Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Παρατεταμένες, οξείες, επιληπτικές κρίσεις

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Μιδαζολάμη

Κωδικός I-898456
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο βρέφη (40 ημερών - 1 έτους) , παιδιά (1 έτους - 12 ετών) , έφηβοι (12 ετών - 18 ετών)

Σύντομη περιγραφή

Η μιδαζολάμη ενδείκνυται για τη θεραπεία παρατεταμένων, οξειών, επιληπτικών κρίσεων σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους (από 3 μήνες έως <18 ετών).

Επιληπτική κρίση

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Από του στόματος – όλες οι ηλικίες – 2.5-10.0 mg

2.5-10.0 mg
Συνολική ημερήσια δόση 2,5 - 10 mg
Δοσολογικό σχήμα Από 2,5 έως 10 mg μία φορά καθημερινά
Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Η μιδαζολάμη προορίζεται για χρήση στο στοματικό βλεννογόνο. Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εντός του στόματος.

Χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη προγεμισμένη σύριγγα για χορήγηση από στόματος, να γίνεται χορήγηση, για διάστημα 2-3 δευτερολέπτων, περίπου του ήμισυ της συνταγογραφούμενης δόσης σε κάθε παρειακή κοιλότητα (διάστημα ανάμεσα στο ούλο και την παρειά). Η λαρυγγοτραχειακή εισαγωγή θα πρέπει να αποφεύγεται για την αποτροπή ακούσιας εισρόφησης του διαλύματος. Εάν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να εισαχθεί η σύριγγα εντός της παρειακής κοιλότητας, τότε να γίνεται χορήγηση ολόκληρης της δόσης, για διάστημα 4-5 δευτερολέπτων, στη μία παρειακή κοιλότητα.

Η μιδαζολάμη (midazolam) είναι ένα παράγωγο της ομάδας των ιμιδαζοβενζοδιαζεπινών. Η ελεύθερη βάση είναι μία λιπόφιλη ουσία με χαμηλή διαλυτότητα στο νερό. Το βασικό άζωτο στη θέση 2 του συστήματος δακτυλίων των ιμιδαζοβενζοδιαζεπινών επιτρέπει στο δραστικό συστατικό της μιδαζολάμης να σχηματίζει υδατοδιαλυτά άλατα με οξέα.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.