Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Λοιμώξεις που προκαλούνται από ευαίσθητους μικροοργανισμούς

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Σουλταμικιλλίνη

Κωδικός I-962553
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο παιδιά (1 έτους - 12 ετών)
Πρόθεση Θεραπευτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Η σουλταμικιλλίνη ενδείκνυται για τη θεραπεία ελαφράς έως μέτριας βαρύτητας λοιμώξεων που προκαλούνται από ευαίσθητους μικροοργανισμούς*. Τυπικές ενδείξεις θεραπείας είναι οι λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος, περιλαμβανομένων της παραρρινοκολπίτιδας, της μέσης ωτίτιδας και της αμυγδαλίτιδας, οι λοιμώξεις του κατωτέρου αναπνευστικού συστήματος, περιλαμβανομένων της μικροβιακής πνευμονίας και της βρογχίτιδας, οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και η πυελονεφρίτιδα, οι λοιμώξεις του δέρματος και των μαλακών μορίων και οι γονοκοκκικές λοιμώξεις.

μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποθεραπεία ασθενών, που απαιτούν τη χορήγηση του συνδυασμού σουλβακτάμης/αμπικιλλίνης μετά από αρχική ενδομυϊκή ή ενδοφλέβια θεραπεία σουλβακτάμης/αμπικιλλίνης.

* Όπως GRAM αερόβιοι στρεπτόκοκκοι και σταφυλόκοκκοι ευαίσθητοι στη μεθικιλλίνη και GRAM όπως Η. influenzae, Moraxella catarhallis και εντεροβακτηριοειδή όπως: Ε. coli, είδη Klebsiella (μετά από αντιβιόγραμμα) κ.λ.π.

τουλάχιστον ένα από
Λοίμωξη ωτός
Λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας
Λοιμώδης φαρυγγίτιδα
Λοίμωξη της αναπνευστικής οδού
Λοίμωξη του δέρματος
Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Από του στόματος – μόνο παιδιά (1 έτους - 12 ετών) – 25-50 mg/kg σε 2 διηρημένες δόσεις ημερησίως για παιδιά βάρους <30 kg και 375-750 mg 2 φορές ημερησίως για παιδιά άνω των 30 kg

25-50 mg/kg σε 2 διηρημένες δόσεις ημερησίως για παιδιά βάρους <30 kg και 375-750 mg 2 φορές ημερησίως για παιδιά άνω των 30 kg
Χορήγηση

Σχήμα A: Από του στόματος, μεταξύ 25 χιλιοστογραμμάρια σουλταμικιλλίνη ανά κιλό σωματικού βάρους και 50 χιλιοστογραμμάρια σουλταμικιλλίνη ανά κιλό σωματικού βάρους, 2 φορές ημερησίως.

Σχήμα B: Από του στόματος, 750 χιλιοστογραμμάρια σουλταμικιλλίνη, 2 φορές ημερησίως, για χρονική διάρκεια 5 με 14 ημέρες.

Λεπτομερής περιγραφή

Η δοσολογία για τις περισσότερες λοιμώξεις στα παιδιά βάρους μικρότερου των 30 kg είναι 25-50 mg από του στόματος σουλταμικιλλίνη/kg βάρους ημερησίως διαιρούμενη σε 2 δόσεις, ανάλογα με τη βαρύτητα της λοίμωξης και σύμφωνα με την κρίση του ιατρού.

Για παιδιά σωματικού βάρους 30 kg και πάνω πρέπει να χορηγείται η συνήθης δόση όπως και για ενήλικες, 375-750 mg από του στόματος δύο φορές την ημέρα.

Ενδοφλέβια – μόνο παιδιά (1 έτους - 12 ετών) – 300 mg/kg/BW σε 4 διηρεμένες δόσεις ημερησίως για παιδιά βάρους <40 kg και 1,5-3 g κάθε 6 ώρες για παιδιά βάρους ≥40 kg

300 mg/kg/BW σε 4 διηρεμένες δόσεις ημερησίως για παιδιά βάρους <40 kg και 1,5-3 g κάθε 6 ώρες για παιδιά βάρους ≥40 kg
Χορήγηση

Σχήμα A: Ενδοφλέβια, 75 χιλιοστογραμμάρια σουλταμικιλλίνη ανά κιλό σωματικού βάρους, 4 φορές ημερησίως, για χρονική διάρκεια 14 ημέρες.

Σχήμα B: Ενδοφλέβια, μεταξύ 1,5 χιλιοστογραμμάρια σουλταμικιλλίνη και 3 χιλιοστογραμμάρια σουλταμικιλλίνη, ημερησίως, 4 δόσεις συνολικά.

Η σουλταμικιλλίνη είναι ένας συνδυασμός του αντιβιοτικού αμπικιλλίνη και του αναστολέα της β-λακταμάσης, σουλβακτάμη. Ο συνδυασμός αυτός αυξάνει την ευαισθησία ορισμένων μικροβιακών στελεχών έναντι της αμπικιλλίνης.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.