Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Σοραφενίμπη (Sorafenib)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 08.06.05.04

Ενδείξεις: Προχωρημένος καρκίνος νεφρού σε ασθενείς στους οποίους προηγούμενη χημειοθεραπεία με α-ιντερφερόνη ή ιντερλευκίνη-2 έχει αποτύχει ή θεωρείται ακατάλληλη γι' αυτούς.

Αντενδείξεις: Κύηση και γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ναυτία, έμετοι, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, ανορεξία, κεφαλαλγία, κόπωση, υπέρταση, εξανθήματα, ξηροδερμία, κνησμός, αλωπεκία, σύνδρομο χεριού-ποδιού, αρθραλγίες, αιμορραγίες, αναιμία, λευκοπενία, θρομβοπενία, εμβοές, βράγχος φωνής, περιφερική νευροπάθεια, κατάθλιψη, στυτική δυσλειτουργία, γριππώδης συνδρομή, αύξηση τρανσαμινασών, αμυλάσης, λιπάσης, ελάττωση φωσφόρου.

Αλληλεπιδράσεις: Οι επαγωγείς του ενζύμου CYP3A4 (ριφαμπικίνη, καρβαμαζεπίνη, φαινυτοΐνη κλπ.) μειώνουν τη στάθμη της, ενώ οι αναστολείς δεν την επηρεάζουν. Μπορεί να αυξήσει τις συγκεντρώσεις άλλων αντινεοπλασματικών, όπως της κυκλοφωσφαμίδης, εφαβιρένζης, πακλιταξέλης, ιφωσφαμίδης, δοξορουβικίνης, ιρινοτεκάνης και ντοσεταξέλης.

Προσοχή στη χορήγηση: Να αποφεύγεται η συγχορήγηση εξουδετερωτικών της γαστρικής οξύτητας. Σε εκδηλώσεις πολύ τοξικών δερματολογικών αντιδράσεων μείωση των δόσεων και εν ανάγκη διακοπή. Τακτική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, της καρδιακής και ηπατικής λειτουργίας. Επί αντιπηκτικής αγωγής παρακολούθηση του χρόνου προθρομβίνης. Προσωρινή διακοπή της θεραπείας αν ο ασθενής υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Δοσολογία: 800mg ημερησίως χορηγούμενο σε δύο δόσεις. Μείωση της δόσης σε 400mg ημερησίως αν κριθεί αναγκαίο. Δεν χορηγείται σε παιδιά και εφήβους < 18 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

Sorafenib Tosylate:

NEXAVAR/Bayer Germany: f.c.tab 200mg x 112

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.06 Άλλα αντινεοπλασματικά φάρμακα

08.06.05 Αναστολείς της πρωτεϊνικής κινάσης

08.06.05.04 Σοραφενίμπη (Sorafenib)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Σοραφενίμπη

Η σοραφενίμπη είναι ένας αναστολέας πολλαπλών κινασών που έχει δείξει τόσο αντι-πολλαπλασιαστικές όσο και αντι-αγγειογενετικές ιδιότητες in vitro και in vivo. Η σοραφενίμπη αναστέλλει τη δράση των στόχων που είναι παρόντες σε ένα καρκινικό κύτταρο (CRAF, BRAF, V600E BRAF, c-KIT και FLT-3) και την αγγείωση του όγκου (CRAF, VEGFR-2, VEGFR-3 και PDGFR-β).

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
NEXAVAR Σοραφενίμπη Bayer Healthcare AG
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.