Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Κυστική ίνωση

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Δορνάση άλφα

Κωδικός I-993683
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο παιδιά (1 έτους - 12 ετών) , έφηβοι (12 ετών - 18 ετών) , ενήλικες (18 ετών και άνω)
Πρόθεση Θεραπευτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Αντιμετώπιση ασθενών που πάσχουν από κυστική ίνωση με δυναμική ζωτική χωρητικότητα (FVC) μεγαλύτερη από 40% της προβλεπόμενης, και ηλικίας άνω των 5 ετών, για τη βελτίωση της πνευμονικής τους λειτουργίας.

Κυστική ίνωση

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Δια εισπνοής – μόνο παιδιά (1 έτους - 12 ετών), έφηβοι (12 ετών - 18 ετών), ενήλικες (18 ετών και άνω) – 2,5 mg άπαξ ημερησίως

2,5 mg άπαξ ημερησίως
Χορήγηση

Δια εισπνοής, 2,5 χιλιοστογραμμάρια δορνάση άλφα, μία φορά ημερησίως. Η μέγιστη επιτρεπτή συνολική δόση είναι 5 χιλιοστογραμμάρια δορνάση άλφα ημερησίως.

Λεπτομερής περιγραφή

Εισπνοή 2,5 mg (που αντιστοιχεί σε 2500 U) δεοξυριβονουκλεάσης 1, μία φορά την ημέρα.

Μερικοί ασθενείς ηλικίας άνω των 21 ετών μπορεί να ωφεληθούν από τη χορήγηση δοσολογίας 2 φορές την ημέρα.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν το βέλτιστο όφελος από την τακτική καθημερινή χρήση της δορνάσης Α. Μελέτες κατά τις οποίες χορηγήθηκε δορνάση Α με διαλείπον σχήμα έδειξαν ότι η βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας υποχωρεί αμέσως με τη διακοπή της αγωγής. Επομένως, οι ασθενείς θα πρέπει να καθοδηγούνται ώστε να παίρνουν το φάρμακό τους κάθε μέρα χωρίς καμία διακοπή.

Οι ασθενείς θα πρέπει να συνεχίζουν την τακτική ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της καθιερωμένης αναπνευστικής φυσιοθεραπείας.

Η χορήγηση μπορεί να συνεχιστεί με ασφάλεια σε ασθενείς που εμφανίζουν εξάρσεις λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν ακόμα τεκμηριωθεί σε ασθενείς με βίαια εκπνεόμενη ζωτική χωρητικότητα (FVC) μικρότερη του 40% της προβλεπόμενης.

Η δορνάση A (dornase alfa) είναι ανασυνδυασμένη ανθρώπινη δεοξυριβονουκλεάση (DNase) που υδρολύει το DNA των πυωδών πτυέλων και έντονα μειώνει την ιξωδοελαστικότητα των πτυέλων των ασθενών που πάσχουν από κυστική ίνωση.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.