Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ενεργός ανοσοποίηση έναντι της ανεμευλογιάς

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Ανεμοβλογιά, ζωντανός εξασθενημένος ιός

Κωδικός I-672564
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο βρέφη (40 ημερών - 1 έτους) , παιδιά (1 έτους - 12 ετών) , έφηβοι (12 ετών - 18 ετών) , ενήλικες (18 ετών - 65 ετών)
Πρόθεση Προληπτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Το εμβόλιο κατά της ανεμευλογιάς (ζώντων μικροοργανισμών) ενδείκνυται για την ενεργό ανοσοποίηση έναντι της ανεμευλογιάς:

  • Σε υγιή άτομα ηλικίας από 9 έως 11 μηνών, κάτω από ειδικές περιπτώσεις.
  • Σε υγιή άτομα από την ηλικία των 12 μηνών.
  • Για την προφύλαξη μετά την έκθεση εάν χορηγείται σε υγιή, ευάλωτα άτομα που έχουν εκτεθεί στην ανεμευλογιά εντός 72 ωρών από την επαφή.
  • Σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ανεμευλογιάς.

Η χρήση του εμβολίου θα πρέπει να βασίζεται στις επίσημες συστάσεις.

Ανεμοβλογιά

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

μόνο βρέφη (40 ημερών - 1 έτους) – 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 3 μηνών

2 δόσεις με μεσοδιάστημα 3 μηνών
Χορήγηση

Σχήμα A: Ενδομυϊκά, 0,5 χιλιοστόλιτρα ανεμοβλογιά, ζωντανός εξασθενημένος ιός, κάθε 3 μήνες, 2 δόσεις συνολικά.

Σχήμα B: Υποδόρια, 0,5 χιλιοστόλιτρα ανεμοβλογιά, ζωντανός εξασθενημένος ιός, κάθε 3 μήνες, 2 δόσεις συνολικά.

Λεπτομερής περιγραφή

Τα βρέφη ηλικίας από 9 έως 11 μηνών (συμπεριλαμβανομένων) λαμβάνουν δύο δόσεις εμβολίου για να διασφαλιστεί η βέλτιστη προστασία έναντι της ανεμευλογιάς. Η δεύτερη δόση θα πρέπει να χορηγείται μετά από ελάχιστο διάστημα 3 μηνών.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Το εμβόλιο πρέπει να ενίεται υποδορίως (SC) ή ενδομυϊκά (IM) στην περιοχή του δελτοειδούς μυός ή στην προσθιοπλάγια πλευρά του μηρού.

Το εμβόλιο θα πρέπει να χορηγείται υποδορίως σε άτομα με αιμορραγικές διαταραχές (π.χ. θρομβοπενία ή οποιαδήποτε διαταραχή της πηκτικότητας).

μόνο παιδιά (1 έτους - 12 ετών), έφηβοι (12 ετών - 18 ετών), ενήλικες (18 ετών - 65 ετών) – 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 6 εβδομάδων

2 δόσεις με μεσοδιάστημα 6 εβδομάδων
Χορήγηση

Σχήμα A: Ενδομυϊκά, 0,5 χιλιοστόλιτρα ανεμοβλογιά, ζωντανός εξασθενημένος ιός, κάθε 6 εβδομάδες, 2 δόσεις συνολικά.

Σχήμα B: Υποδόρια, 0,5 χιλιοστόλιτρα ανεμοβλογιά, ζωντανός εξασθενημένος ιός, κάθε 6 εβδομάδες, 2 δόσεις συνολικά.

Λεπτομερής περιγραφή

Τα παιδιά από την ηλικία των 12 μηνών, καθώς και οι έφηβοι και οι ενήλικες λαμβάνουν δύο δόσεις του εμβολίου για να διασφαλιστεί η βέλτιστη προστασία έναντι της ανεμευλογιάς. Η δεύτερη δόση θα πρέπει γενικά να χορηγείται τουλάχιστον 6 εβδομάδες μετά την πρώτη δόση. Σε καμία περίπτωση το διάστημα ανάμεσα στις δόσεις δεν πρέπει να είναι μικρότερο των 4 εβδομάδων.

Άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ανεμευλογιάς

Τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ανεμευλογιάς ενδέχεται να ωφεληθούν από επανεμβολιασμό μετά το πρόγραμμα των 2 δόσεων. Μπορεί να ενδείκνυται περιοδική μέτρηση των αντισωμάτων έναντι της ανεμευλογιάς μετά την ανοσοποίηση προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που μπορεί να ωφεληθούν από τον επανεμβολιασμό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το διάστημα μεταξύ των δόσεων να είναι μικρότερο των 4 εβδομάδων.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Το εμβόλιο πρέπει να ενίεται υποδορίως (SC) ή ενδομυϊκά (IM) στην περιοχή του δελτοειδούς μυός ή στην προσθιοπλάγια πλευρά του μηρού.

Το εμβόλιο θα πρέπει να χορηγείται υποδορίως σε άτομα με αιμορραγικές διαταραχές (π.χ. θρομβοπενία ή οποιαδήποτε διαταραχή της πηκτικότητας).

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.