Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Στεφανιαία ανεπάρκεια

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Βισοπρολόλη

Κωδικός I-598372
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω)
Πρόθεση Θεραπευτική πρόθεση

Στηθάγχη

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Από του στόματος – μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω) – 5-20 mg άπαξ ημερησίως

5-20 mg άπαξ ημερησίως
Χορήγηση

Από του στόματος, μεταξύ 5 χιλιοστογραμμάρια βισοπρολόλη και 20 χιλιοστογραμμάρια βισοπρολόλη, μία φορά ημερησίως. Η μέγιστη επιτρεπτή συνολική δόση είναι 20 χιλιοστογραμμάρια βισοπρολόλη ημερησίως.

Λεπτομερής περιγραφή

Η δοσολογία είναι 5 mg βισοπρολόλης άπαξ ημερησίως. Εάν κριθεί αναγκαίο, η δοσολογία μπορεί να αυξηθεί σε 10 mg φουμαρικής βισοπρολόλης άπαξ ημερησίως.

Η μέγιστη συνιστώμενη δόση είναι τα 20 mg άπαξ ημερησίως.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η δοσολογία θα πρέπει να εξατομικεύεται και ιδιαίτερα σύμφωνα με τον αριθμό των σφύξεων ανά λεπτό και το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Διάρκεια της θεραπείας

Η θεραπεία με βισοπρολόλη είναι εν γένει μια μακρόχρονη θεραπεία.

Η θεραπεία με βισοπρολόλη δεν πρέπει να διακόπτεται απότομα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει προσωρινή επιδείνωση της πάθησης, ειδικά σε ασθενείς με ισχαιμική καρδιακή νόσο. Η δοσολογία θα πρέπει να μειώνεται βαθμιαία, δηλαδή μέσα σε 1-2 εβδομάδες.

Ηλικιωμένοι

Φυσιολογικά δεν απαιτείται ρύθμιση της δοσολογίας, αλλά δόσεις μέχρι 5 mg βισοπρολόλης ημερησίως μπορεί να είναι επαρκείς.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Πρέπει να λαμβάνεται το πρωί και μπορεί να λαμβάνεται με τροφή.

Η βισοπρολόλη είναι ένας ισχυρός β1–εκλεκτικός–αδρενεργικός αποκλειστής, χωρίς εγγενή διεγερτική και σχετική σταθεροποιητική μεμβρανική δράση.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.