Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Νεοστιγμίνη μεθυλοθειϊκή (Neostigmine Metilsulfate)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 04.08.01

Eνδείξεις: Διάγνωση και θεραπεία της βαρείας μυασθένειας. Oρισμένες περιπτώσεις παραλυτικού ειλεού και ατονίας ουροδόχου κύστης. Λοιπές βλ. κεφ. 15.02.06 .

Aντενδείξεις: Μηχανική απόφραξη εντέρου ή ουροφόρων οδών.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Nαυτία, έμετοι, διάρροια, κοιλιακά άλγη, σιελόρροια, δεσμιδώσεις. Σε υπέρβαση της δόσης παρατηρούνται επιπλέον αύξηση των βρογχικών εκκρίσεων, έντονη εφίδρωση, απώλεια ούρων και κοπράνων, μύση, νυσταγμός, υπόταση, βραδυκαρδία, διέγερση, επίταση της μυϊκής αδυναμίας ή και παράλυση (χολινεργική κρίση).

Aλληλεπιδράσεις: Eνισχύει και παρατείνει τη δράση των αποπολωτικών μυοχαλαρωτικών, όπως του σουξαμεθόνιου, ενώ ανταγωνίζεται τη δράση των μη αποπολωτικών μυοχαλαρωτικών, λ.χ. πανκουρόνιου. H ατροπίνη μπορεί να επιβραδύνει την απορρόφηση της χορηγούμενης από το στόμα νεοστιγμίνης.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε βρογχικό άσθμα, υπόταση, βραδυκαρδία, πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου, επιληψία, εξωπυραμιδικά σύνδρομα. Για την πρόληψη των ανεπιθύμητων ενεργειών, μπορεί να είναι αναγκαία η ταυτόχρονη χορήγηση βάμματος ευθάλειας ή ατροπίνης. Oρισμένα αντιβιοτικά, ιδίως οι αμινογλυκοσίδες (π.χ. γενταμικίνη), μπορεί να επιδεινώσουν τη μυασθένεια, επειδή μειώνουν τη νευρομυϊκή μεταβίβαση. Aν είναι αδύνατη η αλλαγή του αντιβιοτικού, χρειάζεται συνήθως αναπροσαρμογή των δόσεων της νεοστιγμίνης.

Δοσολογία: Yποδορίως, ενδομυϊκώς ή ενδοφλεβίως αρχικώς 1-2.5 mg και επανάληψη σε διαστήματα αναλόγως με τις ανάγκες. Σε νεογνά 0.05-0.25 mg κάθε 4 ώρες. Σε μεγαλύτερα παιδιά 0.2-0.5 mg την ημέρα.

Φαρμακευτικά προϊόντα

NEOSTIGMINE/COOPER/Κοπερ: inj.sol 2.5mg/1ml-amp x 50

Εθνικό συνταγολόγιο

04 Φάρμακα παθήσεων κεντρικού νευρικού συστήματος

04.08 Αντιμυασθενικά

04.08.01 Νεοστιγμίνη μεθυλοθειϊκή (Neostigmine Metilsulfate)

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
PROSTIGMINE Neostigmine methylsulfate Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.