Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Λουτροπίνη άλφα (Lutropin Alfa)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 06.07.02.01.01.06

Ενδείξεις: Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας σε γυναίκες με βαριά ανεπάρκεια LH και FSH, χορηγούμενη σε συνδυασμό με ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH).

Αντενδείξεις: Διόγκωση των ωοθηκών ή ύπαρξη κύστης που δεν οφείλεται σε πολυκυστική νόσο των ωοθηκών, όγκοι υποθαλάμου και υπόφυσης, καρκίνος ωοθηκών, μήτρας ή μαστού, κολπική αιμορραγία άγνωστης αιτιολογίας, υπερευαισθησία στις γοναδοτροπίνες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Κεφαλαλγία, υπνηλία, κοιλιακά άλγη, ναυτία, έμετοι, πόνοι στην πύελο, σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών, κύστη ωοθηκών, μαστωδυνία, εξωμήτρια κύηση, θρομβοεμβολικά επεισόδια, συστροφή των εξαρτημάτων, αιμοπεριτόναιο.

Αλληλεπιδράσεις-Προσοχή στη χορήγηση: Να μη χορηγείται στην ίδια ένεση με άλλα φάρμακα εκτός από την FSH. Να αποκλειστούν περιπτώσεις υπογονιμότητας που οφείλονται σε υποθυρεοειδισμό, ανεπάρκεια επινεφριδίων, υπερπρολακτιναιμία και όγκους της υπόφυσης ή του υποθαλάμου. Παρακολούθηση της ανταπόκρισης των ωοθηκών με υπερηχογράφημα και μετρήσεις της οιστραδιόλης. Δεν χορηγείται σε κύηση και γαλουχία.

Δοσολογία: Εξατομικεύεται. Συνήθως έναρξη με 75IU σε συνδυασμό με 75-150IU FSH ημερησίως. Πιθανή προσαύξηση κατά 37.5-75IU ανά διαστήματα 714 ημερών ανάλογα με την ανταπόκριση. Η θεραπεία γίνεται υπό την επίβλεψη ιατρού ειδικευμένου σε θέματα υπογονιμότητας.

Φαρμακευτικά προϊόντα

LUVERIS/Serono U.K.: ps.inj.sol 75iu/1ml-vial x 1 + 1amp x 1ml-solv, x 3 + 3amps x 1ml solv, x 1+1vial x 1ml-solv, x 3+3vials x 1ml-solv

+ Recombinant human Luteinising Hormone ή rhLH

Εθνικό συνταγολόγιο

06 Φάρμακα παθήσεων ενδοκρινών αδενών - ορμόνες

06.07 Oρμόνες υποθαλάμου, υπόφυσης και συναφείς ουσίες

06.07.02 Oρμόνες υπόφυσης και αντιοιστρογόνα

06.07.02.01 Oρμόνες πρόσθιου λοβού και αντιοιστρογόνα

06.07.02.01.01 Γοναδοτροπίνες

06.07.02.01.01.06 Λουτροπίνη άλφα (Lutropin Alfa)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία
Σύντομη περιγραφή

Η λουτροπίνη άλφα (lutropin alfa) είναι ανασυνδυασμένη ανθρώπινη Ωχρινοτρόπος Ορμόνη (r-hLH). Η Ωχρινοτρόπος Ορμόνη (LH) δεσμεύεται στη θήκη της ωοθήκης (και τα κοκκιώδη κύτταρα) και στα κύτταρα του Leydig στους όρχεις, επί ενός κοινού με την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), υποδοχέα. Η λουτροπίνη άλφα σε συνδυασμό με ιδιοσκεύασμα που περιέχει Θυλακιοτρόπο Ορμόνη (FSH) συνιστάται για τη διέγερση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων σε ενήλικες γυναίκες με σοβαρή ανεπάρκεια της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) και FSH.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.