Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Χρόνια κοκκιωματώδης νόσος (CGD)

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Ιντερφερόνη γάμμα-1β

Κωδικός I-685697
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών - 65 ετών)

Σύντομη περιγραφή

Η ιντερφερόνη γάμμα-1β ενδείκνυται ως για την ελάττωση της συχνότητας των σοβαρών λοιμώξεων σε ασθενείς με χρόνια κοκκιωματώδη νόσο (CGD).

Χρόνια κοκκιωματώδης νόσος

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Υποδόρια – όλες οι ηλικίες – 50 mcg/m² τρεις φορές την εβδομάδα

50 mcg/m² τρεις φορές την εβδομάδα
Συνολική ημερήσια δόση 50 - 50 ug ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας σώματος
Δοσολογικό σχήμα Από 50 έως 50 ug ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας σώματος μία φορά ανά 2 ημέρες
Λεπτομερής περιγραφή

Η συνιστώμενη δόση της ιντερφερόνης γάμμα-1β, για τη θεραπεία ασθενών με CGD ή με βαριά, κακοήθη οστεοπέτρωση είναι 50 mcg/m² όταν η επιφάνειά τους είναι μεγαλύτερη των 0,5 m² και 1,5 mcg/kg/δόση όταν η επιφάνεια σώματος είναι ίση ή μικρότερη των 0,5 m². Ο πραγματικά αναρροφώμενος όγκος πρέπει να ελέγχεται πριν τη διενέργεια της ενέσεως. Οι ενέσεις πρέπει να γίνονται υποδορίως κατά προτίμηση το απόγευμα, τρεις φορές την εβδομάδα (για παράδειγμα, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή). Οι βέλτιστες περιοχές ενέσεως είναι ο δελτοειδής δεξιά και αριστερά και το πρόσθιο μέρος του μηρού.

Αν και η πλέον ευεργετική δόση της ιντερφερόνης γάμμα-1β δεν είναι ακόμη γνωστή, δεν συνιστώνται υψηλότερες δόσεις. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της ιντερφερόνης γάμμα-1β δεν έχει καθορισθεί όσον αφορά δόσεις μεγαλύτερες ή μικρότερες της συνιστωμένης δόσεως των 50 mcg/m². Σε περίπτωση εμφανίσεως σοβαρών αντιδράσεων, η δοσολογία πρέπει να τροποποιηθεί (ελάττωση κατά 50%) ή να διακοπεί η αγωγή, μέχρις ότου αποδράμει η ανεπιθύμητη ενέργεια.

Πιθανολογείται ότι η ιντερφερόνη γάμμα-1β (interferon gamma-1b) αυξάνει την κυτταροτοξικότητά των μακροφάγων μακροφάγων ενισχύοντας την ενεργοποίηση των μακροφάγων του αναπνευστικού συστήματος δια της δημιουργίας τοξικών μεταβολιτών οξυγόνου που παρεμβαίνουν στην εξόντωση των ενδοκυτταρίων μικροοργανισμών.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.