Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Εισαγωγή στην αναισθησία

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Προποφόλη

Κωδικός I-888684
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο βρέφη (40 ημερών - 1 έτους) , παιδιά (1 έτους - 12 ετών) , έφηβοι (12 ετών - 18 ετών) , ενήλικες (18 ετών και άνω)

Εισαγωγή στη γενική αναισθησία

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Ενδοφλέβια – μόνο έφηβοι (12 ετών - 18 ετών), ενήλικες (18 ετών και άνω) – 1,5-2,5 mg/kg

1,5-2,5 mg/kg
Χορήγηση

Ενδοφλέβια, μεταξύ 1,5 χιλιοστογραμμάρια προποφόλη ανά κιλό σωματικού βάρους και 2,5 χιλιοστογραμμάρια προποφόλη ανά κιλό σωματικού βάρους, μία φορά κάθε λεπτό.

Λεπτομερής περιγραφή

Για εισαγωγή σε αναισθησία η προποφόλη πρέπει να τιτλοποιείται (περίπου 20–40 mg προποφόλης κάθε 10 δευτερόλεπτα) ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενούς μέχρι τα κλινικά σημεία να δείξουν την εισαγωγή στην αναισθησία.

Οι περισσότεροι ενήλικες ασθενείς ηλικίας κάτω των 55 ετών είναι πιθανόν να απαιτούν 1,5 με 2,5 mg προποφόλης/kg σωματικού βάρους.

Σε ασθενείς πάνω από αυτή την ηλικία και σε ασθενείς κατηγορίας III και IV κατά ASA (American Society of Anaesthesiology), ιδιαίτερα σε εκείνους με επηρεασμένη καρδιακή λειτουργία, οι απαιτήσεις γενικώς θα είναι μικρότερες και η συνολική δόση της προποφόλης μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο των 1 mg προποφόλης/kg βάρους σώματος. Πρέπει να εφαρμόζονται μικρότεροι ρυθμοί χορήγησης προποφόλης (περίπου 2 ml (20 mg προποφόλης) κάθε 10 δευτερόλεπτα).

Ενδοφλέβια – μόνο βρέφη (40 ημερών - 1 έτους), παιδιά (1 έτους - 12 ετών) – 2,5-4,0 mg/kg

2,5-4,0 mg/kg
Χορήγηση

Ενδοφλέβια, μεταξύ 9 χιλιοστογραμμάρια προποφόλη ανά κιλό σωματικού βάρους και 15 χιλιοστογραμμάρια προποφόλη ανά κιλό σωματικού βάρους, για χρονική διάρκεια 1 ώρα.

Λεπτομερής περιγραφή

Για εισαγωγή στην αναισθησία η προποφόληπρέπει να τιτλοποιείται αργά μέχρι τα κλινικά σημεία να δείξουν την εισαγωγή στην αναισθησία. Η δόση πρέπει να προσαρμόζεται σύμφωνα με την ηλικία και/ή το σωματικό βάρος. Για τους περισσότερους ασθενείς ηλικίας άνω των 8 ετών απαιτείται περίπου 2,5 mg/kg σωματικού βάρους προποφόλης για εισαγωγή στην αναισθησία. Σε μικρότερα παιδιά, ιδιαίτερα ηλικίας μεταξύ 1 μήνα και 3 ετών, οι δοσολογικές απαιτήσεις μπορεί να είναι υψηλότερες (2,5–4 mg/kg σωματικού βάρους).

Η προποφόλη είναι μη βαρβιτουρικό ενδοφλέβιο αναισθητικό βραχείας δράσης που χαρακτηρίζεται από ταχεία εισαγωγή, περίπου 30 δευτερολέπτων και χρησιμοποιείται για εισαγωγή και διατήρηση της αναισθησίας.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.