Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Διάχυτο λέμφωμα από μεγάλα Β-κύτταρα (DLBCL)

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Πολατουζουμάμπη βεδοτίνη

Κωδικός I-643849
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω)
Πρόθεση Θεραπευτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Σε συνδυασμό με τη ριτουξιμάμπη, την κυκλοφωσφαμίδη, τη δοξορουβικίνη και την πρεδνιζόνη (R-CHP) ενδείκνυται για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με μη προθεραπευμένο διάχυτο λέμφωμα από μεγάλα Β-κύτταρα (DLBCL).

Σε συνδυασμό με τη βενδαμουστίνη και τη ριτουξιμάμπη ενδείκνυται για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με υποτροπιάζον/ανθεκτικό διάχυτο λέμφωμα από μεγάλα Β-κύτταρα (DLBCL), οι οποίοι δεν είναι υποψήφιοι για μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων.

Διάχυτο λέμφωμα από μεγάλα B κύτταρα, μη Hodgkin

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Ενδοφλέβια – μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω) – 1,8 mg/kg κάθε 21 ημέρες για 6 κύκλους

1,8 mg/kg κάθε 21 ημέρες για 6 κύκλους
Χορήγηση

Ενδοφλέβια, 1,8 χιλιοστογραμμάρια πολατουζουμάμπη βεδοτίνη ανά κιλό σωματικού βάρους, μία φορά κάθε 21 ημέρες. Αυτό το βήμα επαναλαμβάνεται 6 φορές.

Λεπτομερής περιγραφή

Μη προθεραπευμένοι ασθενείς

Η συνιστώμενη δόση του polatuzumab vedotin είναι 1,8 mg/kg, χορηγούμενη ως ενδοφλέβια έγχυση κάθε 21 ημέρες σε συνδυασμό με ριτουξιμάμπη, κυκλοφωσφαμίδη, δοξορουβικίνη και πρεδνιζόνη (R-CHP) για 6 κύκλους. Το polatuzumab vedotin, η ριτουξιμάμπη, η κυκλοφωσφαμίδη και η δοξορουβικίνη μπορούν να χορηγηθούν με οποιαδήποτε σειρά την Ημέρα 1 μετά τη χορήγηση πρεδνιζόνης. Η πρεδνιζόνη χορηγείται τις Ημέρες 1-5 κάθε κύκλου. Οι κύκλοι 7 και 8 αποτελούνται από μονοθεραπεία με ριτουξιμάμπη.

Ανατρέξτε στην περίληψη των χαρακτηριστικών του προϊόντος (ΠΧΠ) των χημειοθεραπευτικών παραγόντων που χορηγούνται σε συνδυασμό με το polatuzumab vedotin για ασθενείς με μη προθεραπευμένο DLBCL.

Ασθενείς σε υποτροπή ή ανθεκτικοί στη θεραπεία

Η συνιστώμενη δόση του polatuzumab vedotin είναι 1,8 mg/kg, χορηγούμενη ως ενδοφλέβια έγχυση κάθε 21 ημέρες σε συνδυασμό με βενδαμουστίνη και ριτουξιμάμπη για 6 κύκλους. Το polatuzumab vedotin, η βενδαμουστίνη και η ριτουξιμάμπη μπορούν να χορηγηθούν με οποιαδήποτε σειρά την Ημέρα 1 κάθε κύκλου. Όταν χορηγείται με το polatuzumab vedotin, η συνιστώμενη δόση της βενδαμουστίνης είναι 90 mg/m²/ημέρα την Ημέρα 1 και την Ημέρα 2 κάθε κύκλου και η συνιστώμενη δόση της ριτουξιμάμπης είναι 375 mg/m² την Ημέρα 1 κάθε κύκλου. Λόγω της περιορισμένης κλινικής εμπειρίας σε ασθενείς που έλαβαν 1,8 mg/kg polatuzumab vedotin, σε μια συνολική δόση >240mg, συνιστάται να μην υπερβαίνεται η δόση των 240 mg/κύκλο.

Μη προθεραπευμένοι ασθενείς και ασθενείς σε υποτροπή ή ανθεκτικοί στη θεραπεία

Εάν δεν έχει ήδη χορηγηθεί προληπτική φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να χορηγηθεί με ένα αντιισταμινικό και αντιπυρετικό στους ασθενείς πριν από το polatuzumab vedotin.

Καθυστερημένες ή παραλειπόμενες δόσεις

Εάν παραλειφθεί κάποια προγραμματισμένη δόση του polatuzumab vedotin, θα πρέπει να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό και το χρονοδιάγραμμα χορήγησης θα πρέπει να προσαρμοστεί για να διατηρηθεί το διάστημα 21 ημερών μεταξύ των δόσεων.

Τροποποιήσεις της δόσης

Ο ρυθμός έγχυσης του polatuzumab vedotin θα πρέπει να επιβραδυνθεί ή να διακοπεί προσωρινά εάν ο ασθενής παρουσιάσει σχετιζόμενη με την έγχυση αντίδραση. Το polatuzumab vedotin θα πρέπει να διακοπεί άμεσα και οριστικά εάν ο ασθενής παρουσιάσει απειλητική για τη ζωή αντίδραση.

Υπάρχουν διάφορες πιθανές τροποποιήσεις της δόσης για το polatuzumab vedotin σε μη προθεραπευμένους ασθενείς με DLBCL και σε εκείνους που είναι σε υποτροπή ή ανθεκτικοί στη θεραπεία.

Η πολατουζουμάμπη βεδοτίνη είναι ένα σύζευγμα αντισώματος-φαρμάκου που στοχεύει στο CD79b και μεταφέρει επιλεκτικά έναν ισχυρό αντιμιτωτικό παράγοντα (μονομεθυλαυριστατίνη Ε, ή ΜΜΑΕ) στα Β κύτταρα, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα τη θανάτωση των κακοηθών Β κυττάρων. Η ΜΜΑΕ προσδένεται στους μικροσωληνίσκους και εξοντώνει τα διαιρούμενα κύτταρα αναστέλλοντας την κυτταρική διαίρεση και επάγοντας απόπτωση.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.