Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Διακοπή του καπνίσματος

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Νικοτίνη

Κωδικός I-695276
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω)

Σύντομη περιγραφή

Η νικοτίνη προορίζεται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στέρησης και την έντονης επιθυμίας για τσιγάρο σε καπνιστές άνω των 18 ετών. Ο τελικός στόχος είναι η μόνιμη διακοπή του καπνίσματος. Να χρησιμοποιείται κατά προτίμηση σε συνδυασμό με πρόγραμμα συμπεριφορικών μεθόδων υποστήριξης.

τουλάχιστον ένα από
Σύνδρομο εξάρτησης από τον καπνό
Σύνδρομο στέρησης νικοτίνης
Θεραπεία διακοπής του καπνίσματος
Φαρμακευτική θεραπεία διακοπής του καπνίσματος

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Από του στόματος – μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω) – 1 mg 8-12 φορές την ημέρα

1 mg 8-12 φορές την ημέρα
Χορήγηση

Από του στόματος, 1 χιλιοστογραμμάρια νικοτίνη, 8 με 12 φορές ημερησίως, για χρονική διάρκεια 180 ημέρες.

Διαδερμικά – μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω) – 21 mg/24 hours

21 mg/24 hours
Χορήγηση

Διαδερμικά, μεταξύ 7 χιλιοστογραμμάρια νικοτίνη και 21 χιλιοστογραμμάρια νικοτίνη, μία φορά ημερησίως, για χρονική διάρκεια 180 ημέρες.

Λεπτομερής περιγραφή

Η περιεκτικότητα του διαδερμικού εμπλάστρου πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με την ατομική απόκριση: αυξήστε την περιεκτικότητα εάν η αποχή από το κάπνισμνα δεν είναι πλήρης ή εάν παρατηρούνται στερητικά συμπτώματα, ελαττώστε στην περίπτωση υποψίας υπερδοσολογίας.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 3 μήνες, αλλά μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ατομική απόκριση. Αυτό το φαρμακευτικό προϊόν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για περισσότερο από 6 μήνες.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Το έμπλαστρο πρέπει να εφαρμόζεται σε μια περιοχή στεγνού δέρματος χωρίς δερματική αλλοίωση και μικρή τριχοφυΐα (ωμοπλάτη, ισχίο, πλάγια επιφάνεια του βραχίονα, κ.τ.λ.). Ένα νέο έμπλαστρο πρέπει να τοποθετείται κάθε 24 ώρες σε μια θέση διαφορετική από την προηγούμενη. Κατά τη διάρκεια του χειρισμού να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια και τη μύτη και να πλένονται τα χέρια μετά από κάθε εφαρμογή.

Η νικοτίνη (nicotine) η κύρια αλκαλοειδής ένωση των προϊόντων καπνού και μια φυσικά απαντώμενη αυτόνομη ουσία, είναι ένας αγωνιστής των υποδοχέων της νικοτίνης στο περιφερικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα με έντονη επίδραση στο ΚΝΣ και στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.