθενείς οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν ή δεν ανέχονται άλλη συστηματική θεραπεία ή φωτοχημειοθεραπεία.

Αντενδείξεις: Ιστορικό κακοήθους νοσήματος, ανοσολογική ανεπάρκεια, ενεργή φυματίωση ή άλλη σοβαρή λοίμωξη, ιδιάζουσες μορφές ψωρίασης (σταγονοειδής, φλυκταινώδης), κύηση και γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Γριπποειδή συμπτώματα, αρθραλγίες, έξαρση των εκδηλώσεων της ψωρίασης ή μετατροπή της σε άλλη μορφή, όπως ψωριασική αρθρίτιδα (να διακόπτεται η θεραπεία), λευκοκυττάρωση, θρομβοπενία, φλεγμονώδης πολυριζονευροπάθεια.

Προσοχή στη χορήγηση: Αύξηση του κινδύνου λοιμώξεων και ανάλογη αντιμετώπιση με ενδεχόμενη διακοπή της θεραπείας. Οι ασθενείς δεν πρέπει να εμβολιάζονται με εμβόλια από ζώντες μικροοργανισμούς. Να μη συνδυάζεται με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Να διακόπτεται η θεραπεία σε έξαρση της ψωρίασης ή εμφάνισης άλλης μορφής της (σταγονοειδής, ερυθροδερμική κλπ.), σε θρομβοπενία και σε αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Προσοχή σε ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Δοσολογία: 700μg/kg υποδορίως ακολουθούμενα από 1mg/kg εβδομαδιαίως. Διάρκεια θεραπείας 12 εβδομάδες. Δεν συνιστάται σε παιδιά και εφήβους < 18 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

RAPTIVA/Serono U.K.: ps.inj.sol 100mg/ml 4 vials + 4pf.syr

Εθνικό συνταγολόγιο

13 Φάρμακα παθήσεων δέρματος

13.07 Ανοσοτροποποιητικά φάρμακα

13.07.08 Εφαλιζουμάμπη (Efalizumab)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.