Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ριτουξιμάμπη (Rituximab)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 08.08.01.02

Ενδείξεις: Ανθεκτικά στη χημειοθεραπεία ή υποτροπιάσαντα οζώδη λεμφώματα σταδίου ΙΙΙ-IV. Για τη θεραπεία µη προθεραπευµένων ασθενών µε οζώδες λέµφωµα σταδίου III-IV σε συνδυασµό µε χηµειοθεραπεία CVP. Σε συνδυασµό µε χηµειοθεραπεία CHOP, για τη θεραπεία ασθενών µε διάχυτο µη Hodgkin λέµφωµα από µεγάλα Β κύτταρα µε θετικό CD20.

Αντενδείξεις: Γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Σχετιζόμενες με την έγχυση: Εμφανίζονται συνήθως τις δύο πρώτες ώρες της πρώτης έγχυσης και περιλαμβάνουν ρίγος, πυρετό, ναυτία, έμετο, αλλεργικές αντιδράσεις (εξάνθημα, αγγειοοίδημα, βρογχόσπασμο), κεφαλαλγία, ρινίτιδα, κυνάγχη και άλγος στις εστίες της νόσου. Τα συμπτώματα αυτά είτε οφείλονται σε αντίδραση υπερευαισθησίας ή είναι μέρος του «συνδρόμου απελευθέρωσης κυτοκινών» που στις σοβαρές του μορφές χαρακτηρίζεται από βαριά δύσπνοια και υπόταση που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Ασθενείς με βαρύ «φορτίο» της νόσου (μεγάλοι λεμφαδένες, πολλά λευκοκύτταρα) μπορεί να εμφανίζουν σημεία και «συνδρόμου λύσης του όγκου» με υπερουριχαιμία, υπερκαλιαιμία, οξεία νεφρική ανεπάρκεια κλπ. άλλες παρενέργειες έχουν περιγραφεί πρακτικώς από όλα τα συστήματα του σώματος.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς με υπέρταση ή καρδιαγγειακή νόσο (έχουν αναφερθεί υπέρταση ή υπόταση, καρδιακές αρρυθμίες, στηθάγχη, καρδιακή ανεπάρκεια). Σε ασθενείς με πνευμονική νόσο (κίνδυνος πνευμονικής διήθησης, βρογχόσπασμος κλπ). Πριν από την έγχυση συνιστάται η χορήγηση ενός αναλγητικού, ενός αντιισταμινικού και ενδεχομένως κορτικοειδούς. Εάν εμφανιστεί το σύνδρομο απελευθέρωσης κυτοκινών η έγχυση θα πρέπει να διακοπεί και να αντιμετωπισθούν τα συμπτώματα (οξυγόνο, κορτικοστεροειδή, βρογχοδιασταλτικό κλπ). Στην κύηση η ανοσοσφαιρίνη διαπερνά τον πλακουντιακό φραγμό και θα πρέπει να σταθμιστεί ο κίνδυνος αυτός. Οι εγχύσεις θα πρέπει να γίνονται σε νοσοκομειακό περιβάλλον.

Δοσολογία: 375mg/m 2 ενδοφλεβίως μια φορά την εβδομάδα για 4 εβδομάδες. Δεν υπάρχει εμπειρία σε παιδιά. Σε συνδυασµό µε χηµειοθεραπεία 375 mg/m 2 για 8 κύκλους (21 ηµέρες/κύκλο), την ηµέρα 1 κάθε κύκλου.

Φαρμακευτικά προϊόντα

MABTHERA/Roche U.K.: c/s.sol.in 100mg/10ml-vial x 2- inj.co.inf 500mg/50ml 1vial x 50ml

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.08 Φάρμακα επιδρώντα στην ανοσολογική ανταπόκριση

08.08.01 Ριτουξιμάμπη και αλεμτουζουμάμπη

08.08.01.02 Ριτουξιμάμπη (Rituximab)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.