Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ορλιστάτη (Orlistat)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 04.15.01

Ενδείξεις: Αγωγή επί παχυσάρκων ασθενών με δείκτη μάζας σώματος ≥ 30kg/m^2^ σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα και σε υπέρβαρους ασθενείς με δείκτη μάζας σώματος ≥ 28kg/m^2^ εάν συνυπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου.

Αντενδείξεις: Σύνδρομο δυσαπορρόφησης, χολόσταση, γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Αποβολή μαλακών, λιπαρών ή ελαιωδών κοπράνων, μετεωρισμός συνοδευόμενος με κενώσεις, έπειξη προς αφόδευση ή και ακράτεια κοπράνων, κοιλιακά άλγη, κεφαλαλγία, άγχος, αίσθημα κόπωσης, διαταραχές εμμήνου ρύσης, ευπάθεια σε λοιμώξεις.

Αλληλεπιδράσεις: Παρακολούθηση του

χρόνου προθρομβίνης σε αγωγή με αντιπηκτικά. Ελαττώνει τη στάθμη της αμιωδαρόνης και της κυκλοσπορίνης. Να μη χορηγείται ταυτόχρονα με ακαρβόζη. Ελαττώνει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (A, D, E, K).

Προσοχή στη χορήγηση: Η ταυτόχρονη λήψη λιπαρού γεύματος αυξάνει την πιθανότητα παρενεργειών από το πεπτικό. Η απώλεια βάρους είναι μικρότερη σε διαβητικούς ασθενείς από ό,τι σε μη διαβητικούς. Συνιστάται δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά ή και πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής (τα τελευταία δύο ώρες μετά τη λήψη του φαρμάκου). Η αγωγή πρέπει να διακοπεί εάν μετά από 12 εβδομάδες δεν έχει απωλεσθεί τουλάχιστον 5% του αρχικού βάρους. Εάν παραλειφθεί ένα γεύμα ή κάποιο γεύμα δεν έχει καθόλου λίπος, η αντίστοιχη δόση δεν λαμβάνεται.

Δοσολογία: 120 mg ανά γεύμα που λαμβάνεται ακριβώς πριν, κατά τη διάρκεια ή μέχρι μια ώρα μετά. Μέγιστη δόση 360 mg ημερησίως. Δεν έχει μελετηθεί σε παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς με νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια.

Φαρμακευτικά προϊόντα

XENICAL/Roche U.K.: caps 120mg x 84

Εθνικό συνταγολόγιο

04 Φάρμακα παθήσεων κεντρικού νευρικού συστήματος

04.15 Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας

04.15.01 Ορλιστάτη (Orlistat)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.