Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Πρόληψη της γαστρεντερίτιδας λόγω λοίμωξης από ροταϊό

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Ροταϊός

Κωδικός I-654567
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο βρέφη (40 ημερών - 1 έτους)
Πρόθεση Προληπτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Το εμβόλιο για τον ροταϊό ενδείκνυται για την ενεργητική ανοσοποίηση βρεφών ηλικίας 6 έως 24 εβδομάδων για την πρόληψη της γαστρεντερίτιδας λόγω λοίμωξης από ροταϊό.

Ιογενής γαστρεντερίτιδα λόγω λοίμωξης από ροταϊό

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Από του στόματος – μόνο βρέφη (40 ημερών - 1 έτους) – 1 ml εφάπαξ στην ηλικία των 6 εβδομάδων και μετέπειτα 1 ml εφάπαξ στην ηλικία των 10-24 εβδομάδων

1 ml εφάπαξ στην ηλικία των 6 εβδομάδων και μετέπειτα 1 ml εφάπαξ στην ηλικία των 10-24 εβδομάδων
Χορήγηση

Από του στόματος, 1 χιλιοστόλιτρα ροταϊός, μία φορά κάθε 4 με 18 εβδομάδες, 2 δόσεις συνολικά.

Λεπτομερής περιγραφή

Το εμβολιαστικό σχήμα περιλαμβάνει δύο δόσεις. Η πρώτη δόση μπορεί να χορηγηθεί από την ηλικία των 6 εβδομάδων. Πρέπει να μεσολαβεί ένα διάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων μεταξύ των δόσεων. Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση πριν από την ηλικία των 16 εβδομάδων, αλλά επιβάλλεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ηλικία των 24 εβδομάδων.

Το εμβόλιο για τον ροταϊό μπορεί να χορηγηθεί στην ίδια δοσολογία σε πρόωρα βρέφη τα οποία γεννιούνται μετά από τουλάχιστον 27 εβδομάδες κύησης.

Σε κλινικές δοκιμές, πτύσιμο ή αναγωγή του εμβολίου παρατηρήθηκε σπάνια και κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν δόθηκε δόση αντικατάστασης. Ωστόσο, στην απίθανη περίπτωση που ένα βρέφος έχει πτύσει ή αποβάλλει με αναγωγή την περισσότερη δόση του εμβολίου, μπορεί να δοθεί μία δόση αντικατάστασης στην ίδια επίσκεψη.

Συνιστάται τα βρέφη που λαμβάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου να ολοκληρώνουν το σχήμα των 2 δόσεων. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ασφάλεια, την ανοσογονικότητα ή την αποτελεσματικότητα όταν για την πρώτη δόση χορηγείται ένα συγκεκριμένο εμβόλιο για τον ροταϊό και για την δεύτερη δόση χορηγείται ένα άλλο.

Το εμβόλιο για τον ροταϊό ενδείκνυται για την ενεργητική ανοσοποίηση βρεφών ηλικίας 6 έως 24 εβδομάδων για την πρόληψη της γαστρεντερίτιδας λόγω λοίμωξης από ροταϊό. Σε κλινικές δοκιμές, παρατηρήθηκε αποτελεσματικότητα κατά της γαστρεντερίτιδας που προκαλείται από τους πιο συχνούς γονότυπους ροταϊού G1P [8], G2P [4], G3P [8], G4P [8] και G9P [8].

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.