Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ιδιοπαθής θρομβοπενική πορφύρα (ITP)

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Βινκριστίνη

Κωδικός I-894894
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω)

Σύντομη περιγραφή

Οι ασθενείς με αληθή ITP ανθεκτική στη σπληνεκτομή και τη βραχυπρόθεσμη θεραπεία στα φλοιοεπινεφριδιακά στεροειδή μπορεί να αποκριθούν στη βινκριστίνη, αλλά το φαρμακευτικό προϊόν δεν συνιστάται ως πρωτογενής θεραπεία αυτής της διαταραχής. Οι συνιστώμενες εβδομαδιαίες δόσεις της βινκριστίνης που χορηγούνται επί 3 έως 4 εβδομάδες επέφεραν μόνιμες υφέσεις σε ορισμένους ασθενείς. Εάν ο ασθενής δεν καταφέρει να αποκριθεί μετά από 3 έως 6 δόσεις, είναι απίθανο να υπάρξει οποιοδήποτε ωφέλιμο αποτέλεσμα με επιπλέον δόσεις.

Χρόνια ιδιοπαθής θρομβοπενική πορφύρα

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Ενδοφλέβια – όλες οι ηλικίες – 1,4-1,5 mg/m² μία φορά την εβδομάδα

1,4-1,5 mg/m² μία φορά την εβδομάδα
Συνολική ημερήσια δόση 1,4 - 1,5 mg ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας σώματος
Δοσολογικό σχήμα Από 1,4 έως 1,5 mg ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας σώματος μία φορά ανά 7 ημέρες
Λεπτομερής περιγραφή

Η δόση της βινκριστίνης που πρέπει να δίνεται στους ενήλικες είναι 1,4 mg/m² επιφανείας σώματος (μέγιστη δοση 2 mg εβδομαδιαίως).

Η βινκριστίνη (vincristine) ανήκει στα αλκαλοειδή της Vinca και εισέρχεται στο κύτταρο με άγνωστο μηχανισμό, πιθανόν μέσω δραστικού μηχανισμού μεταφοράς και συνδέεται με τις πρωτεΐνες των μικροσωληναρίων του κυτταροπλάσματος των κυττάρων.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.