Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Επείγουσα αντισύλληψη

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Λεβονοργεστρέλη

Κωδικός I-859567
Φύλο Μόνο γυναίκες
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών - 65 ετών)

Σύντομη περιγραφή

Επείγουσα αντισύλληψη εντός 72 ωρών μετά από σεξουαλική πράξη χωρίς τη χρήση προφυλακτικού μέσου ή μετά από αποτυχία μίας αντισυλληπτικής μεθόδου.

† Επείγουσα αντισύλληψη

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Ενδομητρικά – όλες οι ηλικίες –

Συνολική ημερήσια δόση 20 ug
Δοσολογικό σχήμα 20 ug μία φορά καθημερινά
Λεπτομερής περιγραφή

Απελευθέρωση λεβονοργεστρέλης περίπου 20 μg/24ωρο για διάστημα 5 ετών.

Από του στόματος – όλες οι ηλικίες – 1.5 mg εφάπαξ

1.5 mg εφάπαξ
Συνολική ημερήσια δόση 1,5 - 1,5 mg
Δοσολογικό σχήμα Από 1,5 έως 1,5 mg μία φορά καθημερινά
Λεπτομερής περιγραφή

Θα πρέπει να λάβετε 1.5 mg το συντομότερο δυνατόν, κατά προτίμηση εντός 12 ωρών και όχι αργότερα από 72 ώρες, μετά τη σεξουαλική πράξη χωρίς τη χρήση προφυλακτικού μέσου.

Εάν παρουσιαστεί έμετος μέσα σε 3 ώρες από τη λήψη του δισκίου, θα πρέπει να λάβετε άμεσα ένα επιπλέον δισκίο.

Οι γυναίκες που έχουν χρησιμοποιήσει φάρμακα που επάγουν την ενζυματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 εβδομάδων και χρειάζονται επείγουσα αντισύλληψη συνιστάται να χρησιμοποιήσουν μη ορμονική επείγουσα αντισύλληψη, δηλαδή ενδομήτριο σπείραμα με χαλκό (Cu-IUD) ή να λάβουν διπλή δόση λεβονοργεστρέλης για όσες γυναίκες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν Cu-IUD.

Η λεβονοργεστρέλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου, εκτός εάν υπάρχει καθυστέρηση στην εμμηνορρυσία.

Μετά τη χρήση επείγουσας αντισύλληψης συνιστάται να χρησιμοποιείται μία μέθοδος τοπικού φραγμού (π.χ. προφυλακτικό, διάφραγμα, σπερματοκτόνο, τραχηλικό κύπελλο) μέχρι την έναρξη της επόμενης εμμηνορρυσίας. Η χρήση συστηματικής ορμονικής αντισύλληψης δεν αντενδείκνυται σε συνέχεια της χρήσης της λεβονοργεστρέλης.

Η λεβονοργεστρέλη (levonorgestrel) είναι ένα προγεσταγόνο που χρησιμοποιείται στη γυναικολογία με διάφορους τρόπους κι έχει αντισυλληπτική δράση.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.