Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Τασονερμίνη (Τasonermin)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 08.08.03.03.03

Ανήκει στις κυτταροτοξικές κυτοκίνες και είναι γνωστή ως «παράγοντας νέκρωσης των όγκων» (Τumor Necrosis Factor, TNFα-1a). Aναστέλλει τον πολλαπλασιασμό νεοπλασματικών κυττάρων δρώντας κυρίως στους ανοσιακούς αμυντικούς μηχανισμούς. Η συστηματική εφαρμογή της είναι περιορισμένη λόγω των τοξικών της επιδράσεων.

Ενδείξεις: Υποβοηθητικό κατά τη χειρουργική αφαίρεση σαρκώματος των μαλακών μορίων των άκρων, ώστε να προληφθεί ή να καθυστερήσει ο ακρωτηριασμός και σε ανεγχείρητες περιπτώσεις σε συνδυασμό με μελφαλάνη και υπερθερμία του άκρου.

Αντενδείξεις: Σοβαρή καρδιοπάθεια ή πνευμονοπάθεια, ενεργό πεπτικό έλκος ή ιστορικό αυτού, σοβαρές αιματολογικές παθήσεις, σοβαρή νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, υπερασβεστιαιμία, ασκίτης, κύηση και γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Πυρετός, ναυτία, έμετοι, αρρυθμίες, πτώση εμμόρφων στοιχείων αίματος, ηπατοτοξικότητα, λοιμώξεις, σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας ενηλίκων, νεφρική ανεπάρκεια, νευροτοξικότητα, υπόταση, διαταραχές συνείδησης.

Αλληλεπιδράσεις: Με ιντερφερόνη-γ αυξάνουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες και με ανθρακυκλίνες η καρδιοτοξικότητα.

Προσοχή στη χορήγηση: Να χρησιμοποιείται σε ειδικά κέντρα από εξειδικευμένους στην αντιμετώπιση των σαρκωμάτων των άκρων χειρουργούς. Παρακολούθηση κεντρικής φλεβικής, αρτηριακής πίεσης και των πνευμονικών αρτηριών. Προφύλαξη από την καταπληξία (χορήγηση υγρών, ντοπαμίνης κλπ.) Σε ενδείξεις συστηματικής τοξικότητας (πυρετός, καταπληξία, σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας κλπ.) άμεση μεταφορά σε Μ.Ε.Θ. Παρακολούθηση νεφρικής, ηπατικής λειτουργίας, εμμόρφων στοιχείων αίματος και αιμόστασης.

Δοσολογία: Άνω άκρο 3 mg της συνολικής δόσης με περιοχική έγχυση άκρου. Κάτω άκρο 4 mg ως άνω. Για τον συνδυασμό με μελφαλάνη συμβουλευθείτε τους εγκεκριμένους όρους χορήγησης του προϊόντος.

Φαρμακευτικά προϊόντα

BEROMUN/Boehringer Ingelheim Germany: ps. sol. inf 1 mg/vial x 4 + 4 amp-solv

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.08 Φάρμακα επιδρώντα στην ανοσολογική ανταπόκριση

08.08.03 Κυτοκίνες και ανοσοτροποποιητικοί παράγοντες

08.08.03.03 Άλλες κυτοκίνες και ανοσοτροποποιητικοί παράγοντες

08.08.03.03.03 Τασονερμίνη (Τasonermin)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.